L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dimecres, 9 de desembre del 2020

Més aclariments al recurs del cap de la Policia Local? S'ha explicat en ple moltes vegades: l'Ajuntament sempre defensa les pròpies decisions, siguen del govern que siguen



Llegim en  Levante-EMV que el “PP de Tavernes ha pedido al gobierno de la localidad, formado por Compromís y el PSPV que «aclare» por qué «ha defendido durante siete años a uno de los dos opositores que se presentaron a jefe de policía”.  És una nota de premsa de la portaveu del grup municipal.

La pregunta ja l’ha feta altres vegades en el ple, i sempre li l’han resposta i ben clar. Si volieu escoltar...  

De tota manera comencem pels antecedents: com publica el diari, el TSJ ha sentenciat  que la baremació del concurs de mèrits a l’oposició a la plaça de cap de policia local no era correcta, donava més puntuació a l’actual cap de la Policia Local.

L’Ajuntament, en el seu moment, va nomenar el cap de policia a proposta del tribunal examinador. Era un tribunal independent, tècnic i no polític, amb membres nomenats i avalats per la Generalitat, aleshores governada pel PP. Era un tribunal format per tècnics de l’Ajuntament, tècnics nomenats per la Generalitat (repetim governada pel PP) i tècnics nomenats per l’IVASPE, organisme de la Generalitat, repetim, governada pel PP. És el tribunal qui va prendre les decisions sobre la manera de puntuar mèrits, com millor va considerar.

El recurs és a la puntuació del tribunal examinador a les llicenciatures i diplomatures universitàries en l'apartat de mèrits. L'opositor classificat el segon va recórrer, no estava d'acord amb la puntuació que se li va donar. I el TSJ diu ara que s’havia d’haver aplicat una altra baremació. No hi ha altre motiu.

Només ens limitarem a repetir el que sempre ha dit el govern municipal en ple davant la proposta del tribunal nomenat per a una oposició municipal. L'Ajuntament, com ha fet tantes vegades, el que ha defensat és la decisió de nomenar el cap de la Policia Local en base a la proposta final del tribunal examinador, com hem dit tècnic, independent i avalat pels nomenaments de membres per la Generalitat.  Tan difícil és d’entendre?

I Com s'ha dit en ple, no era la primera, ni serà l’última vegada que l'Ajuntament actue en defensa de decisions que ha prés. El govern de Compromís li va deixar ja ben clar a la portaveu i al PP: L'Ajuntament en aquest recurs  ha seguit sempre el mateix criteri i procediment, els mateixos  pel qual ha recorregut moltes sentències sempre en defensa de les decisions pròpies.

Això s’ha fet sempre, i no te res d’excepcional. Cal recordar que en aquests darrers anys l’Ajuntament, amb govern de Compromís, ha recorregut moltes sentències que tenia en contra per actuacions dels anteriors governs del PP.

Només per fer-li memòria a la portaveu del PP – els rabos de pansa , van bé – li recordarem entre les sentencies en contra l’Ajuntament,  per casos molt, però que molt més grossos, i que afectaven  o afecten molt més a Tavernes i a les arques municipal: els casos Vergeret, el cas Calviga en el Sector 14 o Playa de los Naranjos.

Totes tenien sentències en contra per les actuacions dels governs del PP, i l'actual govern de Compromís sempre les ha recorregudes en base a eixe principi: defensar sempre de les decisions preses per l'Ajuntament, siga quin siga qui governa. Que al final es guanye o es perda, això és farina d'un altre paner, però es defensa la pròpia decisió, presa i aprovada en el seu dia pel plenari.