L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

divendres, 11 de desembre del 2020

El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna organitza un curs d'arpa medieval

Manuel Vilas, a partir de gener i fins el mes de juny, es posa al capdavant d'un curs que naix per a “difondre l'amor per la música medieval i per un dels seus principals instruments, l'arpa, perquè cada alumne trobe el seu lloc i desenvolupe les seues capacitats i coneixements”, assegura l'arpista compostel·là.

El Centre d'Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMM) de la Valldigna (València) celebra el seu primer any amb aquest curs que té com a objectiu aportar a cada alumne unes eines amb les quals poder fer música de manera tant individual com col·lectiva, “a més d'injectar amor i entusiasme pel món de l'arpa medieval i explorar totes les seues possibilitats”, segons Vilas. 

També està indicat per als interessats en música que no tinguen formació en ella. “M'adaptaré individualment per a cada alumne. L'important és que tot interessat s'anime, m'explique el seu cas, i a partir d'ací podrem construir una cosa bella”, confirma Vilas.

 

 
El caràcter del curs serà fonamentalment pràctic i ideal també per a tots aquells que vinguen d'altres camps de la música, però vulguen tindre el seu primer contacte amb la música medieval. Les inscripcions, o sol·licitud d'informació addicional, ja estan disponibles per a reserva a través del correu electrònic info@cimmvalldigna.org. Tots els cursos tenen una certificació homologada per l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), i són vàlids per a acreditar mèrits de formació davant processos selectius i oposicions.

Les classes s'impartiran a través de la plataforma de "Networking Zoom" i comptaran amb espais comuns i seguiment individual en sessions personalitzades. Les places són limitades i s'impartiran en castellà. 

L'arpa, instrument representatiu de l'edat mitjana

L'arpa va ser un dels principals i més utilitzats instruments de l'Edat mitjana, predilecta dels trobadors i trobadors era coneguda en totes les capes socials, des de reis fins a joglars. Va tindre especial importància en zones de la geografia europea i el seu ús es va difondre des de la Corona d'Aragó fins al Regne de Navarra, passant pel Camí de Sant Jaume, Anglaterra, nord i sud de França, Irlanda i corts germàniques.