L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dijous, 31 de desembre del 2020

Entrem a l'Any Nou amb fred, neu i pluges en gran part de la península


Avui entra un front fred a la península pel nord el qual  donarà lloc a precipitacions pel vessant atlàntic i temperatures molt baixes en general a tota Espanya, i nevades a ciutats com Lleó, Burgos, Àvila, Pamplona o Navarra, segons Meteored.

Les precipitacions s'estendran per Castella i Lleó, serralada cantàbrica i sistema central sense descartar que aquesta nit de Cap d'Any ploga en punts de Castella-la Manxa i Extremadura. Per contra, és poc probable que ploga al País Valencià i les Balears, i a Canàries es preveuen lleugeres precipitacions. L'interior de la península registrarà fortes gelades amb vents de component oest i nord-oest.
 

El front avançarà demà, primer dia de gener i ja ens afectarà sobretot a les regions mediterrànies, on poden ser intenses les pluges a Balears, com també a zones de Galícia, Astúries, Cantàbria, l'Euskadi, Pirineus i el nord de Castella i Lleó.

La cota de neu es desplomarà i nevarà en llocs poc habituals: a partir dels 400 metres als Pirineus i la zona cantàbrica, en els 600 metres en la zona centre i als 700 metres en la resta de la Península i Balears. Només es descarta l'oest d'Andalusia i oest d'Extremadura com a úniques zones país que es deslliuraran d'aquesta situació. 

 I a més, quedem a l'espera de la situació per als dies 5 i 6 de gener, quan la trobada de masses d'aire polar pot deixar una situació més complicada en bona part de la península Ibèrica. Es molt prompte per dir res i estarem pendents per saber com ens pot afectar.