L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.417
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:4.916

diumenge, 24 de maig del 2020

Un encert fumigar a la nit: no destorba les activitats veïnals permeses en la desescalada Fase 1



El regidor de Compromís Enric Chofre anunciava en el plenari del passat que, dins de les actuacions globals que des del primer dia efectua l’Ajuntament, hi havia programada una desinfecció global per a la nit del dijous dia 14 però com que va ploure,  es va ajornar per a uns dies després. Va tindre lloc divendres, dia 22.

El govern de Compromís anunciava en el plenari que la desinfecció tindria lloc per la nit, per primera vegada. Desinfeccions globals en aquests dies de pandèmia se n’han fet durant el dia, a ple sol, moltes, fins i tot ja hem perdut el compte. ¿Aquesta era la cinquena? O la sisena? Dóna igual el nombre perquè allò que ara és important i del que volem parlar és la decisió anunciada eixe plenari de passar a executar-se per la nit, només acabat l’horari permés d’activitats.

Per a nosaltres, és  tot un encert i una mesura que, després de passar a la desescalada Fase 1, calia. I expliquem el nostre raonament.

Les fumigacions fins ara s’havien fet amb una circumstàncies especials:  tot Tavernes estava confinat. Regia la prohibició d’eixir pel carrer, d’agafar el cotxe, tot excepte necessitats precises i urgents. Tavernes semblava una ciutat morta, com tantes ciutats espanyoles, sense veïns pel carrer, sense cap activitat urbana.

I en eixes condicions, les desinfeccions es feien de dia, i sempre aprofitant eixe interval de bon temps que oferia un oratge on,  no oblidem que la meitat de dies ha estat plovent. 

No calia fumigar de nit en ple confinament, amb carrers buits i sense activitat

Realment pensem que no tenia cap lògica,  ni era de trellat, fumigar i fer  treballar a operaris i voluntaris per la nit, quan no era precís.  La fumigació es va fer de dia, per la vesprada, a plena llum de sol, sense cap problema, sense cap molèstia o destorb en les activitats habituals del veïnat,  per la senzilla raó que no se’n duien a cap. Era la fase més dura de confinament.

Tota eixa situació canvia dràsticament a partir del 11 amb la Fase 1. Des de les 6 del matí fins a les 23 hores (les 11 de la nit) s’estableixen franges horaris per a les activitats al carrer dels vallers i valleres que, hem pogut (i podem) passejar, fer activitats esportives.

I el govern municipal canvia també l'horari, per facilitar les activitats dels veïns. Així, com havia anunciat en el plenari, la nit de divendres, començava la fumigació massiva del poble i platja. Nosaltres pensem que ha estat un encert el canvi, eixe trasllat de la fumigació a partir de les 23 hores, quan la gent ja s’ha recollit a casa.  A partir de les 23 hores no es destorba  cap activitat de les permeses en la Fase 1,  es pot desinfectar tot el poble sense cap problema.

Aquells que tenen el son lleuger igual han arribat a escoltar el soroll dels equips de fumigació, però és cosa de minuts. I el petit sacrifici d’escoltar uns minuts el soroll pensem i valorem que paga la pena quan parlem de la seguretat de tot el poble.