L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.417
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:4.916

diumenge, 31 de maig del 2020

EL CEIP Magraner impulsa durant el confinament nous projectes educatius


El temps de confinament ha estat aprofitat pels claustres dels centres educatius per impulsar nous projectes, maneres de fer atractives les matèries i aquest ha estat el cas del claustre del CEIP Magraner que, durant el confinament, ha centrat el treball de l’alumnat en l’aprenentatge basat en projectes.

El professorat ha realitzat una anàlisi de les necessitats de les famílies i dels interessos de l’alumnat, i també de les diferents situacions familiars, laborals, psicològiques i emocionals que estava vivint la seua comunitat educativa. Després de valorar la falta de motivació que s’estava produint entre l’alumnat i l’angoixa dels pares per continuar el procés educatiu dels fills/es dirigit pel professorat, s’observà la necessitat de realitzar un canvi en l’enfocament educatiu i es va optar per potenciar la implicació dels xiquets i xiquetes en el seu propi procés d’aprenentatge mitjançant aquesta metodologia.


El CEIP Magraner ha presentat dos projectes de treball basats en situacions i fets que s’han donat durant la pandèmia i els ha titulat “La natura a casa” i “les modistes solidaries”.

Dos projectes que intenten posar de manifest les conseqüències positives que s’han produït en la natura i en la societat durant el confinament, i que han servit al professorat per intentar millorar la motivació, els ànims, crear una consciència de grup i l’aprenentatge implicant a les famílies.



La natura a casa

El projecte “La natura a casa” parteix de la noticia de l’albirament de dofins a la platja de Tavernes i amb ell s’han treballat tots els conceptes i valors relacionats amb la natura i l’ecologia, creant consciència en l’alumnat dels efectes que té l’ésser humà en la natura. Els alumnes han elaborat cartells reivindicatius sobre la necessitat de cuidar la natura i el medi ambient.



Les modistes solidàries

Ha estat un projecte que ha servit per reflexionat sobre la solidaritat i la gratitud. Les modistes solidàries són un grup de persones que han confeccionat mascaretes a casa en els moments més difícils del confinament.

S’han convertit en un símbol local representatiu de les solidaritat, de l’altruisme en estar treballant sense esperar res a canvi en moments tan difícils. L’alumnat ha adreçat cartes d’agraïment molt emotives al grup de persones que formen part de les modistes solidàries.

Tots aquest projectes han estat presentats a la comunitat educativa de manera on-line mitjançant vídeos, tutorials i aplicacions com; Padlet, Genially, etc…

https://view.genial.ly/5ea4640563183e0d94270110/presentation-la-natura-a-casa

https://view.genial.ly/5eb25f5f54415e0d3e4f63ea/presentation-projecte-modistes-solidaries