L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 19 d’octubre del 2017

INFORME: Compromís inverteix més de 400.000 euros en millora d'accessibilitat i seguretat vial




 El govern de Compromís porta invertit els darrers anys més de 300.000 euros en obres als carrers que milloren l’accessibilitat en un ciutat on, tradicionalment, els anteriors governs invertien ben poc en aquest tipus d’actuacions.

És un dels objectius principals del govern de Compromís, la millora de l’accessibilitat, en una localitat com Tavernes on més de mig casc urbà es troba a cavall de la falda baixa de la Muntanya de les Creus, amb carrers costeruts, cosa que comporta més problemes en accessibilitat  i una major dificultat per poder solucionar.

Una de les grans actuacions dutes a cap els darrers mesos és l’efectuada a l’encreuament dels carrer La Barca i Mitja Galta per tal d’eliminar barreres arquitectòniques, més espai per a les persones en les voreres i adaptació de passos de vianants amb una millora evident de la seguretat en un encreuament que ha vist diversos accidents.

Aquesta actuació, que ha implicat més de 177.000 euros i ha comptat amb l’ajuda del PPOS del 2016 era una de les grans reivindicacions en anteriors governs de l’Associació de Veïns i de Valldigna Accessible.


Carrer Mitja Galta - Travessera carrer La Mar

L’actuació ha servit per millorar també la travessera del carrer de la Mar, amb una ampliació de les voreres.

També el carrer La Barca ha vist millorar tots els accessos amb la Plaça Rei Juan Carlos, i també tots els encreuaments amb unes actuacions que han millorat l’accessibilitat i han eliminat les barreres arquitectòniques.

Moltes d’aquestes actuacions havien estat demandades pels veïns en les reunions de barri que va convocar el govern de Compromís per tal de prioritzar les actuacions segons les demandes veïnals.

A més d’aquestes dues grans actuacions, les més grans quan a pressupost i que han suposat vora els 300.000 euros que hem indicat, cal citar tot un rosari d’actuacions més menudes en encreuaments i cruïlles de carrers en el casc urbà i també en la platja, de manera que s’han adaptat passos de vianants i baixades de vorera a les normes actuals quan a accessibilitat.

Millora accessibilitat carrer La Barca - Plaça Rei Juan Carlos I
Eixes actuacions en molts carrers de Tavernes i de les quals oferim unes fotografies més davall, han suposat també una gran inversió en un Ajuntament a pesar de que no disposen de massa recursos després de la fallida econòmica deguda a la mala gestió econòmica d’anteriors governs. 

125.000 en pintura de senyals

A banda de tot això, cal esmentar el condicionament de senyals i la repintada de marques vials en els carrers, actuació que ha suposat uns altres 125.000 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles que cal sumar als 300.000 indicats, amb la qual cosa serien més de 400.000 euros els dedicats per Compromís a millora dels carrers i accessibilitat .

Ara queda clar que tot no està fet. Nosaltres som conscients que queda molt a fer, i més encara després de que, durant dècades, els anteriors governs no actuaren en aquest apartat de l’accessibilitat.  

 
Una mostra de les actuacions en altres carrers de la localitat
Nosaltres som també conscients i reconeixem que les persones afectades exigesquen les actuacions per tal que l’Administració no les oblide i hi actue. Ara també hem de dir que igual que s’exigeix actuar, cosa que hem vist a sovint en les xarxes socials, ara cal un reconeixement a la faena de l’Ajuntament i una informació als veïns, cosa que nosaltres fem ací.
 Elaboració pròpia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Poc a poc van fent-se cosetes. Com les formiguetes.
Tots no podem estar d’acord en com s’ha invertit pero almenys no estan endeutant el poble fent obres faraoniques.

Anònim ha dit...

COMPROMIS O L'AJUNTAENT??

La Cotorra de la Vall ha dit...

Qui ho decideix.
Simplement recordar que, p.e, el PP no va recolzar moltes de les obres que ací diguem.

Anònim ha dit...

Doncs que "deicideixca" donar llum a la platja, ja està bé.

Anònim ha dit...

Només volía remarcar que falta per pintar les ratlles de parking a un bon tros del carrer la barca, desde la panaderia fins al tanatori. Perqué es va pintar tot el carrer la barca farà uns mesos pero s'ha deixat aquesta part?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 11:45:

Suposem que això vosté sabrà que la llum a la platja no la dóna l'Ajuntament, sinó que la donarà Iberdrola quan el govern de la nació ho considere i aprove la subestació del Golfo i Brosquil.

Hem dit que això vosté ja ho sabrà perquè ací ho hem explicat algunes vegades:la subestació del golfo havia de donar llum al polígon i a la platja, conjuntament amb la subestació d'El BRosquil, i estava contemplada dins de les obres del Pla Elèctric Nacional del 2010 al 2015. Uns plans que el govern del Sr. Rajoy es va carregar igual que va fer amb el projecte del Vaca.
L'actual govern ha anat a Madrid, va demanar que s'inclogueren dins del nou Pla Electric Nacional del 2016 al 2020. El ministeri d'Instria de Madrid finalment no ha inclós eixes subestacions.

Per tant, no decideix en aquest cas Compromís, sino els de dalt de Madrid.


Ah, oblidavem: el polígon del Golfo encara no esta recepcionat perquè no disposa de la llum o el fluid electric (com vulga) que li correspon. I això ve de temps del PP.
De tota manera ací pot llegir una explicació més detallada. Confiem li servesca.

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2016/02/informe-el-pp-de-tavernes-en-torna-fer.html