L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 14 d’octubre del 2017

L'Ajuntament canviarà el model de gestió de la ràdio municipal




L'Ajuntament canviarà el model de gestió de l'emissora de ràdio municipal perquè passe a ser de gestió indirecta després del canvi legislatiu que permet aquesta forma de gestió.

L'Ajuntament, per llei, era fins ara qui de forma directa assumia la gestió, encara que hi havia un conveni amb l'empresa Comarcal Valldigna Ràdio perquè oferís en programació matinal sis hores d’entreteniment i informació, a més de donar suport i formació tècnica a les associacions locals que volgueren crear un espai en la graella de la vesprada.

S'haguera pogut designar qualsevol empresa en estar la quantia del conveni dins de les condicions d'un contracte menor, però va decidir seguir un procediment transparent i en forma de concurs de manera que qualsevol interessat pogués presentar el seu model de ràdio i les condicions. Finalment va ser l'empresa Comarcal Valldigna Ràdio la triada en oferir unes millors condicions.

Actualment, segon hem sabut i també s'ha publicat en la premsa comarcal (Levante-EMV i Las Provincias), el Govern local i l'empresa han iniciat la rescissió del contracte per mutu acord, encara que aquesta empresa seguirà prestant el servei fins a una nova adjudicació. D'aqueixa manera, la ràdio municipal té continuïtat i no es buida de contingut la programació. Actualment s'estan redactant els plecs de la nova adjudicació.

Un canvi en la llei

Quan es va realitzar el concurs de concessió, estava previst un canvi en la legislació autonòmica de manera que els Ajuntaments podien passar a gestionar les ràdios municipals de manera indirecta.



Precisament aqueixa possibilitat del canvi de gestió es va contemplar en el plec de condicions al qual es va acollir la societat Comarcal Valldigna Ràdio en presentar la seua oferta. En el document s'especifica clarament que es podia liquidar el contracte dins del primer any per a modificar el sistema de gestió.

El govern de Compromís ha indicat que hi havia coneixement de fa molt de temps que la Generalitat tenia previst aprovar un decret acceptant l'ús del model de gestió indirecta i que és una opció que sempre ha agradat perquè l'Ajuntament no té capacitat per a gestionar una programació radiofònica ni tampoc per a contractar personal. I es va incloure aqueixa clàusula en previsió del possible canvi legislatiu.

Actualment està en procés de redacció dels nous plecs i clàusules administratives para procedir a una nova adjudicació en gestió indirecta. Abans s’haurà de procedir a la liquidació de les quantitats derivades de la publicitat, tal com s'indica en l'anterior concurs d'adjudicació.

Denúncia al jutjat

Segons ha informat “Las Provincias” - únic mitjà que ho escriu i deduïm que deuen saber d'aqueix fet- una de les empreses participants en la primera licitació ha denunciat al jutjat la ràdio municipal, denúncia que ha sigut admesa a tràmit, segons diu el diari.

Cal recordar que, a més de la guanyadora, es van presentar unes altres empreses a la primera licitació i en una d'elles hi participava un conegut periodista local i gestor així mateix d'una anterior ràdio il·legal de Tavernes,  així com una altra empresa de Gandia.

Las Provincias no indica el motiu de la denúncia i per tant desconeixem si és perquè no s’acompleixen les hores de programació, si és perquè no s'atén el mínim exigit d’hores  en valencià o, si és perquè no promociona la cultura i les festes locals, o si és perquè no era bastant transparent. Ho desconeixem, però igual podríem preguntar-nos si és que hi ha algú interessat a posar dificultats a què la ràdio municipal recent nascuda  fracasse.


La ràdio municipal, aposta de Compromís

La posada en marxa de la ràdio municipal era un dels punts del programa de Compromís i es va fer efectiu fa sis mesos després de molts esforços i tràmits per a recuperar una concessió de feia més d'una dècada, una concessió administrava que mai no es va usar ni portar a la practica en forma de ràdio municipal per cap dels governs anteriors.

Aquest mateix any, i amb el suport de la Diputació que va sufragar la inversió de 60.000 euros necessaris dins del programa d'ajuda als pobles, es va engegar una ràdio que, segon el seu reglament, havia de vetlar per la promoció del valencià, donar una detallada informació de les festes i de la cultura local, i sobretot atendre a una informació transparent on tots els partits pogueren enviar les seus notes.

Elaboració pròpia a partir de la informació de la premsa comarcal