L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 d’octubre del 2017

Tavernes se sumarà al pla Edificant per a impulsar la reforma de l'IES Jaume II el Just i millores en centres escolars.




El conseller, Vicent Marzà, i la secretaria del Bloc, Agueda Midó, van explicar ahir per la vesprada als alcaldes i regidors de Compromís tots els detalls de la que serà potser la principal acció de la Conselleria d’Educació quan a construcció i millora d’edificis educatius: el pla Edificant.

L'acte de partit que va reunir alcaldes i regidors de la coalició interessats en impulsar les reformes de centres educatius a les seues localitats. Entre els assistents l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que en el seu mur de facebook ja ha assegurat que “Tavernes estarà allí” en referència a la voluntat del govern municipal de Compromís de sumar-s’hi a la iniciativa per impulsar tant la reforma de l'IES Jaume II el Just, com atendre a les millores i adequacions dels  centres escolars.

Cal recordar que en la commemoració del 50 aniversari de l’IES Jaume II el Just el conseller Marza ja va informar que Tavernes havia estat una de les primeres localitats en interessar-se per aquest programa, que aspira a construir 200 escoles i reformar 500 centres més, amb una inversió total de 700 milions d'euros.

I que és el pla Edificant? Un programa que té com objectiu agilitar obres en centres educatius i deixa en mans dels ajuntaments l’execució, però sense que avancen diners que serà aportats per la Generalitat. La conselleria d'Educació serà qui  avaluarà la urgència i la prioritat de cada projecte i hi assignarà un pressupost.

El pla Edificant està adreçat expressament a reduir els tràmits administratius i posar en mans dels ajuntaments tota la tramitació urbanística i la gestió de les obres, però sense que això implique que la Conselleria continuarà executant el seu pla de millora i construcció d'escoles.

El conseller ha reiterat que un dels objectius és acabar amb les aules provisionals, els anomenats barracons, i es preveu que les obres de substitució de barracons per edificis estiguen en marxa abans del maig del 2019