L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 5 d’octubre del 2017

PLENARI OCTUBRE 2017: L'Ajuntament demana un referendum negociat i amb totes les garanties a Catalunya



L’ajuntament de Tavernes, a través d’una moció presentada per Compromís, PSOE i EU, s'ha solidaritzat amb la societat catalana i ha condemnat la repressió i autoritarisme mostrat pel govern del PP, un govern a qui reprova mentre exigeix la dimissió de Mariano Rajoy. 

També se li demana al govern de Catalunya que no prenga decisions precipitades i unilaterals i que negocie un procediment amb totes les garanties per permetre la lliure expressió de tota la societat catalana.

L'Ajuntament indica que no és admissible una declaració unilateral d'independència sobre un procés electoral sense garanties democràtiques i només amb la participació d'una part de la societat catalana. Per tant, demana es negocie i es pacte un referèndum on tota la societat catalana puga decidir sobre el seu futur.

L’Ajuntament de Tavernes assenyala que els successos del passat diumenge, 1 d’octubre, són un rotund fracàs del Govern de Rajoy en el problema català i on l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos de seguretat reflecteix la repressió amb la qual respon a una legítima i pacífica demanda de part de la societat catalana.

L’Ajuntament de Tavernes considera que després d’aquesta situació de violència, es requereix diàleg polític i mai actuacions jurídic-policials, així com intervencions policials que no són la solució al conflicte.


També es considera que cal una reforma constitucional que done resposta a la realitat plurinacional, un debat territorial que es vincule al debat social, i on els drets de la ciutadania es vinculen a l'arquitectura de l'Estat.