L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 10 d’octubre del 2017

PLENARI OCTUBRE 2017: L'Ajuntament dona suport al sistema públic de pensions


L’Ajuntament aprova una moció presentada conjuntament per Compromís, PSOE I EU per sumar-se a les reivindicacions de les organitzacions sindicals CCOO i UGT i donar suport a les marxes d’aquestes organitzacions que travessen la nostra localitat.

La moció defensa un sistema públic de pensions que garantisca el manteniment del contracte social de l’actual sistema de pensions públiques remarcant-hi que afavoreix la cohesió social i es respecten els drets construïts al llarg de la vida laboral, al costat de mesures efectives de redistribució de la riquesa, que garanteixen pensions suficients en tots els casos.

La moció considera, i així ho trasllada al govern, grups parlamentaris i interlocutors socials, que és necessari recuperar els mecanismes de govern participant en el sistema públic de pensions a través del diàleg social i en el marc configurat en el Pacte de Toledo.

La moció recorda que no és per culpa de la ciutadania l'escassetat de recursos ni tampoc es veritat que la inviabilitat del sistema de pensions es dega a les persones, per ser molt majors, per tenir pocs fills o pels treballs, escassos i poc remunerats. Com a conseqüència es denuncia que aquestes tesis es basen en la voluntat de mantenir equivocades polítiques d'austeritat a ultrança i que presenten les pensions públiques com inviables mentre ofereixen com alternativa sistemes privats de pensions.

La moció recorda que les cotitzacions a la Seguretat Social no són un impost que paguen els empresaris i, en menor mesura, els treballadors sinó que són salari diferit que es lliura a l'Estat perquè siga el garant de les prestacions futures així com per a tindre cobertes les situacions de malaltia, mort o vellesa.