Ullal Gran |
El regidor d'Urbanisme, Josep LLácer, explicava en el passat plenari que els ajuntaments de Gandia, Tavernes, Xeraco i Xeresa - pels termes dels quals s'estén el denominat “Marjal de la Safor”- estudien crear un instrument de gestió mediambiental conjunta per a aquest espai humit.
Aquest instrument de gestió, segons hem pogut conéixer, no té clara quina forma jurídica adoptarà, però hi ha voluntat que estiguen representats els ajuntaments al costat dels propietaris i altres usuaris.
Aquest instrument de gestió, segons hem pogut conéixer, no té clara quina forma jurídica adoptarà, però hi ha voluntat que estiguen representats els ajuntaments al costat dels propietaris i altres usuaris.
El regidor Josep Llàcer indicava en el plenari que veu aquest projecte com una gran possibilitat de potenciar el turisme en els municipis des del punt de vista de la posada en valor de la riquesa paisatgística i mediambiental.
El tema va sorgir a col·lació quan el PP va preguntar per la noticia que havia eixit en premsa informant de la reunió que havien mantingut els Ajuntaments, i apuntant que La Partida no es podia incloure, a la qual cosa el regidor va tranquilitzar a la bancada popular i li va recordar que el projecte tracta de "la Marjal de la Safor" de la qual Tavernes tindria una part, fins el riu Vaca, dins del terme, i no de La Partida, a més dels Ullals.
Potenciar els valors mediambientals
Dins del context del que es va tractar en el plenari, cal dir que els Ajuntament ja s'han posat en contacte amb la Generalitat per explicar-li aquesta idea que podria avançar gràcies a la sintonia existent en els moments actuals entre els quatre ajuntaments, governats per forces progressistes.
La Generalitat podria servir de pont amb altres organismes a l'hora d'avalar projectes de caràcter mediambiental del paratge i la seua posada en valor de cara a la Unió Europa, com ja va fer en la passada legislatura, amb l'objectiu d'aconseguir subvencions dins dels programes europeus mediambientals.
Ruta de muntanya: El Mirador |
En aqueix context cal recordar que encara que són paratges en quatre termes municipals, en realitat és un únic ecosistema natural dividit per les qüestions administratives i gestionat individualment per l'ajuntament respectiu.
Entre els objectius que es parla en les reunions que hi ha hagut es troben la recuperació dels «ullals», reparar camins, crear sengles naturals i, sobretot, potenciar la projecció turística de la zona de manera que el component natural i ecològica siga un complement al clàssic turisme sol-platja de la Safor-Valldigna. Sense oblidar aspectes fonamentals i que cercarien la protecció i conservació de l'ecosistema natural, cas de l'eliminació d'espècies animals o vegetals invasores i que destrossen i eliminen les autòctones.
Sobre aquest punt cal recordar que Tavernes va iniciar la passada legislatura un programa de recuperació i potenciació dels “ullals” a través dels treballs realitzats pel Taller d'Ocupació i que van desembocar en la creació de la denominada “Ruta dels Sentits”, uns itineraris mediambientals que permeten al visitant conèixer ecosistemes del terme municipal com els “ullals”, el dunar o de muntanya de Tavernes.
1 comentari:
Que por em fa juntarme amb els ecologistes de Gandia.
Publica un comentari a l'entrada