Fa ja uns anys, uns quants anys, perquè era per la meitat dels anys 80 del passat segle, en plena transició el catedràtic de dret polític de la Universitat de València, Juan Ferrando Badia, pronosticava que amb el temps, al PSOE primer li sobraria la O d’obrer, després la S de socialista i acabaria essent només el Partit Espanyol, un partit que amb ben poc es diferenciaria de l'altre gran "partit espanyol , el Partit Popular.
I pronosticava Juan Ferrando Badia que, al igual que en altres estats, com per exemple citava Alemanya, les diferencies entre ambdós partits més que programàtiques serien de persones, de estils.
Doncs bé, avui ens hem recordat del que opinava quan hem escoltat als informatius que el PSOE ha arribat a un pacte de legislatura amb Ciudadanos, segons ha dit el propi Pedro Sánchez.
El PSOE pactat amb Ciudadanos la investidura, pacta amb un partit que beu de les fonts de la FAES en molts aspectes, sobre tot en l’econòmic. No cal ni recordar que la FAES és una fundació presidida ni més ni menys que per l’insigne José Maria Aznar i no cal ni dir que íntimament lligada al PP i que s’ha endut els darrers anys la meitat de totes les subvencions destinades a fundacions i associacions vinculades als partits polítics amb representació a les Corts Generals.
El PSOE, com ja va fer temps arrere amb l’acord amb el PP per a la reforma de la Constitució, continua preferint la dreta, i sembla ser que té un acord amb la nova dreta, eixa disfressada de reformista, però que en el fons en ben poc es diferencia del PP i menys encara en les propostes d’economia i per a la classe treballadora. Això sí, té una imatge, més fresca, més jove de líder, i poc més.
Per tant, senyor Ferrando Badía, ens hem recordat de les seues paraules. Quanta raó que tenia vosté.
Ara només cal saber, si eixe pacte es du finalment a la pràctica i si al PSOE li passarà com al PASOK grec, que després de “festejos” amb la dreta grega va caure fins a convertir-se en el sisé partit grec en les eleccions del gener del 2015, amb un 4,7% dels vots.
L'Estat de la Qüestió expressa només l'opinió de l'equip de La Cotorra
4 comentaris:
Bueno,ara sabrem qui són d'esquerres o no al PSOE.El més normal sería que de fer-se certa la notícia,tots qui segueixen la ideologia que en teoría marcava eixe partit tornen els seus carnets.
El PSOE amb el nou PP,el Bloc amb consellers i assessors ex-GAV,estan carregant-se la poca ideologia que encara quedava en política.
Pense que confondeixes els rabos amb les panses.
Una cosa es la ideologia i el posicionament d'un partit davant tota la societat. Altra molt diferent l'opció política que trie una persona al llarg de la seua vida.
Eixes persones que tu parles son mereixedores de tot elogi perquè van canviar fa molts anys, quan el Bloc no era ningú, ni tenia cap diputat ni pintava fava en política valenciana.
Ara no es com avans¡¡¡¡¡Pense que te raó l'anonim de les 0:16,avans quan algú canviava de plantejaments li deiem que s'havia canviat la jaqueta,i ara com son mes moderns diuen que son mereixedors de molts elogis.Jó recorde quan en la UPV eren quatre,molt respetables i molt combatius,però quatre,aleshores els deien catalanistes,per a ofendrels,igual que als d'esquerres ens deien comunistes.Ara hi ha molta gent que esta pujant al carro del BLOC perque tenen el vent a favor,peró saps qui es cada'scú quan t'ajuda en el vent en contra.
En això té raó i crec que vosté pot parlar des de l'experiència.
Ara hi ha molta gent que s'apunta a cavall guanyador. Això és un dels problemes dels partits, sempre els han tingut. i vosté ho sap.
Una cosa si volem dir, i és que potser el segon anònim tinga raó, almenys si el primer anònim en fer el comentari estava pensant - quasi segur per la referència que fa al GAV- a Vicent Flor.
Aquesta persona va començar a militar en la UV i participar en grups d'aquells que en deiem blaveros cap al 1986, amb 15/16 anys, però com a resultat de la universitat va evolucionar a posicions nacionalistes i va crear en 1992, amb 21 anys, les Joventuts Valencianistes.
L'any 1995 va ingresar en el Partit Valencia Nacionalista que es desintegraria dins de la UPV, els que vosté diue eren quatre gats i nacionalistes.
Aquesta persona ara és llicenciat en ciències polítiques i sociologia, en antropologia social i cultural per la UNED i és doctor en Sociologia per la Universitat de València. Es professor universitari de Sociologia a la Universitat de València i professor-tutor a la UNED.
Aquesta persona també ha patit els atacs dels blavers. El 5 de juliol de 2011 una trentena d'activistes ultradretans van acudir a la presentació d'un llibre seu sobre els valencians el saló d'actes de la FNAC de València i ho van impedir impedir violentament llanánt cadires, llibres i bombetes de fum als assistents. Una segona presentació del llibre també va patir després les ires dels blaveros.
Que quin era eixe llibre? Doncs el titolat "Noves glòries a Espanya, anticatalanisme i identitat valenciana", basat en la seua tesi doctoral.
O siga, va passar a ser militant de la UPV en uns anys on la UPV no era cap referent politic i ser militant era com vosté explica, ser un mes de la colla de quatre que no alçaven un gat per la cua, com va dir Fuster.
Nosaltres coincidim amb el segon anònim: eixes persones son les que mereixen elogis i no que els diguen en sentit despectius assessors exGAV, per un capitol de joventut, abans dels 2o anys.
I no creguem que el fet de ser ara el director de la Institució Alfons el Magnanim de la Diputació li atorgue més mèrits del que té com a professor universitari, ni per això meresca el comentari despectiu del primer anònim. Perquè segur que era per a ell.
Per tant, un comentari desafortunat el primer i fet des del total desconeixement dels fets.
Publica un comentari a l'entrada