L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 17 de maig del 2015

Una enquesta publicada avui per Levante-EMV pronostica un canvi en el panorama polític valencià


L'enquesta publicada avui per Levante-EMV vaticina que en les eleccions del 24 M el panorama polític tindrà un canvi substancial i els quatre partits de l'esquerra (PSOE, Podem, Compromís i EU) sumaran la majoria per davant de l'eventual aliança de PP i Ciutadans .

El resultat obri les portes del Consell a l'esquerra, sempre que aconseguisca segellar un acord de govern. El sondeig, realitzat entre el 22 d'abril i el 8 de maig, indica que els populars seran el partit més votat però, amb 27 diputats registraran una ensulsiada històrica de 26 punts i 28 escons respecte als comicis de 2011. La caiguda beneficia a Ciudadanos amb 19 parlamentaris.

El PSOE seria la primera força en l'esquerra, amb 20 diputats i perd 9,5 punts respecte a les últimes autonòmiques. Ciudadanos li trepitja els peus després del seu vertiginós ascens i a continuació quedarien Podemos, amb 14 parlamentaris, i Compromís, amb 13 cosa que implica pujar 5,8 punts i 7 diputats respecte a 2011. Podemos es desinfla i baixa respecte als pronòstics de fa uns mesos. Esquerra Unida superaria el llistó electoral del 5 % i aconseguiria 6 escons, un més que ara. 

Respecte a la província de València, s'observa un empat tècnic entre PSOE, Ciutadanos i Compromís amb 7 diputats, mentre Podemos quedaria amb un de menys. L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, és el vuitè de la llista de Compromís, i aquestes dades donen una possibilitat que siga triat diputat si Compromís incrementa un parell de punts les perspectives de vots en la província.