L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 de maig del 2015

Els valencians i valencianes que malament estem amb el govern de Rajoy

Els símptomes de recuperació que proclama el govern de Rajoy no es trasllada al ciutadà i menys encara, si aquest ciutadà és valencià: la taxa de pobresa es va incrementar el passat exercici en el País Valencià, segons l'enquesta sobre condicions de vida que ha donat a conèixer l'INE. 

Les dades no són nostres, són oficials de l'INE, i són per a preocupar-se. I molt. Estem en una situació molt greu que haurà d'intentar atallar el nou govern valencià perquè l'actual del PP no ho ha fet.
 
Segons les dades una de cada quatre llars ingressa menys de 8.000 euros a l'any amb la qual cosa se situa en el llindar de la pobresa. La xifra no ha deixat de créixer: va començar amb el 21% amb la crisi i avui és el 26,2%. L'any passat l'augment va ser 2,6 punts, amb la qual cosa la valenciana està quatre punts per sota de la mitjana estatal i sembla que no s'ha tocat sostre. 

Tampoc el govern del PP ha estat d'ajuda per a millorar la renda mitjana de les llars valencianes. Mentre a Espanya la renda anual va depassar els 26.100 euros de mitjana el passat any, la valenciana va ser de 22.400 euros. Les xifres diuen que és de 800 euros menys que un any abans, però és més greu saber que els valencians estem en caiguda lliure des del 2009: eixe any les famílies valencianes ingressaven 4.708 euros més de mitjana que ara,  i la renda era 27.100 euros anuals.
 
La valenciana, para mes súmmum i vergonya del govern de Rajoy, és l'única autonomia amb renda per sota de la mitjana que aporta més a l'estat que rebem. Així ens va en serveis bàsics i infraestructures: a la cua de l'Estat i 13.000 milions de deute històric només els darrers anys. I el finançament estatal matxacant-nos. I el PP valencià callant. 
 
Seguim amb dades: Un 18% de les famílies valencianes confessa tenir molts problemes per a arribar a final de mes, mentre augmenten les famílies que presenten dificultats per a satisfer els pagaments mensuals: el 28,5%, és a dir 10 punts més que fa un any.
 
També un de cada cinc valencians (un 18,3%) ha patit retards en el pagament de despeses relacionades amb l'habitatge principal, com la hipoteca, o el pagament de rebuts de serveis bàsics com el gas, l'electricitat o la comunitat de veïns. El 18,8% de les llars està en situació de pobresa energètica i no compta amb recursos per a mantenir el seu habitatge a una temperatura adequada tot l'any.
 
L'enquesta com hem dit és de l'INE i afirma que la meitat dels valencians (el 47,9%) no té capacitat per a afrontar despeses imprevistes, la qual cosa suposa un increment de cinc punts respecte a 2013 i de 17 punts més que en el 2008.

Les vacances són un altre luxe per a la majoria de famílies i el 53,1% ni tan sols pot anar-se una setmana a l'any.
 
En resum, tasca a fer pel nou govern valencià  ja que el govern d'ara, com canten les xifres oficials de l'INEM, no ha fet massa per no dir que no ha fet res.  
-