L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 de maig del 2015

La força de Compromís


Si hi ha un partit gran beneficiat dels resultats del 24M, eixe no és altre que Compromís. S'ha erigit en la tercera força i com a referent del canvi al País Valencià després del gran creiximent en regidors i en diputats a les Corts Valencianes: en les Corts tenia 6 diputats i ara en té 19, i de 176.000 vots a pujat a 452.000. L'entrada amb força a València ciutat, on ha estat el segon partit més votat, amb 95.000 vots, només superat pel PP amb 106.000 vots.

Compromís ha estat també la força més votada en cinc comarques i en noranta municipis. Les dades: al Camp de Morvedre ha passat del 8,5% dels vots de fa quatre anys al 21%, i ha superat el PP, que hi ha perdut més de la meitat dels vots; al Comtat, amb un 27%, ha superat el PP clarament; a la Marina Alta ha obtingut un 25% dels vots i també ha passat el PP; a la Ribera Baixa ha vorejat el 30% dels vots i ha superat el PSOE, el segon partit més votat i a la Vall d'Albaida ha obtingut més del 26% del vots. 

Compromís és la segona força a cinc comarques, amb percentatges de vot superiors al 20%: Camp de Túria, l'Horta Nord, l'Horta Sud, la Costera, la Ribera Alta i a la Safor.

Als Ajuntaments també s'ha erigit com a força molt votada, cas de la nostra, Tavernes de la Valldigna (44%), però també ha tingut un gran resultat a Sueca, amb un 35% dels vots; a Ontinyent (27%), Dénia (32%), Paterna (23%), Alzira (27%), Xàtiva (24%) i en altres moltes ha estat la segona força: Torrent (18,17%), Gandia (19,87%), Vila-real (16,40%).