L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de maig del 2015

El govern del PP ha passat olímpicament de l'IES Jaume II el Just

Petició oficial a les Corts Valencianes de Compromís per reformar l'institut

Una legislatura més que acaba, sense que la Generalitat haja fet res per reiniciar una reformar-millora integral de l'IES Jaume II el Just de Tavernes. A pesar de les promeses de Manolo Vidal quan era alcalde i a pesar de les proposiciones en les Corts Valencianes de Compromís, l'edifici que va camí de complir 50 anys d'us educatiu, no ha gaudit de cap millora digna de menció des de la Conselleria d'Educació del PP, a pesar de les deficiències que presenta en aules i zones comuns. 

Que l'institut Jaume II el Just cal d'un reforma total és una obvietat tan gran com que la Terra gira al voltant del Sol, però passa el temps i la promesa del PP que només acabar l'IES Valldigna s'iniciarien les millores, s'ha quedat en no res, com tantes altres. 

Al llarg de la legistura les demandes a la Conselleria d'Educació s'han dut a cap a través pimer de les gestions personals efectuades per l’alcalde Jordi Joan amb responsables de la Conselleria d’Educació, que sempre es saldaren amb la resposta típica de la falta de diners per la situació de crisi amb aquest objectiu, no han tingut cap resposta concreta. 
Protestes dels alumnes
I en segon front, amb els "recordatoris" fets pel govern de Jordi Joan a través del grup parlamentari de Compromís que, finalment, han servit de bon poc, atés "l'oblit" i "la cera en les orelles" que té el PP en tot allò que fa referència a l'educació pública. 

El síndic i diputat de Compromís Enric Morera - que per cert visitarà Tavernes el dijous i el diputat Josep Mª Pañella van presentar una Proposició No de Llei demanant-hi la remodelació integral. La proposició instava a la Conselleria d'Educació a complir la promesa feta anys enrere i venien també a completar les preguntes formulades per Compromís anteriorment en el sentit de quan començarien les obres de remodelació atés els molts anys de deficiencies que portava alhora que es preguntava perquè no s'ha actuat abans. 

Tampoc la promesa feta molt abans, en l'any 2007, de dedicar una partida presupostària de 200.000€ per pal·liar problemes com goteres, lavabos, fusteria, instal·lació elèctrica, etc s'havia complert. A tal punt va arribar la situació que al gener del 2009 els alumnes convocaren una aturada de classes i manifestació. Ací teniu la informació.
M. Vidal ix de l'Ajuntament per rebre als representants estudiants
Les protestes dels estudiants obligaven a l'aleshores alcalde, Manolo Vidal, a entrevistar-se amb els alumnes. Al final de la reunió l'actual candidat del PP va indicara la premsa, com publicava Las Provincies, que les reivindicacions dels estudiants estaven fora de temps perquè feia uns dies " representantes de la Conselleria se comprometieron a hacer, de manera inmediata, un plan de mejoras del centro que servirá para subsanar las deficiencias". Ho podeu llegir en aquest article de Las Provincias.
Han passat cinc anys, i anem camí dels 50 de funcionament del centre: ni promeses, ni respostes concretes i clares en les reunions que ha mantingut l'alcalde amb els responsables de Conselleria en la legislatura ni cap resposta positiva a les iniciatives parlamentàries de Compromís. 
-