L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 20 de maig del 2015

Compromís celebra el seu acte electoral al CEIP Magraner




La necessitat d'establir un pla d’inversions equitatiu i just per a cadascun dels barris de la ciutat i on els veïns tinguen el protagonisme de decidir les prioritats en cada moment, segons allò que es puga invertir, va ser l'eix del míting que ahir va celebrar Compromís en el CEIP Magraner.

El menjador escolar es va quedar curt per escoltar a l'alcalde i candidat de Compromís, Jordi Joan, que seguint la pauta marcada enguany per als actes electorals va donar el protagonisme de l'acte al veïnat perquè s'expressara lliurement i sense defugir cap qüestió. 
Va resultar un acte molt pròxim i on Jordi Joan va ser interromput en moltes ocasions pels aplaudiments. En una de les intervencions l'alcalde va haver de recordar als  veïns el que ja ha dit en moltes ocasions: "no me'n vaig de Tavernes" i que la prioritat es l'alcaldia i seguir duent a cap el projecte de ciutat iniciat fa quatre anys.
El veïnat es va interessar pels futurs projectes de millora de carrers i voreres en la barriada, i en especial en Els Sequers, indicant l'alcalde que ja disposava dels estudis quantificats de tota la ciutat i per als quals l'Ajuntament necessita vora 6 milions d'euros. D'ací la necessitat d'establir un Pla d'Inversions barri a barri per anar executant les prioritats que marquen els veïns al ritme que l'Ajuntament tinga suficients recursos per a iniciar projectes.

Jordi Joan no va amagar ni fugir de cap pregunta: "sabem que no hem pogut fer grans coses, però també sabeu que la prioritat era sanejar i reflotar l'Ajuntament. Així i tot ens vau dir que arreglarem com urgent el Carrer la Barca, i ho hem fet, amb nou asfaltat i millora del carrer".

En el cas dels Sequers, l'alcalde va dir que la solució no era arreglar uns taulells solts de les voreres i eliminar els arbres que els alcen, sinó que cal un pla general i "decidir entre tots les alternatives als problemes dels arbres i millorar les voreres". 
De nou la piscina coberta

La piscina coberta va ser un dels temes recurrents, com reconeixia Jordi Joan, que apareixia en tots els actes. A petició dels veïns va explicar detalladament tot el procés, iniciat amb una adjudicació del PP a l'empresa pitjor valorada i sense cap experiència en la construcció de piscines.
I sobre l'obertura, va recordar que depén del jutge del concurs de creditors, no de l'Ajuntament ni de l'empresa i afirmava que "diguen el que diguen no a octubre. No vaig a enganyar a ningú: Si demà l'empresa aconsegueix el finançament, necessita quatre o cinc mesos per acabar-la, revisar tot el sistema de canonades, llums, etc. després de tants mesos sense funcionar. Cal presentar després els documents a la Generalitat per als permisos d'obertura. Tot això ens porta més enllà del gener del 2016 sempre i quan no hi haja cap deficiència a subsanar. No hi ha cap possibilitat d'obrir-la a octubre".

Jordi Joan va recordar com projectes de millora dels centres escolars, o la pintura de passos de vianants, o les millores en mobiliari urbà havien estat votades en contra en tres plenaris per la oposició del PP i PSOE. "Hem pogut fer poc per la situació econòmica que el PP ens va deixar, però hem pogut fer menys encara perquè tots els projectes que hem presentat han estat votats en contra pel PP i pel PSOE, que no ha deixar fer cap projecte beneficiós per a Tavernes" concloïa Jordi Joan. 

L'acte, amb un menjador que es va quedar menut i obligava a molts assistents a mantindre's en el passadís de fora, es va iniciar amb la presentació de dos dels candidats, Encar Mifusd, numero quatre de la llista de Compromis i Javi Escrihuela, el numero vuit, que van dirigir unes paraules als assistents.
-