L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 30 de maig del 2015

Tavernes dedica el diumenge una jornada de protecció d'espècies autòctones en el llac de la Goleta.


L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Foment, ha confirmat que ell Taller d’Ocupació ha organitzat per al pròxim diumenge dia 31 la “1a Jornada de Protecció de les espècies autòctones” en el llac de la Goleta, dins de les activitats mediambientals que té encomanades.

El regidor de Foment, Josep Llàcer, ha explicat que els treballs a efectuar consistiran en la presentació dels treballs d’extracció de tortugues de Florida a càrrec dels alumnes-treballadors de l’especialitat d’Interpretació i Educació Ambiental dels Taller d’Ocupació està duent a cap en les zones de l’Ullal, la Séquia Mare i el mateix llac de la Goleta.

L’activitat, segons ha confirmat el regidor, anirà acompanyada de l’explicació i observació de les diferències morfològiques entre la tortuga autòctona i la de Florida, alhora que s’informarà als assistents amb l’objectiu de conscienciejar-los sobre la greu problemàtica que està ocasionant al medi natural el costum d’abandonar les tortugues de Florida en les nostres zones humides.

Els veïns de Tavernes que s’hi acosten, podran també seguir les explicacions i una demostració de metodologia i procediments que es duen a cap per capturar les tortugues de Florida en el mateix llac. També s’exposaran els resultats obtinguts en la campanya d’extracció que el Taller d’Ocupació du a cap des de vora dos mesos.

Josep Llácer ha indicat que aquells veïns que ho desitgen “podran entregar voluntàriament els exemplars de tortugues de Florida que tinguen en el seu poder perquè el taller las diposite en el Centre de Conservació d’Espècies d’Aigua Dolça”.