L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 11 de maig del 2015

La trama i l'escàndol del mai no acabar : noves gravacions en el cas Imelsa implicarien directament a Rus

Rus amb l'excalcalde i assessor de la Diputació, Manolo Vidal, en la biblioteca de Tavernes la passada legislatura.

El exgerente de Imelsa Marcos Benavent, fugit després de saltar l'escàndol del frau en l'empresa pública i cobrament de comissions a canvi de favors polítics, ha aparegut i col·labora amb la justícia.

La trama Imelsa s'investiga en dos jutjats. En la primera causa, no secreta, després de personar-se està pendent de declarar. En la segona, sota secret de sumari, estaria col·laborant. És aquesta la que més sorpreses pot donar al PP en campanya i ara com ara ja li ha costat a Alfonso Rus la suspensió de militància i l'eixida del partit a la exconcejal de València, Maria Jose Alcón.


Els enregistraments que Benavent va fer durant diversos anys a mig PP continuen esguitant a càrrecs públics. Dissabte la Sexta va revelar un enregistrament de Benavent i en la qual s'escolta a Rus esbroncant a Màxim Caturla. «Jo sé que em vas dir que em cridaries i ho heu fet sense cridar-me. Com no ho heu fet bé he de dir-te que heu fet una puta merda. Feu cafè per a tots. I el cafè, per a nosaltres, per a la resta merda», afirma el president de la Diputació de València


En una altra cinta, Rus explica una conversa amb el exconseller ja mort José Ramón García Antón. «Em crida García Antón a la 1:30. Demà reunió. Demà el que vulgues. Els diners que tu vulgues», diu el també alcalde de Xàtiva. En altres enregistraments, Benavent apareix lliurant un suposat suborn a María José Alcón i revelant que Gerardo Camps controlava el partit perquè Alfonso Rus volia.


Imatge de La Sexta de dissabte

Noves gravacions en el diari Levante-EMV.

Molts polítics valencians poden veure la seua carrera política tallada per les conversacions gravades per l'exgerent de l'empresa pública Imelsa, Marcos Benavent. Nous enregistraments a les quals ha tingut accés el diari Levante-EMV, assenyalen que Benavent parla amb el cap de gabinet del president de la diputació i alcalde del Genovés, Emilio Llopis, sobre un PAI en l´Alfàs del Pi pel qual "s'emportaran" 231milions de pessetes. 

L'enregistrament representa una nova preocupació per al PP i la Diputació de València que presideix Alfonso Rus. Va ser registrada al juny de 2006, quan l'Ajuntament de l´Alfàs del Pi, del PP, preparava l'aprovació del PAI Pla de la Serra, en zona d'influència del parc natural de la Serra Gelada. 

Benavent li explica a Emilio Llopis l'operació, on la trama de Imelsa també participa. Conservem l'original del diari:


MARCOS BENAVENT: «¿Sabes cuánto se llevan estos? Se llevan 1.000 o 1.500...»
EMILIO LLOPIS: «¿Quién, Juan Ferri?»
M.B.: «Juan Ferri no, el alcalde y su padre. 1.000. Si nosotros nos llevamos 231, por cuatro, imagínate. 1.000 kilos».
E.LL.: Hóstia».
M.B: «Macho, que aprueben eso, por el amor de Dios. Yo pensaba que eran 60 y me sacaron los números... Y yo dije, eso no puede ser, ¿pero eso es así? Eso es así».
E.LL.:«Pero, esos números no sé de dónde los han sacado».
M.B.; «Yo que sé. Me dijo que lo tiene todo hablado con aquel, pero no 200 para todos, 200 cada uno. Y yo digo, vale vale, los quiero. Quiero que salga el rollo este porque vamos. Y ahora me dices que no se han sentado los del PSOE. Me cago en la madre que los parió»
.

Levante-EMV indica que el PAI no va ser adjudicat a l'empresa del grup de Juan Ferri, al que es refereix Emilio Llopis en la conversa, sinó a Calviga, del grup Lubasa, mercantil castellonenc que es veuria implicada en el cas Gürtel. 

El PP va perdre les eleccions del 2007 i el nou govern va suspendre un pla per a executar en 4 milions de metres quadrats. En el 2009, el sòl del PAI de la Serra va ser desclassificat.

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I Manolo Vidal és assessor de Rus, no?

Anònim ha dit...

No. És assessor del Grup del PP en la Diputació

Anònim ha dit...

Pues no assessora molt per que en Tavernes no s'ha notat res. En Benifairó i Barx si que han tingut un camp nou de brossa artificial, pero no res en Tavernes, no siga cosa que això jugue a favor de Compromís.

Anònim ha dit...

En Tavernes ja en teníem de gespa artificial,i fet en legislatura on el PP manava al poble.
Altra cosa és la empresa amiga que està darrere dels camp de gespa de Rus. Ja sabeu vosaltres,com funciona això de les empreses amigues i enemigues.