L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 11 de maig del 2015

Infermers i infermeres: a la cua d'Espanya i quasi a la meitat d'Europa


El nombre de titulats en infermeria que marxen a altres països a buscar faena segueix creixent per la falta de treball, que no seria tal si s'oferira el nombre de places necessàries per a situar-se en la mitjana europea: 811 infermers per cada 100.000 habitants.

En el País Valencià s'arribaria a aqueixa quota multiplicant les vacants actuals per 35, perquè ara hi ha només 477 professionals per cada 100.000 habitants. Som la tercera comunitat amb major dèficit de sanitaris: necessitem 16.500 per a arribar als nivells de Navarra, per exemple; on si arriben als estàndards europeus. Les xifres de la mitjana espanyola tampoc són bones: som 46,7 milions d'espanyols per a 237.400 infermers, faltarien més de 141.700 per a arribar a la ràtio europea.

I el problema és que amb el govern del PP anem a pitjor. En 2013 la mitjana de la UE era de 759 infermers per cada 100.000 habitants i l'espanyola era de 527. Avui, la ràtio europea és de 811 i l'estatal de 508, o siga no hem crescut sinó que hem anat a menys. Al mateix temps, s'ha precarizado la professió, amb el 92,2 % dels contractes temporals.

"No s'ha donat ni un sol pas, ni s'ha complit ni un solament dels acords signats amb el Ministeri de Sanitat. Ningú ha complit, ni el Govern ni les comunitats autònomes, amb la professió més nombrosa del sistema" segons el Consell General d'Infermeria que demana als partits es posicionen i diguen què van a fer amb la Sanitat.