L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 1 d’abril del 2015

Compromís proposa pressupostos participatius


Compromís, una vegada sanejades les arques municipals, proposa que l'Ajuntament de Tavernes tinga uns pressupostos participatius.

El pressupost participatiu és un mecanisme de democràcia interna que permet als ciutadans influir i decidir sobre com l'Ajuntament ha de gastar allò que ingressa pels impostos, però també quines mesures públiques s'han d'aplicar per tal d'aconseguir una política fiscal justa.

Amb els pressupostos participatius, Compromís obrirà l'elaboració dels comptes a tota la ciutadania.

- Remés

4 comentaris:

Indi ha dit...

Gran notícia per a la ciutadania vallera, però, per què ara? No vull pensar que siga per que venen eleccions, intentant no ser mal pensat, creuré en l'argument que es dóna, que es permet fer-ho ara, perquè s'han sanejat les arques municipals.

Arribats a aquest punt, em sorgeix un petit i poc important dubte, és que com a ciutadà no tinc dret a expressar-me sobre com es poden sanejar les arques municipals? O és que sols els tecnòcrates experts (m'entra el riure) de l'ajuntament són capaços de gestionar les arques quan hi ha problemes? Els ciutadans som com xiquets que no tenim capacitat crítica? Sols se'ns ha de donar l'ocasió d'opinar dintre d'unes marcades pautes?

Com ja he dit, no vull pensar que aquestes mesures s'anuncien ara que venen eleccions, perquè si no, quantes legislatures més ens toca esperar per que compromís emprenga una política progressista i d'esquerres real? 4, 5?

Anònim ha dit...

És una opinió.
I no té té res a vore amb la que es va dir en la passada reunió de la Casa de la Cultura on es van parlar dels pressupostos avortats pel PPSOE del 2015, i en parlar dels pressupostos participatius l'alcalde que ja en va parlar ho va explicar:
Ni el nivell d'endeutament ni el Pla d'Ajust donaven marge de maniobra per obrir un procés participatiu quan, per obligació, les despeses de personals, despesa corrent i deute public, al costat d'altres obligacions, es menjaven tot els ingressos ordinaris.

A mi igual em fa que obriguen un proces participatiu si per llei tots els diners estan ja destinats a obligacions legals.

Diguem-ho (posem-ho en numeros senzills):

Tinc 100 euros gastadors i tinc l'obligacio legal de pagar 45 a sous, 30 a despesa corrent, 20 a bancs i 5 les altres despeses( mancomunitats, subvencions, ajudes serveis socials). O siga 100 euros ja obligats.

I no sigues malpensat. Es ara, quan es pot fer-se, però supose que la participació serà, com alguns pobles han fet com Ontinyent, per decidir entre tots en que es gasta el capitol d'inversions (fa ja tres anys que no hi havia capitol d'inversions i enguany ja veus que ha passat amb pintar passos de vianants i demes.
No crec que siga tema de debat les despeses obligatories i per llei de sous, bancs, etc.

Crec has confos la finalitat i objectiu.

Anònim ha dit...

No coment...
Venen eleccions

Anònim ha dit...

Per desgracia la majoria dels ciutadans ens comportem com egoïstes. Volem pagar menys (impostos) però que ens pugen les ayudes i subvencions al club, organització, Ong o activitat en la que participem, o ens acabem d'inventar. I per suposat la nostra és la més important, imprescindible, i si cal, que es retire diners al demés per a subvencionar la nostra. Com m'agradaria pensar que som veïns responsables i justos! Però ens comportem com xiquets demanant a papa Ajuntament "de lo mío que hay", a mí, a mí, a mí...