L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 14 d’abril del 2015

L'ajuntament demana a la Conselleria d'Educació la baixada de ràtio en els centres escolars.

La regidora d'Educació, Llum Sansaloni
  L'Ajuntament és de la mateixa opinió que el Consell Escolar Municipal: l'augment de la ràtio en els centres vallers impulsat per la Conselleria d'Educació dificulta la correcta atenció del professorat a l'alumnat. I per tant, en base a l'acord pres per aquest organisme municipal, ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació que es torne a la situació de ràtio existent abans del 2012, quan es va aprovar l'augment de la ràtio segons l'Orde 19/2012, del 21 de maig.

La regidora de Compromís Llum Sansaloni, regidora responsable d'Educació, ha manifestat que el Consell Escolar Municipal va prendre eixa decisió considerant que "la ràtio actual dificulta la correcta atenció del professorat a l'alumnat, a més de produir-se una baixada en la qualitat de l'educació que reben els alumnes en les aules".

La regidora, conjuntament amb el Consell Escolar Municipal del qual es presidenta, entén que s'ha produït una baixada de la natalitat i del número de persones nouvingudes al municipi. Per tant, considera que en la nostra localitat es pot tornar a la ràtio màxima per unitat anterior a la publicació de la mencionada Orde 19/2012. "Som conscient que una baixada de ràtio permetrà al professorat atendre millor a la diversitat de l'alumnat i la qualitat de l'ensenyament al municipi es veuria clarament millorada. Eixa millora en la qualitat de l'ensenyament en els centres educatius ha de ser prioritària per a l'Administració, i això es el que sol·licitem".

L'Orde 19/2012 va ser publicada per la Conselleria d'Educació i contemplava mesures urgents de racionalització de la despesa pública en els centres docents no universitaris públics i privats concertats valencians.

La regidora de Compromís ha assenyalat que "amb l'excusa de contribuir a la consecució de l'estabilitat pressupostària, es va contemplar un augment del nombre màxim d'alumnes per unitat fins a un 20% , és a dir, un augment de la ràtio, amb la qual ens venim manifestant en desacord per considerar que és un perjudici per als nostres alumnes".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ok. Ahora sólo falta poner la memoria económica que exponga de dónde sacar el dinero. Gracias.

Anònim ha dit...

Del mateix lloc on trauen els diners per a blindar els centres concertats i augmentar el temps dels concerts de 4 a 6 anys més.

O del mateix lloc que han pagat els diners de Valmor per la Formula 1, o els que han usat a nivell estatal per rescatar la banca.