L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 5 d’agost del 2010

Ser més espanyols o més valencians? To be or not to be?

Us oferim com a curiositat un enllaç al diari Levante-EMV on ve a confirmar el que tots ja intuïm: cada dia hi ha menys sentiment de ser valencians i, com irònicament diu el redactor, passem a ser més nacionalistes espanyols.

¿Serà pels 15 anys del govern del PP per majoria absoluta?
¿O per la falta de partits valencians en les Corts Estatals?
¿O serà per eixe 5% autonòmic nascut deles negociacions estatuaries entre Abril Martorell (UCD ara integrat en el PP) i Guerra (PSOE) i posat a l'Estatut precisament per aconseguir eixe objectiu, que mai no hi hagueren partits estrictament valencians?

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/08/05/valencianos-giran-centralismo/728555.html
-

3 comentaris:

vicent ha dit...

Això ja fa temps que se sap. Cértament, el pacte entre ambdos partits, PSOE i UCD, va ser clau a terra nostra i perquè especialment els socialistes, (més espanyolistes del que ells diuen que són, més encara que alguns del PP) es varen vendre per una cadira: al Congrés, al Senat, a les Corts Valencianes, a les diputacions provincials, al si del partit i allà on fora. La qüestió era obtenir diners fàcils, ràpids, sense pegar un pal a l'aigua i quants més millor.
El mateix van voler fer a altres indrets com Galicia però allí no van poder perquè el PP, aleshores AP de Fraga Irivarne, tenia més força que no pas a altres autonomies o en el conjunt de l'estat espanyol i no ho va permetre perquè ell se sent més gallec que no pas espanyol (i això ha anat pregonant-ho sempre amb total llibertat i orgull. Cosa que els valencians no tenim).
A Catalunya i al País Basc això segur que ni es plantejaria. No ho sé cert, però podeu estar ben segurs. A Catalunya, per exemple, el PSC no és sucursal del PSOE. Allí si que es practica el federalisme. Ells tenen la suficient independència, capacitat, poder i el que és més important, sentiment i orgull, de decidir per ells mateixos allò que més els convé i és millor per a la ciutadania a la que representen. Podem dir el mateix dels socialistes espanyols a València? Les sigles PSPV podrien respondre ben bé a: Però, Soca. Per on Vas?
Per acabar, un exemple.
Per als catalans va ser motiu d'orgull i de grandesa que José Montilla deixés el ministeri que ocupava en el govern de Rodríguez Zapatero per encapçalar la candidatura dels socialistes catalans a les autonòmiques. Molt bona estratègia del PSC que, fins i tot, va centrar la campanya en la imatge de Montilla i amb això va augmentar el nombre de vots, encara que no va ser suficient per guanyar-li a CiU.
A casa nostra és totaolment al contrari. Els presidents, (Lerma primer i Zaplana després) sembla que fan pràctiques per després donar el salt a la política espanyola. Quan deixen de presidir els valencians se'n van a Madrid a les Corts o al Senat perquè això és de major grau i importància, que no presidir la Generalitat Valenciana, -un pegat que s'han inventat per a contentar a tots-, pensen ells.

Indesidenter ha dit...

Efectivament fa temps que se sap de les martingales UCD-PSOE fa dècades, però les coneixen la gent que tenen més temps i que estaven implicats o seguien ben de prop en els anys 80 en la política valenciana.
Si li preguntes a gent de menys de 45 anys qui era Abril Martorell o Alfonso Guerra i que va ser això de la via del 151 o 143 i com van influir, segur, segur que ni idea.
Ens amaguen la història com diu Raimon i ens diuen i ens ho creguem que no en tenim.
I pensem i actuem majorment en aquest país en clau Madriz.
Així que totalment d'acord amb tu, Vicent.

vicent ha dit...

Deixa't estar d'excuses de mal pagador, com se sol dir en la nostra terra. Si u vol apren. Hi ha a qui li dius les coses i se'n gira de cul i alguns inclòs et diuen que el que dius t'ho has inventat i ho fas per interessos. Tan si val si són majors o de la dècada dels 60 o 70, com si són més joves, dels anys 80 o 90. Hi ha qui de sopte et diu que estàs contra els espanyols i que ets un catalanista, encara que no hages nomenat calunya ni els catalans, simplement pel fet de criticar o dir alguna cosa que sembla enfronatda a la tessi o concepció de nació que tenen la majoria, ja ets un reaccionari català o catalanista.