L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 17 d’agost del 2010

El temporal i l'erosió continua i les platges desapareixen

Una vegada més el temporal de llevant ha afectat les nostres platges, de la Safor-Valldigna i les de la Marina. Algunes més, altres menys el temporal dels darrers dies 14, 15 i 16 d'agost ha posat de manifest el que tots els veïns i veïnes de Tavernes coneixem i patim, sobre tot els estiuejants: la precària situació de moltes platges valencianes.
Els treballs anuals i puntuals de regeneració realitzats per la Direcció General de Costes al litoral valencià són insuficients i clars exemple són any rere any lo platja de La Goleta, on els temporals fan desaparéixer l’arena, cosa que també passa fora del nostre terme (platges de la Safor) i aquests dies, que el temporal ha afectat més al sud, coneixem que al nord de Dénia, a la anomenada Blay Beach, ha perdut tota la sorra que s'havia dipositat durant la primavera-estiu de 2010 i la platja ha tornat a desaparéixer.
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha manifestat que “és evident que la solució puntual que cada any s'impulsa des del Ministeri de Medi Ambient és insuficient per a evitar la reiterada erosió marina que pateixen les nostres platges”.
El sindic de Compromís-Bloc ha recordat que la Universitat Politècnica de València ha realitzat una important investigació amb la finalitat de buscar una solució més òptima, mediambientalment sostenible i més eficaç per a evitar l'erosió a les nostres platges i zona costera i al respecte ha dit que “ens agradaria que les administracions competents i responsables tingueren en compte els estudis dels experts per assegurar la continuïtat de les nostres platges, que són un focus d’atracció de turisme i de riquesa per a les poblacions costaneres valencianes”.
El parlamentari valencianista ha preguntat en les Corts al conseller d’Infraestructures si està fent gestions amb la Direcció General de Costes del Govern Central perquè es puga aplicar una solució més eficaç al problema de l'erosió del litoral i les platges valencianes.
Morera ha manifestat que al seu parer “la Generalitat i l’estat no fan tot el que deuen i el que poden per les platges valencianes i per això li ho recordem al conseller perquè eixe oblit perjudica al turisme i també perjudica a un medi natural”.
- Redacció feta a partir de la nota de Compromís-Bloc
-