L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 d’agost del 2010

Per fi, les dades de la desocupació de juliol!!!!

Per fi! El Departament de Foment Local ha publicat les dades de l'atur amb un retard significatiu i després de denunciar la Cotorra la falta de dades. No hem pogut vore les del mes de juny, perquè no s'han penjat a la xarxa. Esperem que no torne a passar, però si torna les hi exigirem donat que és molt important per l'orientació econòmica local que isquen a la llum. I per descomptat ni ens imaginem que puguen molestar a algú els comentaris que al respecte d'aquestes dades fem tot seguit a la Cotorra.
A Tavernes, com ja vàrem dir, els desocupats i desocupades són 1701, desglossats en 826 i 875 respectivament.
Quant a Benifairó, cal dir que són 107, d'ells 42 dones i 65 homes. Canvia el sexe respecte a l'atur a Tavernes, hi ha més homes aturats, un tema a estudiar pel tipus de empreses que hi ha a la població.
A Barx, el total és de 67, i quasi s'igualen respecte als sexes, 35, dones i 32 homes.
A Simat torna a donar-se una major desocupació en el sexe masculí no tan accentuat com a Benifairó però d'un total de 240 aturats, els homes en són 135 i les dones 105.
D’una primera lectura deduïm la manca de magatzems o empreses específiques de la taronja a Tavernes i això fa que no hi haja llocs de treball per a dones, com a Simat i Benifairó. La Cotorra considera que és important recuperar i/o fomentar, d'alguna forma, treballar-nos la nostra taronja al poble. Això dóna feina com es demostra.
I això és una tasca que es pot fer des de l'ajuntament i des de la direcció de l'Àrea de Foment, un òrgan controlat, si mireu l'organigrama de l'Ajuntament, per membres del PP que només han seguit el camí marcat per la rajola a les empreses, tot i recolzant les idees forànies dels grans PAIs, al temps que ens deien durien tants i tant llocs de treball. Fins i tot van fer creure que ens jugàvem el futur de la població amb al PAI Vall de la Mar i el seu gran Centre Tecnòlogic, semblant al de Montpellier, deien. Una gran venta de fum.
I només com a motiu de reflexió, dir que estan buits els Parc Tecnològics que són al costat de la capital València i de les universitats, que és el lloc on s’investiga i es fa tecnologia. Repetim, buits i buits d’empreses, fins i tot el de Sagunt. I no cal dir les perspectives que allí es crearen després del tancament dels alts forns.
En fi, a Tavernes calen politiques concretes per a fomentar el treball i en especial el de la dona. I calen ara i urgents, i més ara quan els nostres responsables municipals ja reconeixen i diuen, encara que siga ben baixet i segons aq qui els escolta, que el PAI Bancaixa de la Vall del Mar no va a fer-se i que tot era una falsa il·lusió , un miratge.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

He vist que encara no han posat a la pagina de l'ajuntament els resultats del psro del mes de juny. M'agradaria coneixer-los. Si, ja que els podem ocmparar a la Valldigna. Espere vore prompte els resultats.