L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 31 d’agost del 2010

Serà Karina Vercher la candidata d'EU?

Que amb el mes de setembre comença la campanya preelectoral és una cosa sabuda per tothom. Que d’ací quatre dies començaran els comentaris sobre els candidats i llistes municipals és obvi. Com també és obvi que, qui primer s’avançat ha estat EU, que en un comunicat que reprodueix el diari Levante-EMV diu que, amb bastants possibilitats, Karina Vercher será la candidata a l’alcaldia.
Diu el diari que el comunicat deixa clar que Candido Jiménez, l’actual regidor i la persona que més ha treballat els darrers anys per aquesta formació política, deixa pas a Karina Vercher, que va ser segona en les passades eleccions.

Fins ací el que informa la premsa. Però per a nosaltres la cosa no està clara i fins que l’actual regidor valler no faça un comunicat personal confirmant-ho, ho deixarem en suspens.
I perquè ho diguem? La Cotorra és coneixedora de fa temps que hi havien moviments interns d’EU de Tavernes i un sector no estava per la tasca que repetira Candido Jiménez com a candidat. Sabem de comentaris personals fins si tot d’alguns exregidors d’EU que, tot i lloar i agrair la tasca de Candido en aquests anys perquè han evitat – afirmaven- que el partit desapareguera, no el volien de nou com a candidat i recolzaven a Karina o altre recanvi.
Igualment s’ha parlat i prou de que la nova candidata seria l’aposta personal de Víctor Mansanet, un dels responsables comarcals i autonòmics de la formació, el qual no voldria que l’actual regidor repetesca .
Cal dir també que Candido Jiménez sempre ha dit que es presentaria com a candidat a l’alcaldia si no ho feia cap altre militant.Recordem que, les passades eleccions, van ser les primeres com a l’alcaldable d’EU i, encara que va ser regidor entre el 2003 i el 2007, ho era dins de la coalició PSOE-EU que es va presentar eixa legislatura.
Per tant, i segons ens diuen, no hi hauria cap problema estatuari perquè tornara a repetir per segons vegada com alcaldable de Tavernes si així ho desitja.
Una altra cosa serà la decissió final de l'assemblea si Candido Jiménez, un històric i una de les persones que ha treballat molt, que ha estat la més implicada de sempre en la formació i que ha estat un veritable puntal que ha sabut aguantar i reflotar el partit, decideix presentar-se.

Esperem per tant esdeveniments després del comunicat d’EU.
I de la resta de partits? Només hi ha rumors i, la veritat, no tenim cap base ni indici clar de la seua veracitat. Es diu pel poble que Manolo Vidal no es presenta i que el cap de llista será Salvador Ribis; es diu que el PSOE podía presentar a Carme Canet com a candidata i que Salvador Blasco no repitiria; es diu que Jordi Juan será el candidat del Bloc…. rumors, rumors i rumors.
-
Els primers esdeveniments/reaccions ens arriben del mateix Candido Jiménez. El regidor ens ha comunicat el desmentint aquest mateix matí de la notícia anunciada pel diari Levante-EMV. De fet el regidor està desmentint-ho als mitjans de comunicació i col·lectius locals i ha dit que la nota de premsa ha estat una iniciativa de fora del col·lectiu local i que tothom aci a Tavernes s'ha quedat sorprés en llegir-la.
El regidor ha recordat que no s'ha fet cap assemblea per decidir el candidat, que possiblement serà a finals d'octubre o el mes de novembre, i que l'assemblea serà sobirana a l'hora de triar.
La Cotorra, com ja diguem abans, considera que Candido Jiménez, amb independència del que aprove l'assemblea local, es mereix tot el respecte dels vallers i valleres per la seua línia coherent de treball per Tavernes i pel seu partit.
-
-

40 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo pense que Candido ha estat fent molta faena en EU i que deuria ser ell el candidat.

Si no és així, tinguen clar que no els votaré.

Anònim ha dit...

Jo discrepe, les votacions junt al PP i la seua trajectòria aconsellen que no es presente, fins i tot caldria que dimitira abans de les noves eleccions i donara pas a una nova generació. Altra cosa son les dissertacions de la nostra estimada Cotorra, excessivament propera al Bloc i que de vegades opina massa de política perdent doncs l'objectivitat que com a mitjà hi te. Li faria Karina ombra al flamant i jove candidat del Bloc ? (vorem si la nostra estimada Cotorra publica aquest comentari i ens permet encetar un debat democràtic i obert)

Anònim ha dit...

SEGONA QÜESTIÓ: Què passarà amb Esquerra, tornaran a fer el rídicul de les pasades eleccions possibilitan així novament un baló d'oxigen a la rancia dreta vallera ? L'egolatria permanent de l'actual direcció d'Esquerra a la comarca apunten cap aquesta possibilitst.

La Cotorra de la Vall ha dit...

A Anònim que diu " i que de vegades opina massa de política perdent doncs l'objectivitat que com a mitjà hi te".

De veritat creus que opinem de política? Nosaltres simplement ens limitem a dir fets. Les opinions són vostres o dels autors de les notes de premsa que ens envien. I pensem som prou objectius.

I afig: "vorem si la nostra estimada Cotorra publica aquest comentari i ens permet encetar un debat democràtic i obert".

Per què no l'hauriem de publicar? Acceptem totes les opinions sempre i quan no siguen un atac personal i sense relació amb el caracter de personatge públic que tenen els nostres polítics.
Encara no arribem a 10 comentaris no publicats ¡en 2 anys i 2 mesos! i sempre per eixe motiu.

Així que.... vinga eixe debat!

El guerrer de Moixent ha dit...

Esquerra el ridicul? El primer any que es presentà i amb un candidat que no és de Tavernes i a pocs vots per entrar, fa el ridicul. Aleshores que va fer el Partido Comunista de los Pueblos de España? o siga que presentar-se a unes eleccions democrátiques, si no eres un partit majoritari no tens dret a fer-ho.
Redeu quin país Calomorde.

Independència. ha dit...

Al senyor que parla sobre el ridicul d'esquerra, és trist que un persona democràtica critique la possible canditatura d'esquerra.... el problema, no és qui es presente o no, el problema, és la llei electoral, jo mateixa, no em trobe identificat en cap opció política que no siga esquerra republicana. El PP, no el votaria mai per ser un partit de dretes, el PSOE, tampoc, per tenir polítiques ecònomiques properes a les del PP, EU la veig massa espanyolista, i el Bloc, del qual vaig ser votant, ja m'ha defraudat massa vegades, així, que la força més propera als meus plantejaments polítics d'esquerra i independentista, és esquerra, malauradament per culpa d'una llei electoral antidemocràtica, no te res a fer.

Salut i força. ha dit...

El "Guerrer de Moixent" haurà de repassar els resultats electorals del 2007, perquè ERPV es va quedar no a pocs vots sinó a la meitat. En va aconseguir sobre els 250 i per entrar un regidor en calen a Tavernes sobre els 500.
Només recordar-te que a EU li van faltar sobre els 30 vots per aconseguir el segon regidor i al Bloc sobre els 120 per aconseguir el tercer. Amb dos regidor d'EU o tres del Bloc el PP no tindria ara mateix majoria absoluta.
Conclusió? Tu mateix.

El mateix error que va fer el PCPE el va fer ERPV. Caldrà que s'ho penseu per a l'any que ve i no repetir de nou a no ser que voleu la majoria absoluta del PP.

Salut i independència, però xafem terra.

Anònim ha dit...

El PSOE, el Bloc i EU ténen el perill de decebre perquè han estat i estan a l'ajuntament. El Bloc per exemple com tu dius pot pifiar-la i decebre, cosa que ha fet algunes vegades i cal dir-ho.
Però pitjor és els que deceben sense participar, eixos que només els veus quan venen eleccions. I això passa amb algun partit que a Tavernes no ha dit la seua en 3 anys.
A mí també m'ha defraudat molt ERPV. Em pensava que després de donar el pas de presentar-se l'any 2007 hi havia un col·lectiu disposat a treballar, però no.
I damunt voleu donar lliçons a la resta de partits.

Anònim ha dit...

Estimada Cotorra, sols falta que publiques quins calçotets duu cada dia el Sr. Morera. Mentre notem a faltar altres comunicacions d'altres forces polítiques locals. De totes formes era per obrir el debat, que com s'ha vist ha donat prou de si. I en el post s'opina i prou sobre la gestió del Sr. Candido. Salutacions

La Cotorra de la Vall ha dit...

La manca de comunicats d'altres forces polítiques locals no és imputable a aquesta Cotorra. La nostra Cotorra és democrata i plural i publica tot el que li envien, fins i tot escrits de particulars que publiquem en forma de notícia o articles d'opinió, com ells mateixos desitgen o ens indiquen, i si no ho fan els ho preguntem.
I això no cal demostrar-ho: només cal remirar els posts, entre ells, p.e. el que hi ha un poc més avall d'aquest sobre un ofegament o sobre el tancament de camins en la Partida.
Tema a banda és que els altres partits com a tals "passen" i no es preocupen de donar a conéixer als ciutadans què fan. Excepció dels joves del PSOE, que han tingut la gentilesa d'enviar-nos alguns comunicats.
Ara és més fàcil i millor matar al missatger. I culpar a aquesta Cotorra del que no fan els altres.
I disculpe, i llija-ho bé: en el post no s'opina sobre la gestió municipal de Candido Jiménez, ni es diu res de com porta els plens, ni amb qui vota, o quina propostes fa, etc. Només es comenta i es lloa l'interés i esforç que ha posat en mantindre EU. I això, com allí diem, no són paraules de La Cotorra sinó de militants i algun exregidor d'aquesta formació.

I quan els calçotets del senyor Morera, aquesta Cotorra no té eixe grau d'intimitat amb el diputat del Bloc per saber-ho.
Ara com que és un xicot alt i eixirit i ben templat, si alguna vegada tenim ocasió de "lligar" i...., donarem a conéixer com i de qui color són.

Anònim ha dit...

Crec que seria una molt bona candidata, a vore si a Benifairo que es plantejen unes eleccions molt interesants es presenta un candidat digne del nostre partit.

Anònim ha dit...

Com a votant d'Esquerra a Tavernes, crec que és molt impresentable i lamentable que alguna persona diga que Esquerra no té dret a presentar-se, que si li van faltar vots al BLOC o a EU; mesclen intencionadament els resultats de les locals i les autonòmiques. Qui sou vosaltres per dir qui té dret a presentar-se? I vosaltres sou democràtics? Caldria que reflexionareu un poc i sabereu que els vots no són dels partits, són de les persones que els emeten. Si als del BLOC i EU els faltaren vots, que treballen per aconseguir-los. Vergonya cavallers, vergonya!

Per cert, vaig votar a Esquerra perquè sóc d'esquerres i el meu País pateix un càncer provocat per les polítiques del PP i per la desidia del PSOE. No vaig votar BLOC perque encara no se si son de dretes o de dretes. No vaig votar EU perque no se si esta desunida o desunida i es molt espanyolista.
Si els d-Esquerra Republicana es presenten, els tornare a votar. De fet, van ser uns bons resultats a Tavernes.

Salut i perdoneu, no funcionen els accents al meu ordinador!

Anònim ha dit...

Per a tu serà impresentable i lamentable però la realitat és tossuda i si els vots d'Esquerra hagueren anat a qualsevol dels dos partits que dius, ara el PP no governaria. Això son faves comptades.
Ningú nega el dret a presentar-se, però una cosa es poder i l'altra l'oportunitat de fer-ho. I sou ben conscients que Esquerra amb els vots que va restar als altres va propiciar la majoria absoluta del PP. Això són números, no sentiments ni ideologia.
I una altra cosa que no comprenc és la fixació malaltissa amb el Bloc. I no m'agradaria a vosaltres que sou tant puristes recordar la mata de jonc del cronista Muntaner.

Salut i independència

Anònim ha dit...

Vaig votar Esquerra pensant que alguna cosa podia canviar. Però parlar de Països Catalans, d'independència i de català només en eleccions no canvia res. I, sí, també crec que han fet tres anys de vacances i el meu vot ja no el tindran.
No pot arreglar el poble qui no sap ni pot arreglar el seu partit i que funcione.

ANONIM REALISTA ha dit...

Karina, no seas tan "egocéntrica"...

http://www.lasprovincias.es/v/20100901/safor/tavernes-elegira-candidato-asamblea-20100901.html

O la izquierda no se desmiembra, o quizá tengamos resultados como los del 2007, donde el PP con menos votos, tienen más concejales. ERPV no deberia presentarse por los problemas que ocasionó a la población de Tavernes en el "divide y vencerás".

Ojalá la OPOSICION (PSOE, BLOC, EU), sepa hacer un uso eficiente de los recursos DESPILFARRADOS por el gobierno actual en querer VENDER HUMO alrededor del PAI que desde el principio, por diversas cuestiones, se sabia que no se iba a hacer.

falcó ha dit...

Està agradant-me molt el debat. Com a persona independent (no milite en cap formació política) he de confessar m'he plantejat, més d'una vegada, votar ERPV, fins i tot quasi havia decidit dipositar-los el meu vot al municipi de Tavenres mentre que a les autonòmiques tenia molt clar que votaria Compromís, per allò del vot útil i concentrar els vots en unes sensibilitats molt concretes, més arrelades, més consolidades i fortes al nostre país i fer pinya per fer fora del govern valencià al PP. Finalment, i considerant el mateix raonament, i després d'escoltar unes persones com, amb dades a les mans, explicaven el cas de les eleccions municipals de 2003, quan un partit comunista (legalment presentat i amb tots els drets del món, faltaria més) va obtemir poc més de 50 vots que, en el cas d'haver anat a parar a una formació política concreta, tot hi havent-los convidad a participar-hi del projecte, haurien evitat la majoria absoluta del PP. En 2007, va passar el mateix amb ERPV, vullgau o no. I per això em vaig alegrar per no haver dipositat el vot i contribuir amb això a la majoria absoluta del PP.
Tots tenim clar que a tots els llocs hi han de bons i de roïns. Que tots errem i encertem alguna vegada. Però, pel temps, i tal com ha assenyalat un dels comentaristes, he pogut comprovar la fixació, obsessió que tenen amb el bloc persones que inclòs es confessen antics votants. La meua conclussió davant això és que si algun dia el Bloc arriba a tenir poder real, tant als ajuntaments com a les diputacions i conselleries, podeu estar ben segurs que els que l'han abandonat hi tornaran per pessigar allò que ara no poden i la nòmina de socis s'incrementarà desmesuradament. Tots voldran ser del Bloc, igual que va passar amb el PSOE del que tots eren militants i votants els anys de bonança dels socialistes. Lamentablement la política és un niu de trepes, en la majoria dels casos, i d'això en tenim molts exemples en la veïna ciutat de Gandia. No vull fer repàs del que allí s'ha produït els darres comicis, sols vull fer esment a la fugida d'un dirigent local d'ERPV, en concret el número dos de la formació, qui uns mesos abans de les eleccions va dimitir per formar part del PSOE gandià al·legant que era la vertadera força política d'esquerres i progressista.
Si voleu consultar-ho, podeu recurrir a l'emeroteca de LEVANTE-EMV, o les revistes: SAFOR GUIA, GENTE DE LA SAFOR o QUINZEDIES, on també es van fer ressò de la notícia sent la més imparcial de totes la de SAFOR GUIA, mentre que les altres dos ho veien des de la perspectiva de la seua inclinació política. GENTE totalment socialista i QUINZEDIES identificada amb el nacionalisme o independentisme.

Prou ha dit...

Sobre les anteriors eleccions municipals, no està tot dit a aquest bloc, és cert que segurament sense la irrupció d'Esquerra Republicana al panorama polític local, és possible que el PP no haguera guanyat les eleccions.... però per què no es va fer una llista conjunta amb el Bloc? Jo si que ho se, i també se d'alguns comportaments antidemocràtics d'alguns dirigents del Bloc al nostre poble. Això són coses del passat que no vull retraure. Ara, cal treballar per fer llistes conjuntes, no voler que les diferents sensibilitats polítiques no puguen tenir representació a l'ajuntament és anar poc a poc cap al bipartidisme. Les raons de la majoria absoluta del PP varen ser moltes amics, no sols els vots que va rebre Esquerra Republicana. Recorde que aleshores el tema PAI va donar molts vots, i que el PSOE, tenia certa ambiguitat cap a aquest tema. Si volem que el PP no torne a manar a l'ajuntament, no tenim que donar-nos les culpes els uns als altres, sols tenim que intentar aglutinar corrents de pensaments en una sola.....baix qualsevol coalició. Ara pensem entre tots que és millor, seguir pegant-nos pedrades entre nosaltres, o agilitzar una coalició que puga fer-se amb el poder a Tavernes.

Anònim ha dit...

No tires la pedra i amagues la mà, Prou. Digues fets. Podrem opinar i discrepar.
I si realment no vols retraure el passat, no l'esmentes, perquè has aconseguit el contrari, que em pique la curiositat.
Ara si que tinc una cosa clara: al PP, PSOE i EU se li perdona tot, al Bloc res.

Fixat tu mateix el que dius parlant del PAI: "el PSOE tenia una certa ambigüetat".
De risa.
Company Prou, el PSOE es va manifestar clarament a favor del PAI. I ho deia clar als mitings. I a la premsa. Llig el seu programa electoral.
Només EU i Bloc es manifestaren sempre en contra. I crec que també Esquerra.

I quan parles d'aglutinar només dir-te que això ho està fent el Bloc des de fa temps. I cada dia són més els que hi se sumen.
Només cal que lliges el que diu avui mateix la Cotorra i el que s'ha aconseguit: 25 alcaldies i 300regidors.
Som nosaltres qui hem de canviar aquest País, i malauradament per canviar-lo no podem comptar amb els partits espanyolistes, siga PP, PSOE o EU.

I una coalició a Tavernes? ¿Per salvar els trastos al PSOE? Vinga ja. ¡Que facen oposició, que actuen com a partit amb aspiracions de govern, que això ni ho hem vist i dubte ho vorem!

Anònim ha dit...

A mi sempre m'han dit que al reves. Que Esquerra Republicana no va voler saber res del Bloc i la culpa va ser d'Esquerra Republicana perquè com considera al Bloc com a poc catalaniste, massa moderat i poc defensor de les virtuts dels Paisos Catalans, per això no va voler mai ni plantejar un possible pacte electoral.
De fet, el Bloc sempre ha sigut el punt de mira de les crítiques d'Esquerra, no el PP ni el PSOE.

Adrià ha dit...

Estic llegint comentaris que no s'ajusten molt a la realitat. No va ser Esquerra qui es negava a fer llista conjunta amb el Bloc, tampoc va hi haure cap conversa seriosa al respecte. Sols alguna presa de contacte amb algun militant del Bloc, que va fer risa de la llista d'Esquerra. Però pareix mentida que comencem la carrera electoral donant colzades i empentes, mal comencem. Si Esquerra es va presentar a Tavernes, és per què un col·lectiu de gent així ho va voler. Que li restarem vots al Bloc? També Coalició Valenciana al PP, no tireu les culpes a un grapat de vots per no poder arribar a desfer la majoria del PP. Sobre el silenci d'Esquerra aquestos anys després de les eleccions, sols tinc que dir, que jo vaig rebre l'encàrrec d'obrir el projecte d'Esquerra a Tavernes, després d'això altra gent es faria càrrec, si tira endavant o no, no ho se, he quedat bastant desconnectat , el que tinc entés és que a tots els plenàris, hi ha gent d'Esquerra. Ara cal treballar tots junts, sense tirar-nos cudolades aquells que tenim més en comú que diferències. Per la meva boca, mai ha eixit cap crítica al Bloc, tinc massa amics a Tavernes, a Benifairó a Simat, i a molts indrets del País Valencià.

Una salutació.

Adrià

Punt-i-seguit ha dit...

Votar a ERPV no és tirar el vot. Al meu parer, tirar el vot és votar a algú de qui no et sents identificat. Jo no vaig votar a ERPV per què pensava que tirava el vot votant-los. Però ara si que els votaré. És l'únic partit d'esquerres a totes totes i independentista. Com jo, Almenys estaré tranquil que vote al partit que defén les meues idees. I punt. I estic ben segur que hi ha molta gent com jo. Si tota esta gent votara el que sent i no votara en por, de ben segur que ERPV trauria representació.

Anònim ha dit...

Com esteu tan segurs que els vots d'Esquerra hagueren anat a parar al BLOC o a EU? No hagueren pogut ser nuls o en blanc? No seria la primera vegada que una urna es plena d'enganxines de "No a l'alta tensió". No tots canviem de jaqueta tan fàcilment, d'això la gran majoria de gent del BLOC en sap molt, que igual vota PP, que PSOE, que BLOC, que EU (ai no!, EU no, d'ells ens vam aprofitar, però ara que desapareguen del mapa a veure si captem els seus votants).

SALUT i INDEPENDÈNCIA

Anònim ha dit...

Potser els 250 no haguessin votat, però segur n'estic que uns 150 sí. I que serien per al Bloc o EU, segur, segur.
La gent del Bloc vota Bloc, com la d'Esquerra vota Esquerra. El que dius són bovades.
No comprenc aquesta fixació mental contra el Bloc per la gent que es diu d'Esquerra i que té un tarannà més aviat de dreta pura i dura. Pot ser sigui autoodi?

Anònim ha dit...

* Veure eleccions locals i autonòmiques.

Anònim ha dit...

Adrià, això que dius que a tots els plens hi ha gent d'Esquerra....
doncs, no! Jo que estic en tots, et puc dir que enguany, i només enguany, han vingut a alguns plenaris alguns joves que, supose, l'han acabat igual que han entrat: sense saber massa del tema.
Ho fa el sistema: Si no estàs en les comissions, si no tens tots els punts, els dictaments, etc. no saps de què va. Simple qüestió d'eficàcia i operativitat. Tot ve trillat des d'allí, les comissions que per això estan. I a les comissions només formen part els partits amb representació. I les lleis no les ha fet el Bloc.

Els assistents als plens, si no tenen explicació prèvia dels regidors del seu partit membres de les distintes comissions, només saben el resultat de la votació.
Pregunta'ls-ho. T'ho confirmaran.

I quan a que alguna gent del Bloc va fer risa de la llista d'Esquerra, saps que no és així. Tinc entés que simplement el missatge que se't va enviar va ser que tenieu tot el dret (i el teniu) de presentar-vos però que mirareu la conveniència d'eixir a la llum pública en eleccions, quan feia només dos mesos que havieu constituït el partit. De fet, crec recordar que l'acte de presentació va coincidir amb el primer acte de campanya. No confonguem.

I tranquils, que al llarg del camí ens trobarem. Per tant, bon rotllo i a col·laborar per millorar el país.

Anònim ha dit...

Creo q una coalicion "EU-Bloc-ERPV" podria sacar 4 concejales seguro y posiblemente 5. A nivel local (Tavernes) se deberia analizar muy bien la realidad, y si muchas veces a posteriori se hacen o se han hecho pactos "impensables" quizá se podria hacer uno previo "meditado". Suerte!

Anònim ha dit...

Qui posa el cap de llista? Dins dels possibles regidors que serien elegibles, quin ordre posaríem? No oblides que el Bloc en té dos, EU en té un i ERPV no cap. Es conformarà ERPV anar el 4t? Li oferiran la resta eixe lloc o li voldran el 5é?
Conclusió: Un encaix de boixetes.

Crec hui dia més viable com única coalició EU+PCPE i no veig Bloc+ERPV. I la dels tres, la veig impossible.
És una opinió.

Passava per ací. ha dit...

Des del punt de vista de la dreta local, ERC es un enemic del Bloc. El mateix que fa Coalició Valenciana repecte a ells, analitzen que son personalismes politics que al no tindre surtida natural cerquen noves aventures. I tots tenen dret fins que no malbaraten el país. Per això cal pensar que les coalicions poden no ser el millor pel poble. Al menys es veu clarament al Pais Valencià, la força valencianista esta clara es el Bloc i qui necessita de l'esforç de tots i totes. A Tavernes s'ha fet una regeneració i un bon treball, i per eixe treball ben fet no donem a ningú de bestreta els nostres vots. Hauran de fer, al meu entendre el sacrifici polític pel País, per Tavernes, i que no vinguen a dir que son els majoritaris al possible pacte, o necessitem un lloc per a eixir de regidors. Pel País sacrifici, pel país treball, i això ho estan fent ara Llum i Jordi, gent d'ací, des d'ací i amb gent d'aci. La resta, coalició amb quí?

Jo també passava per aquí. ha dit...

Totalment d'acord. La força valenciana i valencianista al nostre País Valencià és el Bloc. I qui ara cal més que mai del recolzament de les persones que estimen este país.
I totalment d'acord amb que ha sigut el partit que a Tavernes més ha regenerat les formes i les persones. Fa tres anys va ser una aposta forta, amb visió de futur, i cal atribuir al bon fer dels dos regidors d'ara, el Jordi i la LLum, el que tot haja eixit bé. Després de tres anys de legislatura ja tot el merit és seu, tenim dos regidors consolidats i treballadors, i la gent que confia en el Bloc es pot donar per satisfeta.
El Bloc hui en dia ofereix la plena confiança del treball ben fet, amb persones formades i sobradament preparades i amb ganes de treballar pel poble.
No ho he pogut confirmar, però he sentit comentaris que el Bloc ja té la llista prácticament feta.
Saps alguna cosa, Cotorra?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Només rumors: sembla ser que el Bloc té els 17 homes i dones que calen compromesos, que totes les "patums" i "patams" històrics desapareixen, i hi ha una completa renovació de cares. Joventut al poder!
I que es treballa per incorporar nous candidats, joves. Si compleixes les condicions i vols comprometre't...

Anònim ha dit...

Per cert molt de parlar del candidat del EU a Tavernes, pero qui es presentara pel BLOC a Benifairo, ja que Jesus diu que no es presentara, a vore si el del Raconet ens insforma d'alguna noticia.

vicent ha dit...

Interessant debat però, crec ens hem desviat del tema inicial plantejat per la Cotorra de la Vall. De tota menera, jo també vull dir la meua.
Conec personalment Adrià, què s’ha dignat fer un comentari sense cap pseudònim demostrant el tipus de persona què crec és. Podria dir que és una persona afable i amable, d'eixes persones que de la discrepància fan amics i de la discussió n'aprenen. Pel que he pogut comprovar, és una persona sincera, defensora aferrissada de la seua història, arrels i identitat. Un valencià de socarrel. És per això que el seu comentari haurà de ser cert i més si considerem està fet des de la perspectiva del cap de candidatura d'ERPV en les pasadse eleccions municipals a Tavernes de la Valldigna, i crec en el que diu perquè reconeix públicament la falta d'acció del seu partit en tot el que va de legislatura.
Per això em permetré donar-li un consell. Així no anem bé. No és just el que feu i si jo us hagués votat, ara fa tres anys, segur que no tornaria a fer-ho. El meu vot ha de tindre una finalitat: o governant o en l'oposició i si no, fent acció i reivindicació des de fora, que també pot fer-se'n apropant-se als partits amb representació més afins o més disposats. El País Valencià no el guanyarem així, des de la controvèrsia i des de les baralles personals. Pots estar ben segur. Lamentablement en política 2 i 2 no són 4.
Personalment, això de presentar-se a unes eleccions i després, per no haver aconseguit representació, desapareixer i hivernar, em sembla un engany al votant i una presa de pèl. Una altra cosa és que els mitjans de comunicació no se'n facen ressò de les vostres accions o propostes, (que també és un entrebanc i més al nostre país on les vues que no són espanyoles, ho tenen molt malament) però ahí entra la vostra capacitat de treball i esforç: asconseguir que finalment us facen cas i fer-vos sentir. I si no, desistiu i anaeu-se’n a casa i deixeu altres mès disposat ho facen. Això que feu vosaltres no és seriós. És com aquell que quan s'apropa l'hora de celebrar o de fer alguna cosa és el primer en donar cap a tot i, durant l'any, no se l'ha vist per a res. Sou lliures de presentar-vos i tot el que vullgau, però heu de tenir continuitat. Les eleccions són una cosa molt seriosa i tan important i vital que no hi ha que prendre-se-les com un joc de fortuna. A veure si sona la campana i ens toca el premi. No senyors!
Sé que estic extenint-me massa, però no puc evitar-ho.
No m’ha cabut tot. Hi ha una segona part.

vicent ha dit...

SEGONA PART
Tinc un germà que des de fa 20 anys viu i treballa a Catalunya. Les primeres eleccions va votar CiU, perquè considerava era l’única força amb força suficient per fer-se sentir i aconseguir tot el que des de catalunya es pretenia. En veure els continus suports que se li donaven a partits espanyols i espanyolistes (al Parlament Espanyol): primer amb el PSOE de Felipe Ganzález i després amb el PP de J. M. Aznar, i sense que això propiciara els fins desitjats, va decidir canviar i votar ERC. Com ell, molts altres, cosa que va contribuir a l’increment tant considerable en nombre de vots i d’escons del partit republicà català. Igual que va pujar abaixarà i la prova la tindreu a les properes eleccions de novembre. L’únic que han fet els d’ERC, segons ells que hi viuen i treballen allí, no ho dic jo, ha estat arribar al poder i aferrar-se a la cadira per no perdre-la. Molts dels que els va votar no han vist amb bons ulls la seua trajectòria al govern. En principi acceptaven, amb certes reticències, pactar amb el PSC, sucursal catalana del PSOE, i haver fet president un xarnego com Montilla, si això propiciava avanços cap a la independència d’Espanya o almenys, millorar les condicions actuals com autonomia. Si això no s’aconseguia, eixos mateixos votants esperaven el trencament del pacte (el TRIPARTIT) priopiciant així la sociovergència, cosa que tampoc s’ha produit. Si a tot això li afegim la proliferació de noves propostes nacionalistes o independentistes com Reagrupament de Carretero o la recentment creada per l’ínclit expresident del Barça, Joan Laporta, doncs… Què voleu us diga?
Si això a Catalunya servirà per enfortir més encar els partits grans, imagineu-se ací al nostre país.
Considere que els partits nacionalistes o velencianistes, digue-los com vullgau, haurieu de mirar convergir però des del respecte i el reconeixement. No podeu pretindre arribar i besar el sant, com se sol dir. Heu de ser conscients del treball realitzat i camí recorregut per unes forces i per les altres i no exigir, des del profit, des de pretensions personals i l’odi, allò que en justícia li correspondria a l’altre. Ho dic perquè també sé que exmilitants –antics dirigents inclòs- del Bloc a Tavernes, són els promotors d’ERPV, igual que en altres llocs. No ho critique sinó, més bé, ho reprobe perquè crec que això no permetria arribar a acords ni en l’opocició ni en el govern, en el cas que això es donara. Cregueu que les forces polítiques en l’oposició a Tavernes van juntes i en la mateix direcció? Rotundament, no.
Per acabar ja, vull fer referència a aquella famosa frase-afirmació de Joan Fuster què no compartisc plenament: “El Páis Valencià serà d’esquerres o no ho serà”. Doncs, quan va manar el PSOE “d’esquerres?” no es va notar massa que digam. Per això, discrepe i dic que el País Valencià serà primer un país, fet pels valencians i des de la valencianitat o no ho serà mai, tant si és d’esquerres o de dretes. La prova la teniu amb CiU. No són d’esquerres però, crec que no ens aniria malment ens governaren als valencians o alguns semblants a ells.

Anònim ha dit...

Adrià, series el millor alcalde que Tavernes poguera tenir mai i la gent ho sap. El que passa és que la gran majoria no comparteixen els postulats d'ERPV, fins i tot, els voldrien fer desaparèixer. Si hagueres tingut una ideologia més propera al BLOC o al PSPV, series clarament el favorit. Una persona coneguda al poble que no té cap prejudici d'escriure a un mitjà sense amagar-se, sabent que van a acrivillar-te després... A vore si els altres n'aprenen d'això. Sort!

Passava per ací - 2 ha dit...

Adrià, memòria històrica, amb bon rotllet el dijous abans de les eleccions municipals passades es va possar l'exemple de Toni amb la seua campanya del dipòsit com li va donar la majoria al PP. La diferència es que Toni el del PCPE va vindre a la seu del Bloc eixa mateixa nit i va demanar disculpes amistoses pel que va passar. I el bon rotllet el tindrà sempre amb el Bloc.
Mira les europees han fet que ERC estiga ací a Tavernes, a la Safor, i aleus com esta el Pais, i no hem de dir res. Però recorde que el PP es el mes interessat en que torneu a presentar-vos. Per a mi no tinc res mes que dir. Sols recordar que Miterrand va crear el partit ecologista a França per a llevar vots a la dreta. Que el representant del saharuis avui es ambaixador de Marroc, i ja veus com esta el panorama. Per tant analisi i que cadascú vaça el que crega. Però el meu consell al Bloc es que treballe, vaja a soles i des de la independència actue després. Però ni els socialistes tenen el seu vot assegurat, ni ERC ha de ser a priori el nostre aliat. A les dades he remet i al comentari de Vicent també. Hem d'honorar el treball fet en dificultat per Jordi i Llum i l'equip que tenen al darrere jugant-se inclús la professió. La resta treballem pel País i esperem amb els vostres vots poder continuar, i si no es així treballarem, i de ben segur, d'una altra forma.
Com fa una bon amic, Toni, el del dipòsit, que sempre tindrà el respecte del Bloc.

Adrià ha dit...

Després de llegir el comentari de Vicent, no queda altre remei que contestar. També crec que Vicent és d'aquelles persones en les que podria estar tota una nit parlant sobre qualsevol tema, és una persona dialogant, i erudita en qualsevol tema, a més a més, també la sinceritat i el saber estar són condicions que atresora Vicent, no hem compartit mai taula, però seria interessant fer-ho i parlar sense descans sobre els problemes que estan assolant al nostre País. Sols volia aclarir-te, que ens uneixen molts plantejaments, i tant sols ens separen segurament unes sigles. El meu pensament llibertari m'obliga a ser crític amb qualsevol partit, inclòs a aquell al qual vaig representar. Ja he dit a l'anterior comentari, que em van donar l'encàrrec d'obrir el projecte d'ERPV a Tavernes, no va ser una tasca gens fàcil per a mi per moltes raons: no comparteixc, ni m'agraden les actuacions de qualsevol partit al cent per cent, no m'agrada tampoc la disciplina ni la displicència a la que obliga el pertànyer o representar a cap sigla, i deixant enrere ideals que sempre he tingut i sempre mantindré vaig decidir posar la meva cara per una candidatura. Aquestos 3 anys de reflexió per la meva part, ha fet encara més crítica la meva postura envers Esquerra, EU, el Bloc o qualsevol partit al qual podria estar clarament representat. Soc massa indisciplinat per poder implicar-me.

Continue pensant, que no acabe d'entendre la guerra que hi portem aquells que votem en clau nacionalista, el nostre País, necessita cadascun dels vots nacionalistes, per això, quan els comentaris sempre entre nosaltres van carregats de certa ràbia entre el Bloc i Esquerra, em produeix una tristesa enorme. No acabe d'entendre que si el Bloc a les autonòmiques passades va ser capaç de fer coalició amb EU, no és capaç de fer-la amb Esquerra, i també a l'inrevés, si Esquerra busca la prosperitat al País Valencià, no treballa per unificar vots baix una sola bandera. Que els dirigents d'ambdós formacions s'ho facen mirar.

Al anònim que parla sobre que si seria el millor alcalde, o no, sols dir-te amic que gràcies, però no, no ho seria, segur, gràcies per la teva confiança, però com ja he dit, no tinc caràcter, si idees, i molt clares sobre el camí cap a una plena democràcia als ajuntaments, idees que vaig deixar plasmades a al programa electoral de les anteriors eleccions. Sobre que tinc la valentia de no amagar-me per dir les coses. Per què ho tenia que fer? És mal presentar-se i ser tal com som? A mi, les crítiques no em fan mal, sols em molesten els insults. Són ja 45 anys els que tinc, i al llarg d'aquestos anys he compartit amistat amb tota mena de gent, inclòs amb gent que fa de la intolerància la seva bandera, per això pense que la política és una feina de servei cap al poble, i no una via d'escap per deixar escapar exabruptes, i desqualificacions.

Una salutació.

Anònim ha dit...

Adirà, aleshores reforces el que abans comentava: "Anònim ha dit...
Creo q una coalicion "EU-Bloc-ERPV" podria sacar 4 concejales seguro y posiblemente 5. A nivel local (Tavernes) se deberia analizar muy bien la realidad, y si muchas veces a posteriori se hacen o se han hecho pactos "impensables" quizá se podria hacer uno previo "meditado". Suerte!
02/09/2010 12:52:00"
???????

vicent ha dit...

Adrià. Ja fa temps que no ens hem trobat i no hem enraonat de res d'allò que realment ens importa i ens ompli. cap objecció al que dius, sols un matís envers el que comentes del Compromís. El que vaig a dir coincideix amb el que vaig llegir dies abans de les eleccions de 2007 en un editorial d'una d'eixes revistes "independents" que aleshores es publicaven.
Tot i reconeixent lo malparit que estava el Compromís, inclòs des del primer moment que es va plantejar eixa possibilitat, he de dir-te que la culpa la té l'obrer què ho va fer de mala gana, parafrejant la lletra d'"El Micalet de la Seu" de l'excepcional grup Al-Tall. Des d'EU mai s'havia vist amb bons ulls eixa possibilitat i més després de l'experiència viscuda a les primeries del Parlament Valencià quan van concurrir junts amb la UPV de Pere Mayor. Ells no representen el mateix que els nacionalistas valencians ni per sensibilitat, ni per convicció, ni per les pròpies estructures de partit.
Després de moltes reunions, anades i vingudes i pressions exercides des de la premsa, especialment des dels mitjans afins al PSOE com el LEVANTE-EMV, quan sols restaven un parell de dies per per a cumplir-se el termini legal de presentació de candidatures, EU va forçar la coalició que abans havia entrebancat, responet clarament, i això és impressió personal meu, al que dies abans deia eixe escrit editorial.
L'esmentat article venia a dir que si mal seria per al Bloc tornar a quedar-se fora de les Corts, cosa a la què ja estava acostumat i preparat, pitjor seria per a EU, que es quedaria sense res del que fins eixe moment disposava. Caure és molt dur per a tots.
Finalment, tot i la meua reticència inicial al Compromís i els meus més que fonamentats dubtes envers la coalició, reconec que ha estat millor del que pensava i que ha sigut positiu el projecte què entre les coses bones que puc extraure està la selecció natural que això ha produit. S'han quedat els què realment comparteixen sensibilitats i un projecte de país comú.
Ben vingut siga!

Indesidenter ha dit...

Amic Vicent, si em permets crec que "El Micalet de la Seu" és una cançó popular que va donar a conéixer el grup "Els Pavesos", amb líder Joan Monleón. Década 70-80. Crec que el LP es deia "A la nostra gent".
També feren una versió de "la Barraca" de Tavernes. Molt bona veu la de Merxe Banyuls.

Quant a la comparació amb les teories de Darwin, molt bona. Compromís ha servit per això que dius: deixar clar on són els patriotes - si se'm permet dir-ho així- i, a més, deixa sense arguments a tants valencians i valencians que han votat opcions espanyolistes amb l'excusa i argument del vot útil, que per al País Valencià ha resultat totalment inutil vistes les polítiques nefastes en clau valenciana del PP i PSOE. Això sí, ambdós de la mà amb el 5%. ¿Per què serà?

vicent ha dit...

Tens tota la raó Indesidenter. El Micalet de la Seu no és d'Al Tall.