L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 30 d’agost del 2010

Ha faltat poc per acabar l'estiu amb un ofegament

El passat dissabte, sobre les 11’15 en la zona sud de la platja, va estar a punt de morir ofegada una dona d’uns 55 anys. Els nostres informants ens conten que el metge que la va atendre va dir que li havien tret cosa d’un litre d’aigua dels pulmons, amb la qual cosa resulta evident que es tractava d’un “ofegament blau”, o siga el d’una persona que ha tragat aigua, se li van omplint els pulmons, va perdent capacitat de respiració i el cos va prenent un color blau (cianosi) per la falta d’oxigen a la sang.
Les notícies que ens arriben ens donen detalls sobre l’ambulància -pressumptament un SVB (Suport Vital Bàsic) - i les condicions del trasllat fins el centre de salut, on a pesar del que pressumptament no va ser una actuació modèlica del tot, el SAMU va aconseguir que arribarà amb vida a l’hospital de Gandia.
Cap mitjà de comunicació (ni Levante ni Las Provincias) com remarquen els comunicants, ha comentat res. Només "fuentes del ayuntamiento" han dit a la Cadena Ser de Gandia que va passar fora de l’horari de salvament i en zona no vigilada.
Ho podeu escoltar a:

http://www.radiogandia.net/images/stories/audio/alacarta/HxHinformativo_Lun.mp3

Malgrat això, els nostres informadors remarquen que aquestes fonts de l’ajuntament no han comentat res sobre:
- La dificultat de contactar amb el coordinador perquè alertara als socorristes i a l’ambulància i que els walkitalkies presumptament no arribaren potser perquè no són els més adequats.
- Que la zona no disposa d’un aro salvavides i cordes, com hi havia en altres temporades i que segurament si haguessen estat ara no parlaríem del cas.
- Que per 1500 euros de diferència es disposa de menys personal i que, potser per això, no va hi haure el personal adequat per acompanyar a l’estiuejant fins el centre de salut. Eixos euros i un poc més s’han gastat en acotar (balizar) la platja i llogar la posta de primers auxilis (no entrav en el plec ni en l’oferta de Vadepsa)
- Que potser si no s’hagues retallat l’horari de 10:30 a 11:00 s’hauria pogut donar millor atenció, perquè si realment va ser abans de l’hora d’inici resulta gairebé impossible pensar que continuava viva si la trauen a les 11:15 des d’abans de les 11:00.

Les persones que s’han contat el cas a La Cotorra han demostrat conéixer perfectament el tema i al llarg de l’estiu ens han estat informant de la situació del servei i tots els temes relacionats amb la platja, denúncies incloses a les autoritats de la Bandera Blava i opinen que el material usat no es adequat, que no s’assenyala correctament l’estat de la mar i els nostres governants no haurien d’estar satisfets per la situació.

Quan s’acaba la temporada entre tots podem fer una valoració general i comentar si s’ha apreciat milloria o empitjorament del servei. I pensem que l’objectiu dels comentaris no ha de ser altre que el servir per a millorar la situació de l’any que ve. No oblidem que gràcies a que molts de vosaltres comentareu la situació del bany adaptat, s’ha aconseguit la millora.
Ara cal opinar, que els nostres governants prenguen nota i millorar el servei de salvament de l’any que ve.
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

En quan al bany adaptat s'han aconseguit millores, però ja fa més de quatre anys que es demanen per escrit. Mai s’ha sabut donar una solució, ni donar opció a un assessorament, que evite continuar amb la mateixa inoperabilitat any rere any. Es a dir, els tècnics i polítics encarregats d’aquest apartat, no saben ni pot ser volen fer les coses be.

Però aquest no es un tema d’accessibilitat, ací aquest es tema secundari. La seguretat, de totes les persones que fan us de les nostres platges, ha d’estar garantida i es deure del nostre Ajuntament que així siga.

No es lògic que qualsevol persona profana en la matèria, se n’adone que el nivell de seguretat a les nostres platges, ha caigut en picat per coses tan simples com; la mancança de les rodes salvavides, la reducció de les banderes, la disminució de personal i també de l’horari del servei de socorrisme.

Una platja accessible, ha de ser per definició segura, i com molts sabem aquest no ha sigut el cas de les nostres platges, davant açò hi ha dos actuacions: Una dels ciutadans que haurien de deixar constància de totes les deficiències, ja que les platges de Tavernes tenen uns galardons, que els obliguen a respondre i corregir qualsevol deficiència. L’altra es la dels nostres polítics, que els ha de fer reflexionar sobre totes les errades i corregir-les. Ja que no ho han fet enguany, esperem que per la pròxima temporada, facen complir uns nivells de qualitat millors a l’empresa, que en principi i segons deia el plec de prescripcions tècniques, tenia una durada de dos anys, es a dir, el més segur es que l’any vinent continuem igual.

Una cosa que es ben certa es que es imprescindible, que el/la persona que ha sofrit l’accident, deixe constància escrita a l’Ajuntament, junt amb els informes mèdics pertinents, per tal de cobrar els diners que li pertoquen, donada la ineptitud del nostre consistori, i menys mal que la cosa es va quedar en un esglai. Per altra banda, així ja no podran excusar-se, dient que no han rebut cap queixa, sobre el servei de socorrisme a les platges de Tavernes de la Valldigna, o de qualsevol altra mena.

La menció a aquest succés, ocorre entre els minuts 12:12 i els 12:37, de l’Informatiu de Radio Gandia Ser.

Anònim ha dit...

El passat cap de setmana han acabat a les 21h. Pareix ser per ordres del consejal de seguretat.

això qui ho paga? o paga ell? l'empresa?

Ho paguen els currantes que fan una hora més per la cara! Altra cosa és que l'empresa ho cobre o no.

Home augmenta una hora per dalt i retalla per baix. Hi ha molta més gent nadant a les 10 que a les 21.

Altra cosa, pareix ser que ens finiquiten el 10 de setembre. Això perquè? que deia el pleg? No ho entenc. Algú pot explicar-ho?

Anònim ha dit...

El contracte diu hasta el 15 de setembre.

Anònim ha dit...

Millor millorar els governants

Anònim ha dit...

No han tardat molt en mou-re,
la historia és de qui la conta.

http://www.lasprovincias.es/v/20100902/safor/rescatada-mujer-punto-ahogarse-20100902.html

El braç dret de l'actual govern actua com el millor regim de propaganda, s'en recordeu... no fa mols anys a l'alemanya ..

Anònim ha dit...

crec que aci no esta contanse masa be el que ha pasat ,com a persona que estava present no es veritat lo que aci es diu, deurieu de informarvos un poc abans de informar.
Els efectius de salvament actuaren rapidament i la dona estava concient al hora de traurela.

Anònim ha dit...

RECTIFICAR ES DE SABIS

La tranquilidad de la playa de Tavernes de la Valldigna se ha visto truncada por un incidente. Una mujer estuvo a puto de morir ahogada si no llega a ser por la rapidez con la que actuaron los servicios de slavamento y socorrismo de la zona, que evitaron la tragedia.
Eran las 11 de la mañana, justo a la hora en la que se inicia el servicio de socorrismo en la playa de Tavernes, cuando una mujer tuvo que ser rescatada de las aguas. Había bandera amarilla y el equipo de socorristas fue alertado de las dificultades que tenía la mujer para regresar a la orilla. Fue entonces cuando inmediatamente se puso en marcha el dispositivo de emergencia y los socorristas lograron rescatar a la víctima.
Según testigos presenciales, algunos de los bañistas que se encontraban allí en ese momento, la víctima había tragado agua y la acción inmediata del socorrista le ayudó a expulsarla.
Aún así, tuvo que ser trasladada en un Samu a un centro hospitalario después de ser atendida en el centro médico de la costa vallera. La mujer se encuentra fuera de peligro gracias a la rapidez con la que se actuó.
Los hechos sucedieron en la zona de Padur, precisamente donde acaba la zona vigilada por el equipo de socorristas de las playas de la localidad.

La Cotorra de la Vall ha dit...

"Rectificar és de sabis(sic)" ens transcriu la noticia textual que ha publicat Las Provincias i que ve firmada per "Redacció".
L'enllaç:

http://www.lasprovincias.es/v/20100902/safor/rescatada-mujer-punto-ahogarse-20100902.html

No sabem si ens demana a nosaltres la rectificació o a "Las Provincias", però això tampoc té massa importància. L'important és que no va haver-hi cap mort.

Com podeu comprovar, "Redacció" de Las Provincias no hi era present des del moment que diu "según testigos presenciales".
Nosaltres ja ho vam dir tampoc hi erem, però ens ho han contat amb tots el luxe de detalls com ho podeu llegir i alguns detalls els hem estalviat per no polemitzar, que no era eixe l'objectiu.

Per tant hi ha dos maneres d'entendre un mateix fets i amb independència de la part de raó que tinga cadascú i de la visió més o menys crítica, una cosa està clara i eixe és l'únic objectiu que ens vam proposar a La Cotorra: que tothom siga conscient que cal millorar el servei, que cal ampliar-lo a zones que no són la "urbanització" però sempre són plenes de banyistes i que allí cal un mínim servei de vigilancia i atenció. La noticia diu que la bandera era groga. Molt bé, pero no diu que allí no se senyalitza la platja.

Repetim: Tant de bo, tota l'experiència d'enguany servesca per millorar l'any que ve.

Anònim ha dit...

això que diu les provincies ho firma el de sempre, que a més té negocis amb l'actual govern.
No cal fer massa investigacions per saber qui lo ho ha dictat. no creus?

Jo he parlat amb gent que estava allí i amb altres que acudiren. Açò fa pudor

falcó ha dit...

Jo, m’he fet un fart de riure després de llegir la transcripció literal que fa un anònim de la informació apareguda en cert diari. Quan he parat de riuere m'he plantejat si l'esmentat anònim ha estat capaç de reescriure el text del diari o és el redactor del mateix què simplement ha copiat el text seleccionant-lo amb el cursor i pegant-lo en el requadre dels comentaris de la Cotorra, més tenint en compte el titular “RECTIFICAR ÉS DE SAVIS”. Ja que el comentari és en castellà, res hauira passat si el titular hagués estat en la mateixa llengua “RECTIFICAR ES DE SABIOS”. La veritat és que això, siga qui siga, m'importa més bé poc però he cregut convenient plantejar-m'ho a veu alçada, per als vianants.
Després d'això m'he fet altres plantejaments què a priori poden ser més interessants: per què haurà fet això l'esmentat anònim? Què ha pretés amb això? Què vol dir-nos o demostrar-nos? Després de pegar-li moltes voltes i consideran que el comentarista anònim potser siga el mateix redactor de la informarmació, he arribat a la conclusió de que: ha enviat l’escrit a la Cotorra per donar-nos a entendre que el que es publica a la premsa és la veritat, i la resta d’informacions no. Que el que diu el missatger és com han succeïtt les coses i que els demés hem de creure’ns tot el que diu i com ho diu. Etc. Etc.
Doncs, senyor redactor. Tant vosté com jo sabem que tot el que apareéis publict a la premsa o que surt a les teles o és esmentat a la ràdio no és l’únic que passa, ni és el que passa ni com passa.
Per tot això vull fer esment d’una cita en vers de Campoamor què és verídica i real com la vida mateix:
— “En este mundo traidor,
nada es verdad ni es mentira,
todo es según el color,
del cristal con que se mira.”
I per acabar vull fer referència a una frase que durant molt de temps ens vam tenir que tragar els sufrits espectadors dels informatius nocturnes que dirigia i presentava un tal Sáenz de Burugada el qual, per acomiadar l’espai deia: “Así són las cosas y así las hemos contado”. No podia mentir més amb eixa asseveració. Jo davant això deia: así es como hemos visto la cosas y así las hemos manipulado.

Anònim ha dit...

doncs això és tot el que fa aquestos des governants UNA MENTIRA BAIX DE UN PLAT

Anònim ha dit...

Si que es veritat que en el cursor vaig pegar el article del diari, i es perque en ell estava mes a prop de lo que va pasar que el que en la cotorra de la vall havia eixit publicat.
que conste que no se qui ha publicat el text del diari, pero un poc indignada si que estic per que a vegades les coses no es conten com son.