L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 9 d’octubre del 2016

Acte Institucional del 9 d'Octubre



El Saló de Plenaris ha acollit aquest matí l’acte institucional de l’Ajuntament de Tavernes amb motiu de l’efemèride del 9 d’Octubre, diada dels valencians i valencianes. L’acte amb compta amb la presència d’alguns dels exalcaldes de la ciutat, caps de les forces de seguretat del municipi i una ampla representació d’entitats cíviques a més de veïns.

 En el transcurs de l’acte hem pogut escoltar els parlaments dels representants dels partits amb representació al consistori, el del PSOE i el PP fets a manera individual, mentre Compromís i EU han apostar per no llegir un discurs propi i han volgut recolzar el “Manifest del 9 d’Octubre” que han firmat entre altres partits els presents en el consistori valler Compromís, EUPV i PSOE, a més d’un conjunt d’entitats cíviques i culturals d’arreu de les terres valencianes. El text d'aquest manifesta ha estat llegit de forma conjunta pels portaveus d'EU i Compromís i el teniu integre en aquest enllaç.



Les intervencions del PP i del PSOE han seguit un mateix esquema: una part històrica sobre el naixement del poble valencià, i una part reivindicativa on l’eix central ha estat la manca de finançament del País Valencià des del govern central, cosa en la qual també han coincidit Compromís i EU en el Manifest. El PP ha recordat la necessitat d’un govern estable, potser oblidant que el País Valencià té un govern estable i que avui era el 9 ‘octubre i calia parlar dels problemes dels valencians i no els de Rajoy.

 L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha tancat el torn d’intervencions de partits, i ho fet amb una part històrica on he recordat que al llarg dels temps els valencians tenim dos punts claus, el naixement com a poble amb Jaume I i la recuperació del nostre autogovern, cosa aconseguida gràcies al gran treball del Consell del País Valencià. Per això, afirmava, l’Ajuntament ha volgut al balcó de l’Ajuntament al rei Jaume I, fundador de l’antic Regne, i el Consell Pre Autonòmic, govern fundador diríem del poble valencià modern.

Homenatge al Penó de la conquesta i a la senyera del Consell Preautonòmic


 El discurs de l’alcalde es va moure també en l’aspecte reivindicatiu de cara a Madrid recordant que estem 12 punts per davall de la mitjana en renta per capità i som l’única autonomia que paga a l’Estat més que rep, indicant que no s’estava complint la Constitució respecte a la igual de totes les autonomies i el País Valencià deixa de rebre uns 1.500 milions a l’any que són claus per a poder engegar projectes, obres i serveis a Tavernes i la resta de pobles valencians.

 Sobre la manca de finançament i de l’atenció de l’Estat als nostres problemes recordava que la laminació del riu Vaca o la millora de la platja de la Goleta estan pendents, i en el cas del Vaca “obra declarada urgent i prioritària pel mateix Estat” portem 5 anys de paralització i això fa que altres obres que depenen d’ella, però a nivell autonòmic, com la ronda de circumval·lació estiguen aturades. 



També ha recordat la voluntat europeista dels valencians, i ací ha assenyalat que el govern de Rajoy amb tota la paràlisi que ha fet del Corredor Mediterrani, està negant-nos la millor via d’accés a eixa Europa en la qual volen participar.

Jordi Joan ha fet una gran part del discurs en pla local on ha recordat projectes com la maeixa ronda, on es negocia amb la Generalitat per buscar una alternativa sense afecció del Vaca, la modificació del PGOU per impulsar els polígons industrials o el mateix col·lector de la platja. Ací l’alcalde indicava que volia fer autocrítica pel retard però assenyalava que “és una obra de 3 milions d’euros i volem que tinga el màxim benefici per a Tavernes i que les obres ajuden també a millorar els accessos i entrades i eixides de la Goleta”. 

  

Per acabar fa esmentar la recuperació del patrimoni cultural de Tavernes “perquè recobrar les nostres arrels com a poble és també 9 d’octubre” i recordava els treballs fets a Bolomor, Molí del Pla, Sant Llorenç d’Alcudiola o la torre de guaita, així com la celebració enguany del centenari del nomenament com a poble, convidant els vallers a sumar-se a la celebració.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No m'imaginava mai el grau de cinisme i pocavergonya del PP demanant més financiació a la Comunitat Valenciana si han estat manant 20 anys i mai s'han preocupat.

Veïna ha dit...

Una financiació justa la demanen ací, perquè a Madrid s'agenollen i ofereixen unes glòries que ja fa temps que no ens queda cap, i que ells a més a més han ajudat a malbaratar i expoliar. Així que amplia l'imaginació que queda molt per vore.