L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 de setembre del 2014

Avui hi ha hagut debat de Politica General a les Corts Valencianes on queda patent el gran fracàs de la politica del govern valencià del PP.ent Fabra se'ns presenta com a



 
L'oposició en les Corts (PSOE, Compromís i EU) han coincidit durant el Debat de Política General a criticar l’actitud submisa i servil del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, del PP, cap al Govern estatal del seu partit pel que fa a l’exigència d’un finançament just per al País Valencià. 

El president Alberto Fabra ha anunciat una rebaixa de l'IRPF amb estalvi de 830 milions d'euros als valencians, una promesa que ja la va fer l'any passat, però no la va poder complir. També ha fet incidència en la "regeneració democràtica" i ha proposat deu mesures en aquest sentit, amb l'eliminació de l'aforament dels diputats, els consellers i del president de la Generalitat Valenciana. 

La resposta de l'oposició ha estat incredulitat. “Senyor Fabra vosté no és garantia de res, no seguesca fent mal als valencians” li espetava Compromís, uns arguments semblants al de'EU que el qualificava de " venedor de fum" i repetir el bla, bla, bla de sempre, mentre el PSOE recordava que si no hi ha canvi en el finançament " la Generalitat és inviable". 

Han estat frases contundents front al "prometedor" discurs de Fabra, totalment en hores baixes. El president ha perdut tota la credibilitat, ja nomes del propi partit com demostren les converses de Rajoy amb Rita Barbera sinó també de l’empresariat valencià. Aixi el president de la Confederació d'Organitzacions Empresarials valenciana (CIERVAL), José Vicente González, ha assenyalat en relació al paquet de mesures que “la pregunta del milió és si tindrà finançament per a fer front a tot açò”. 

Les propostes que ha fet contemplen inversions i una reducció d'impostos i això son dos coses que no casen. Per açò, ha dit “la pregunta del milió és si tindrà finançament per a fer front a tot açò. Si és així, benvingudes siguen, tant de bo! Jo m'apunte. El gran problema és si tindrem suficients diners per a pagar-ho", ha remarcat. 

 
El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha considerat que el president Fabra “no és garantia de res, representa el desastre i el fracàs” i “està en temps de descompte”. Morera ha dit que la paraula del cap del Consell està "caducada" i li ha demanat que "no seguisca fent mal" als valencians i hipotecant el seu futur. 

El lider de Compromís ha criticat que haja aplicat polítiques que no defensen els interessos del poble valencià. "S'ha maltractat el País Valencià i vostè no ha dit res, els diputats del PP valencià a Madrid voten en contra dels interessos valencians" i ha acusat el cap del Consell d'haver romàs “obedient, submís i sense alçar la veu” davant polítiques que han tingut greus efectes socials". 

Compromís, en paraules de Morera ha denunciat la "greu marginació i la infrafinanciació" d'aquesta autonomia i la "falta d'inversió"

La diputada d'EU, Marga Sanz ha afirmat que Fabra semblava un “venedor de tot a cent" i ha ha subratllat que "no pot donar lliçons de regeneració ètica" mentre assegurava que "venia fum" i li recordava que "no s'atreveix a proposar-li a Rajoy un canvi en el model de finançament i sí un nou Pla Hidrològic?" per acabar dient que tot el que havia dit era " bla, bla i bla”.

El portaveu del PSOE, Antonio Torres ha advertit que sense un canvi en el model de finançament, que ens iguale a la mitjana de l’Estat espanyol “la Generalitat és inviable". En aquest sentit, ha instat Fabra a fer com la presidenta andalusa, Susana Díaz, i presentar una demanda contra el Govern d'Espanya per l'incompliment de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (Lofca). També ha recordat que Rita Barberà parla amb Rajoy i Fabra espera i espera en l'avantsala del despatx de la secretària del senyor Montoro.