L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dimarts, 23 de maig del 2023

Les obres del tanc de tempesta de la Font del Canut evitaran embassaments en la Plaça 9 d'Octubre i carrers de la Font i Canut

La construcció del "Tanc de Tempesta Font del Canut" avança segons la previsió i ha donat una gran empenta en aquests dies com permeten comprovar les fotografies d'ahir dilluns que publiquem.

L'obra suposa una inversió de 90.000 euros per pal·liar un dels problemes d'aquest part alta de la ciutat i és l'embassament de les aigües de pluja. Realment és una zona problemàtica quan es produeixen forts episodis de pluges perquè  les aigües d'escorrentia s'acumulen en la depressió formada pels carrers Barranc i Sagasta. 

 

 

 

A això se suma que la Font del Canut és una obra antiga, construïda per a acumular l'aigua de la muntanya, però s'escapa a l'exterior per les clivelles sorgides amb el pas del temps. Eixa aigua, més la que es filtra de les zones verdes annexes, ocasiona problemes per als vianants pels grans tolls.  

 






L'objectiu de l'obra que executa l'empresa local "Grau Pascual SA", és la construcció d'un sistema de captació, recollida, tractament i gestió de les aigües pluvials per a la seua reutilització i establir xarxes de captació dels pluvials per a reduir o eliminar zones amb el risc d'inundació per la falta de capacitat de les existents.  

 Una de les novetats del projecte és que, a  més de la recollida de l'aigua, es contempla un tanc subterrani de 209 metres cúbics de capacitat, les obres del qual ja es poden vore en les fotografies.

 

 

  L'execució del tanc de tempesta, en la part posterior de la Font del Canut, oferirà beneficis com la reducció dels tolls i embassades en la zona de cases que confronten amb els carrers La Font i el Canut, també es corregiran els escolament sobre els esmentats carrers i la plaça Nou d'Octubre i es millorarà l'actual zona verda situada en la part posterior de la font, mitjançant l'execució d'una zona enjardinada.