La regidora de Serveis Socials i Igualtat, Noe Alberola, anunciava en l'acte organitzat per Compromís en el Braç Treballador d'ahir per la vesprada la posada en funcionament del nou Centre Respir en l'edifici de l'antic jutjat de pau, després de 4 mesos d'obres i una inversió del govern de Compromís de 220.000 euros. Els serveis del Centre Respir s'han oferit provisionals en els locals del Braç Treballador i es traslladen dilluns a la seu definitiva, tal com anunciava Noe Alberola a preguntes d'alguns familiars assistents interessats pel tema.
La regidora de Compromís va estar acompanyada pel candidat a l'Alcaldia, Josep Llàcer, que va remarcar el gran treball realitzat en la legislatura, sobre tot posant l'èmfasi en la tasca impagable per a les persones necessitades en temps de pandèmia, i per Mercé Martinez , directora general d'atenció primària i Autonomia Personal i per Daniel Mestre, sotsecretari de la Conselleria d'Igualtat.
Les intervencions serviren perquè Josep Llàcer i Noe Alberola alegraren els assistents, amb la confirmació d'una subvenció de vora 3 milions de la Conselleria d'Igualtat per comprar els dos solars de la Sareb ubicats als costat del Parc del Cambro. El govern de Compromís en la pròxima legislatura els dedicarà a un Centre Social Transversal que disposarà d'una zona verda, centre de dia i pisos tutelats a dones víctima de violència de gènere.
L'acte centrat en Serveis Socials va tindre un marcat component informatiu perquè com deia la regidora de Compromís, Noe Alberola, "volem que coneixeu que fem en aquest centre, el cor de la ciutat per tal com batega" i quines coses s'ocupen i preocupen des de la Conselleria de Serveis Socials, com també explicaren Mercé Martínez i Daniel Mestre en les seues intervencions.
Noe Alberola remarcava i posava en valor el treball invisible de Serveis Socials de Tavernes, els avanços aconseguits en la legislatura amb un increment del 40% de personal, i els serveis que s'ofereixen, diversos i múltiples, des de l'ajuda a domicili, l'atenció a l'absentisme escolar, la integració sociolaboral, tasques més evidents en pandèmia com el rebost per a persones o atendre els casos tristos d'enterraments on els familiars no podien ser presents. "Serveis Socials no es va tancar, vam ser un punt de referencia i vam coordinar altres entitats com Càritas i Creu Roja que treballaven en el mateix objectiu".
Noe Alberola explicava altres facetes desconegudes per al gran públic com el taller d'agricultura, on reben ajuda i formació joves, la tasca que du la associació Alana, a víctimes de violència de gènere, i el Centre Asaem, a persones amb problemes de salud mental. Igualment va recordar el treball que es realitza destinat a persona grans, amb taller específics com el digitalització i teatre, amb un munt d'activitats que s'han emmarcat dins del programa general "Un paraigua de vida".
Tant Daniel Mestre, sotssecretari de la Conselleria d'Igualtat, com Mercé Martinez, dedicaren majorment la seua intervenció a explicar aspectes, funcions i competències de la Conselleria d'Igualtat, posant l'èmfasi en la diferencia entre el 2015 amb un govern del PP i la situació actual, posant exemple i xifres. Així, recordaven que el PP va deixar 47.000 persones en llista d'espera de dependència a més d'altres 17.000 expedients amagats en caixons, com les famílies monoparentals no tenien drets i no rebien ajudes, els centres de dia valencians atenien 12.000 persones ara són mes del doble, i sobre tot remarcaren que amb el govern del PP no existia un Sistema Públic Valencià de Seguretat Social, que va implantar Mònica Oltra perquè "Blasco i Cotino, els responsables del PP només els interessava el negoci privat i la política d'esdeveniments, no serveis socials".
El
gran canvi en la Conselleria de Igualtat es plasmava en el propi
pressupost, que es la tercera en recursos de la Generalitat, i mentre en
2015 tenia un pressupost de 837 milions amb un estat d'execució del
60%, ara son 2.400 milions amb una mitjana d'execució del 90%.
La Conselleria d'Igualtat que dirigeix Compromís en la Generalitat ha capgirat la situació del 2015, ha estat capaç de generar sobre 30.000 llocs de treball a traves de les xarxes territorialitzades atenció a casa, i en aquest cas es lluita conta el despoblament i remarcaven l'estreta col·laboració que mantenen amb els Ajuntaments sobre tot en els cas de l'atenció familiar a domicili.
Un altre punt tractat va ser el Pla Convivint semblant a l'Edificant que permet la construcció i reforma de centres socials amb 561 milions per crear 6000 noves places públiques per a gent major repartides equitativament pel territori i amb màxim de 30 minuts per arribar a la residencia.
I un advertiment que feren, el perill d'un canvi de govern en la Generalitat perquè tot el treball de 8 anys, es desfaria amb un govern del PP i exemples hi ha, només cal vore Madrid i ací ja els hem patit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada