L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.482
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:6.339

dimecres, 18 de gener del 2023

MANIFESTACIÓ A MADRID EL DIA 21 (IV): Ja t'hi has apuntat? L'autobús és gratuït i la responsabilitat és de tots i totes

No ens queda arena en la Goleta

El pròxim dia 21, dissabte, hi ha convocada una manifestació a Madrid, davant del Congrés de Diputats a les 12'30 hores, per l'entitat "SomMediterrània" formada per un conjunt de 42 associacions de diverses localitats amb costa a la mar Mediterrània, amb l'objectiu de reclamar al govern que presideix Pedro Sánchez i al seu Ministeri de Transició Ecològica que aporten solucions al greu problemes que pateixen les platges, entre elles les de Tavernes.
 
L'Ajuntament de Tavernes ha posat a disposició dels veïns i veïnes autobusos gratuïts per anar-hi, nomes cal comunicar-ho al correu: comunicacio@tavernes.org   o bé al Whatsapp  617 800 744,  per confirmar la plaça. 
 
 
 
 
Una manifestació per defensar els interessos  de tots els veïns i veïnes, del poble de Tavernes i on s'exigira al govern PSOE-UP de Madrid, al seu ministeri i a la Demarcació de Costes que els representa perquè assumisquen les seues responsabilitats, les seues competències i posen mesures que protegesquen el litoral de la Mediterrània, on moltes poblacions tenen cada any una situació més complicada i insostenible.
 
I eixa defensa dels interessos de Tavernes és obligació i responsabilitat de tots. Ningú no ens donarà res si no fem la força que cal per ser escoltats en unes exigències que són justes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Estem vivint des de fa anys actuacions per part de les Administracions competents (que són el govern de Madrid, el ministeri i Costes) basades en reposar arena que no serveixen per pal·liar la greu situació que patim. I cal saber, i cal recordar ara també, que cap Ajuntament és responsable ni pot actuar per defensar la costa: els Ajuntament no tenen les competències i responsabilitat. Les té l'estat i a ell, i les seues Administracions, aniran dirigides les demandes de la manifestació de dissabte.
 
Una actuació dels pobles afectats que és totalment necessària i cada dia més urgent vist que, els efectes dels temporals són cada vegada més agressius amb les nostres costes, i en molts casos com ja ha passat a Tavernes els efectes negatius són la desaparició d'arena i l'afecció en els edificis particulars i en les infraestructures municipals.
 
 
 
 
La mar va envair i omplir d'arena la urbanització
 
 
En el cas nostre, el de Tavernes en particular, al llarg d'aquesta setmana hem publicat articles on hem explicat amb detall les accions, demandes, exigències fetes pel govern de Compromís de Tavernes al govern de Madrid, tant en el Congrés de Diputats com en el Senat, en els últims 10 anys. I com ja hem dit allí sense resultat.

Cap de les peticions des del govern de Compromís Tavernes s'ha plasmat en res que no fóra la reposició d'arena, mesura que s'ha demostrat ineficaç.
 
 
 
 
 
 
 
 
També, cal reconéixer-ho, tampoc no han estat efectives les gestions al més alt nivell (Congrés i Senat) perquè aquestes no s'han plasmat en cap actuació positiva definitiva des del govern de Madrid. 
 
¿Serà perquè Madrid queda molt lluny i no arriben les reivindicacions dels pobles riberencs de la Mediterrània? Caldrà dur la nostra veu fins a Madrid perquè se senta alta i clara. Si pots anar-hi, ¿ja t'hi has apuntat? Hi una un lloc per a tu.