L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.482
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:6.339

dimecres, 11 de gener del 2023

L'estudi de viabilitat de la piscina coberta queda aprovat definitivament en no haver-se presentat al·legacions en contra


 

El Butlletí Oficial de la província de València publica avui dimecres, dia 11, que una vegada acabat el termini per a presentar al·legacions a l'estudi de viabilitat de la piscina coberta, i donada la circumstància que no se n'ha presentat cap, es procedeix a aprovar-lo de manera definitiva. Aquest fet obri les portes a que l'Ajuntament inicie el tràmit de contractació de la concessió del servei de gestió d'aquesta instal·lació esportiva municipal. 

 

 

Tal com vam publicar el passat mes de novembre, l'Ajuntament disposava de l’estudi de viabilitat de la piscina coberta, i una vegada aprovat, s'iniciava el període de l’exposició pública i de la constitució del comitè tècnic que impulsara les qüestions que n'afecten el funcionament i gestió quan es pose en funcionament.

Un estudi complex per a determinar els ingressos i despeses de funcionament de la piscina coberta.

L'estudi de viabilitat considera que tot i que els primers anys el funcionament estaria garantit, cal comptar amb un número de usuaris abonats estimat en 1.800, per a disposar d'uns ingressos mínims, tot i que entre fixos i temporals es pot arribar a un total de 6.300 usuaris anuals. L'estudi indica sobre els 4.500 usuaris temporals, no abonats, que adquireixen els tiquets temporals (d’un dia, d’una setmana o un mes) i que poden renovar-lo segons les seues necessitats al llarg de l’any.

 

 

 

Es contempla que aquest tipus d'usuaris poden provenir de nuclis poblacions situats en un radi de 20 km de Tavernes, però sobre tot de les poblacions de la Valldigna on, fins i tot, es podran firmar convenis per ús, realitzacions de cursos, activitats escolars, etc.

Com ja vam avançar , l’estudi indica que la quantitat que cal per al funcionament de la piscina coberta pot estar entre 800.000 i 900.000 euros, amb uns ingressos que vindrien pels abonaments, matriculacions, mensualitats, activitats de cursets, etc.. Les despeses serien de personal, assegurances, despeses de gestió i administració, sistemes de seguretat, cost energètic, manteniment i material aquàtic i costos financers, principalment.

 

 

 

L’estudi de viabilitat deixa ben clar que el PP va fer una mala gestió de la piscina.

La piscina coberta, amb la fallida de l'empresa i proveïdors sense pagar, es va convertir en l'herència més negativa del PP i més enverinada per a Compromís, sobre tot perquè la solució es va quedar en mans del jutjat i aquest no va donar cap sentència fins a l'octubre del 2018.

L'estudi de viabilitat no està redactat per l'Ajuntament, sinó per una empresa externa, especialista en gestions de piscina, i deixa molt en evidència la gestió del PP, molt negativa en haver aprovat i adjudicat una piscina sobredimensionada, amb excés d’equipament esportiu per a una ciutat de poc més de 17.000 habitants, que té Tavernes.

Avui dia, i amb la història de la instal·lació i ara amb els estudis de viabilitat, es planteja si l’execució de la piscina coberta  no hauria estat millor d’una altra manera. I més quan es pensa com la piscina coberta aprovada, licitada i adjudicada pel govern del PP de Tavernes en la legislatura 2007-2011, tenia un informe econòmic en contra. Així es va adjudicar amb unes instal·lacions sobredimensionades i excessives, i damunt d'això, es va  ampliar amb espai de cafeteria amb cuina i una terrassa externa, no contemplats en el projecte inicial, amb la qual cosa es va incrementar el pressupost previst en l'adjudicació. 

 

  

Per comprendre de quina instal·lació estem parlant, més pròpia d'una ciutat mitjana i no d'una població de 17.000 habitants com Tavernes, recordem les estàncies i instal·lacions existents

Planta baixa:

Una piscina de 25x12’50 metres
Una segona secundaria de 12’50 x 7 metres
Una instal·lació de spa de 12’50 x7 metres
Una sauna
Els vestidors per aquestes instal·lacions

 

 


Primera planta:


Tres sales d’activitats físico-esportives (gimnasos) amb els seus vestidors, serveis higiènics, etc.


Planta superior de coberta:

Tres pistes de pàdel i un solàrium

A més cal sumar les zones dedicades a recepció i administració, la zona de cafeteria, els vestidors del personal de la instal·lació, magatzem, etc. mentre a la zona del soterrani hi ha tot l’equipament que cal de màquines, calderes, bombes d’impulsió, etc. que calen a les piscines. 

Elaboració pròpia