L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

diumenge, 30 d’octubre del 2022

INFORME: L'àrea de Foment ha dedicat 4 milions per als tallers d'ocupació laboral "Millorem l'entorn de Tavernes"

  
 
  No importa que el gat siga blanc o siga negre
Mentre cace ratolins, és un bon gat." 
 Deng Xiao Ping
 
 
L'àrea de Foment de l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 754.063,20 euros per a engegar la cinquena edició del taller d’ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes". Això permetrà contractar 30 veïns i veïnes i 6 persones per a l’equip docent durant un any, els quals començaran les tasques el pròxim mes de desembre.
 
L'àrea de Foment Local, dirigida pel regidor Josep Llàcer, de Compromís, amb aquesta nova subvenció per a  Tavernes porta aconseguits sobre els 4 milions en subvencions per aquest tallers d'ocupació que començaren en la passada legislatura i que s'han dedicat a pal·liar la situació de gent desocupada de la nostra ciutat.
 
Talment com en les anteriors edicions, aquesta cinquena de "Millorem l’entorn de Tavernes"  constarà de tres itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat:  1) activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes, 2) activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal, 3) operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions.

 

Parc del Cambro, una de les obres dutes a cap per l'alumnat del Taller d'Ocupació


Actualment es duen a cap les tasques d'aprenentatge del taller d'ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes IV", les quals van començar a finals del desembre 2021 també amb els tres itineraris diferenciats de formació que ja hem esmentat i igual nombre d'alumnes i professorat, i que està previst finalitzen el mes que va, car la durada del taller és un any.
 
Abans d'aquests quart i cinqué tallers, l'àrea de Foment va engegar el tercer, el segon i el primer taller, tasques iniciades en la passada legislatura 2015-2019 i fins al moment actual. Cadascun dels tallers ha dut implícit una subvenció sobre 750.000 euros, als quals cal sumar sobre els 50.000 d'aportació municipal. Amb això, els cinc taller, com hem dit, suposen una inversió sobre els 4 milions dedicats a millorar l'ocupació de vallers i valleres.
 
 
Setembre del 2016: Reunió amb el Servef per impulsar el programa "Millorem Tavernes"
 
 
LLàcer: "Estem entre les localitats que més subvencions han aconseguit

El regidor de Foment, Josep Llácer, de Compromís, ha remarcat que "Tavernes està entre els localitats valencianes que més subvencions ha aconseguit. Això demostra la faena ben feta dels tallers i que està ben valorada per l'Administració que les atorga. Any rere any aconseguim els objectius que ens marquem i marca la subvenció, que no són altres que pal·liar l'atur a la nostra ciutat, però també formar a veïns i veïnes en noves tasques perquè puguen accedir a nous llocs de treball".

Josep Llàcer ha indicat que "actualment estem desenvolupant la quarta edició, ja tenim concedida la subvenció per al cinqué taller amb la qual cosa podrem donar continuïtat al treball i projectes dels anteriors. La previsió és iniciar aquest cinqué taller a desembre, nomes acabe el quart".  
 
 
 
El regidor de Compromís ha recordat que "Els Tallers d'Ocupació tenen un programa configurat sobre la base mixta de formació-ocupació de les persones contractades i que no tenen treball.  La realització d'obres o serveis d'interés general per a Tavernes i la formació especialitzada que reben al llarg d'un any, els facilita integrar-se en el mon laboral".
 
Els tallers s'han convertit en un referent social a Tavernes en acollir veïns i veïnes que es trobaven en situació de vulnerabilitat, molts d'ells per ser aturats de temps. Com ha indicat el regidor Llácer, és un any de contracte els que se'ls ofereix durant el qual realitzen obres i serveis per a millorar la ciutat, però allò que és molt important per a la futura vida laboral reben una formació que els permet obtenir el Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional.
 
Febrer 2019: Rafael Climent, conseller d'Economia, Comerç i Treball visita els tallers d'ocupació

 Josep Llàcer ha recordat que "Millorem Tavernes" no és l'únic programa d'ocupació que du a a cap l'àrea de Foment que ell dirigeix i a més cal recordar altres tallers amb semblant finalitat, de pal·liar l'atur i donar treballs als veïns i veïnes de la ciutat. 
 
Entre aquests es trobem els programes "Empuju", "Emcuju", "Emcorp", "Avalem joves" o el "Sepe agrícola", entre altres, amb la qual cosa caldria multiplicar per vora quatre les subvencions totals aconseguides pel regidor de Foment per a programes de treballs, Però d'eixos programes, ja en parlarem.
 
 
Elaboració pròpia