L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

divendres, 14 d’octubre del 2022

Falta de memòria en el PP o ¿millor caldrà parlar de la manipulació conscient de la història de la piscina coberta?

 

Tothom sap que la piscina coberta ha estat durant molts anys tancada. Tothom sap que la piscina coberta va passar a ser propietat de Tavernes a principi del 2021, quan es va liquidar l’obra a la concessionària. Tothom sap que el PP no ha recolzada mai la recuperació de la propietat i, durant els anys que ha durat eixe procés, les seues actuacions en plens han estat d’obstrucció i posicionament en contra majorment.

La història de la piscina des del 2011 és massa coneguda per tots els vallers i valleres. ¿Per tots? Sembla ser que no pel PP a qui massa vegades ens toca recordar-li quin ha estat el seu paper en tot allò que ha succeït en la piscina, i que comença quan li va atorgar la concessió a una empresa presumptament insolvent (segons la valoració d’intervenció).

 

I ara de nou ens hem d’enfrontar als oblits conscients i voluntaris del PP, que només són una manera més de manipular el que ha estat la realitat dels fets durant 11 anys. Una manipulació que no és la primera vegada que fa la portaveu del PP en parlar de la piscina coberta en el seu perfil de facebook. De nou ara ho repeteix amb ocasió d’un article del diari Levante-EMV que parla dels problemes que s’està trobant l’Ajuntament i l’empresa que executa les obres d’acabament. 

 

 

 

 

La manipulació de la portaveu del PP comença quan arreplega el titular com argument, però no comenta res als seus lectors del text de l’article, sobre tot quan el diari recorda amb frases quina ha estat la realitat durant anys de la piscina, i que ací ens hem cansat de repetir i explicar.  No passa res, ho farem nosaltres tot seguit.

 

La portaveu no diu res, segur que no li interessa, d’algunes frases del diari que expliquen senzillament la història i que cal analitzar perquè ho deixa tot ben clar. I ho diu Levante-EMV i no nosaltres.

 

2022: S'inicien les obres d'acabament de la piscina

 1a Frase del diari: “después de más de diez años en los que los trabajos estuvieron paralizados y el edificio abandonado debido al proceso judicial y administrativo que ha tenido que seguir el consistorio para recuperarla”.

Està clar no? 10 anys de paràlisi i no per gust, sinó per processos judicials i administratius per recuperar la propietat. Ho diu ben clar el diari: para recuperarla.  Després de tants anys, de tants plens municipals parlant de la piscina, tants vots del PP en contra de la recuperació, la portaveu popular no s’ha assabentat -o no vol assabentar-se- que l’Ajuntament no era el propietari de la piscina, perquè el seu partit, el PP, va concedir la concessió total a l’empresa.

2a frase del diari: “Fue en 2011 cuando la empresa a la que el entonces Gobierno local del PP adjudicó la obra y la posterior gestión se marchó porque no podía pagar el final de los trabajos”

També està ben clar. La Intervenció municipal va valorar amb un zero (0 punts) la solvència econòmica de l’empresa. I així va anar després l’obra, fallida i sense pagar. D’això la portaveu no diu res, i potser siga eixa falta de solvència econòmica la principal causa del que va passar després: el concurs de creditors per falta de pagament.

El PP vota en contra d'iniciar el procés de recuperar la piscina

 3a frase del diari: “Los primeros pasos (del govern del 2011 presidit per Compromís) pasaron por intentar que la empresa se refinanciara y contara con liquidez para poder afrontar los trabajos finales. Pero todos los intentos fueron infructuosos, por lo que, finalmente, el ayuntamiento decidió rescatar la concesión. No fue una tramitación fácil a nivel administrativo pero, además, la empresa tampoco facilitó las cosas y recurrió el proceso judicialment.  La justicia acabó dándole la razón al consistorio, que finalmente logró recuperar el control de la piscina”.

O siga, el govern municipal va fer tot l’humanament possible perquè es refinançara l’empresa concessionària, sense èxit. Compromís va decidir rescatar la piscina per a Tavernes, i la proposta en ple va comptar amb el vot en contra del PP, sempre posant traves durant tot el procés.  Tampoc l’empresa ni el banc avalista van ajudar, sinó tot el contrari: van iniciar un procés judicial per oposar-se a la decisió presa el govern de Compromís de recuperar la piscina que endarreria més tot el procés. Finalment (setembre del 2018) el jutge fallava que l’Ajuntament, o siga Tavernes, tenia el dret a recobrar la propietat.

De nou, setembre del 2016 el PP no recolza la proposta de recuperar la piscina

4a frase del diari: “Tras largos trámites, un interminable periodo de redacción del proyecto, adjudicación de la obra, etc, a principios de este año arrancaban las obras de finalización de la instalación.”

És a dir, “largos trámites” perquè no era prou que en setembre del 2018 la justícia diguera que Tavernes tenia el dret a recuperar la piscina, sinó que per fer-lo efectiu el dret calia un procés legal i obligat: liquidar el que l’empresa havia executat. La liquidació final es va aprovar en ple en gener del 2021, o siga és aleshores quan la piscina realment i legalment passa a ser propietat de Tavernes. 

Juny del 2021: el PP no aprova el suplement per a les obres de la piscina

 Tot això la portaveu del PP ho sap, sinó ¿a que va als plens?.  I eixe mateix juny el ple va aprovar un suplement per iniciar el procés d’acabament de les obres, cosa que no va comptar tampoc amb el vot a favor del PP. 

La resta de la història ja se sap: redacció del projecte d’acabament, aprovació, licitació, adjudicació del projecte i inici de les obres, que són les que s’executen... ha passat 1 any i 9 mesos des quà la piscina és propietat de Tavernes, no 12 com ella diu i voldria.