L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 30 de juny del 2022

Tavernes ha estat una de les 6 localitats valencianes seleccionades per a participar en el programa Municipis Innovadors



Tavernes és una de les localitats valencianes seleccionada
per a participar en el Programa Municipis Innovadors, que arriba enguany a la seua segona edició, segons ha comunicat la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. L'objectiu del programa és acompanyar i orientar l'estratègia d'innovació dels municipis del País Valencià i seran Gata de Gorgos, Elx, Orpesa, Vinaròs i Algemesí les demés localitats que acompanyaran Tavernes en aquesta segona edició, que ja ha celebrat avui una primera jornada de treball.

Avui ha tingut lloc la primera jornada en la qual hi ha participat el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, de Compromís. El regidor és alhora responsable d’Urbanisme, àrea directament implicada amb els objectius del programa: ajudar a les localitats seleccionades en la planificació del propi model de ciutat i les missions que cal fer en innovació, per tal de donar millor resposta als reptes i necessitats dels municipis.

 

Imatge de presentació del programa amb l'equip de Conselleria


En aquest contex, el secretari autonòmic d'Innovació, el valler Jordi Joan, en la presentació del programa realitzada fa unes setmana va indicar els tres bàsics de treball, en indicar que “la innovació ha de baixar a les persones, que no siga abstracta, sinó que s'entenga que pot solucionar problemes concrets, i la millor manera de fer-ho és a través dels municipis”. És per això, assenyalava,  "que ha nascut Territoris Innovadors i els seus vessants, com el programa que presentem. Volem que els municipis tinguen un pla d'innovació i que treballen amb visió estratègica, que vegen quins són els seus reptes i li donen solució a través missions d'innovació”.

 

 
Per tant, el Programa Municipis Innovadors neix com una eina per a identificar els reptes urbans mitjançant el diagnòstic participatiu, definir els models de ciutat i les àrees de rellevància de cada municipi, elaborar un marc estratègic o crear un catàleg de missions a dur a terme. Aquests són alguns dels eixos vertebradors i els municipis es beneficiaran de tallers de formació, assessorament, desenvolupament de materials i acompanyament en el desplegament d'accions sobre les missions que triïn a través de processos participatius.

El Programa Municipis Innovadors està organitzat per la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el centre d'innovació Les Naus. 

 Elaboració pròpia a partir de la informació de la Conselleria i Las Naves