L’Ajuntament s’adherirà al fons de cooperació COVID-19, dotat amb 120 milions d’euros, que impulsarà la Generalitat Valenciana per a empreses i autònoms, especialment del sector de l’hostaleria, la restauració i l’oci dins del Pla Resisteix. El Pla estarà finançat en un 50% per la Generalitat, un 30% per les diputacions i el 20% restant pels ajuntaments.
L’alcalde
de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Turisme, Lara Romero,
ho han anunciat en la reunió que ha tingut lloc avui amb representants del sector de l’hostaleria i la
restauració de Tavernes amb l'objectiu de treballar conjuntament davant la
complicada situació econòmica provocada per la COVID-19, aportar
solucions i escoltar les inquietuds i preocupacions d’un dels sectors
més afectats per la pandèmia i les restriccions.
L’alcalde,
Sergi González, ha destacat que l'Ajuntament és l'entitat més pròxima als veïns,
i donarà suport, dins de les seues competències, a un dels sectors més
castigats per la pandèmia amb mesures, com assenyalava "que ja s'han pres, com la suspensió de la taxa
d’ocupació de via pública i l’adhesió al pla de cooperació de la
Generalitat”. El consistori no cobrarà la taxa anual d’ocupació de via
pública per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en els establiments d’hostaleria i
restauració del municipi. Per tant, els bars i restaurants quedaran
exempts del pagament durant tot l’any 2021.
La conclusió extreta en la reunió és que cal formar una associació
d’hostalers per a accedir a ajudes d’entitats supramunicipals i
crear un teixit associatiu consistent que beneficie tots els bars i
restaurants del poble i la platja. També
de la importància d’adherir-se al
segell de qualitat ‘L’Exquisit Mediterrani”, marca que identifica i
aglutina l’oferta gastronòmica valenciana, on es pot accedir a assessorament, propostes d’innovació i formació impartida per
professionals de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques
(Invat·tur).
La regidora de Turisme ha informat també del treball que es du a cap per organitzar trobades gastronòmiques que fomenten la gastronomia vallera i el turisme, i considerava que cal crear sinergies entre l’Ajuntament i el sector hostaler per a potenciar la gastronomia i l’oci valler així com atraure turisme a Tavernes durant tot l’any.
La regidora de Turisme ha informat també del treball que es du a cap per organitzar trobades gastronòmiques que fomenten la gastronomia vallera i el turisme, i considerava que cal crear sinergies entre l’Ajuntament i el sector hostaler per a potenciar la gastronomia i l’oci valler així com atraure turisme a Tavernes durant tot l’any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada