L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dijous, 19 de setembre del 2019

La Generalitat no s'implica en les obres d'acabament de la piscina coberta



L’alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez, i el regidor d'Esports s'han reunit amb el director general d’Esports, el gandià Josep Miquel Moya, per informar-li del projecte de la piscina coberta vallera i sol·licitar ajuda econòmica a la Generalitat a l'hora de concloure les obres.


Sergi Gonzàlez va explicar a Moya que el projecte d’obres per acabar la piscina coberta està al final de la redacció i que Tavernes té contemplat en el pressupost d’enguany una consignació, adquirida mitjançat préstec bancari, de 800.00 euros per a unes obres que ara es calcula seran de vora 1 milió d’euros.

La reunió amb la Conselleria d’Esports que presideix el gandià Moya no ha resultat fructífera i l’alcalde valler va tornar a Tavernes sense res a les mans. Segons va comunicar


Moya a González la seua direcció general no disposa de suficients recursos per a eixes infraestructures i, per tant s’hauran de cercar altres vies perquè la Generalitat s’implique en l’ajuda de finançament.

La situació que viu Tavernes, com ha reconegut el govern de Compromís, contrasta amb Cullera, amb govern socialista i on la Generalitat  i Hisenda els va assignar una partida de 2 milions del pressupost perquè acabaren la instal·lació. I ara caldrà estar pendents d’una possible ajuda a Xàbia perquè acabe la seua. També té alcaldia socialista.
 

L’alcalde Sergi González i el govern de Compromís, consideren que la piscina s'ha d'acabar  perquè ara hi ha un edifici a mitjan construcció per la crisi econòmica i perquè els anteriors governs la van adjudicat a Hidraqua que, com tantes vegades s’ha dit en plenaris i en la premsa, va tindre de valoració econòmica  “0” (zero) en l’informe econòmic de la Intervenció Municipal. Tot i això, el govern del PP li va adjudicar la construcció per davant d’empreses tan solvent com “FCC Fomento de Construcciones y Contratas” que també es va presentar a la licitació.

Tavernes, amb l'excel·lent gestió de Compromís, amb reducció de 28 a 5 milions de deute, i passar d'un coeficient del 125% al 55% de deute té capacitat per fer un deute per acabar les obres. A banda, solucionar el problema del manteniment, que s'endevina molt costós si ens basem en piscines pròximes,  algunes en localitat que ens quatripliquen en habitants.


 El gran problema de Compromís i  de Tavernes: més que el cost, el manteniment

La piscina coberta de Tavernes ha estat el gran trencacaps des del 2011 quan, només prendre Compromís possessió de l’alcaldia, la concessionària feia pública la fallida econòmica i l’entrada en concurs de creditors. Després s’iniciava un llarg procés judicial, amb diversos fronts judicials oberts, contra la decisió de l’Ajuntament de recuperar la concessió, perquè la concessionària havia incomplert totes les obligacions adquirides.

Va ser a finals dels 2018, fa un any, quan hi ha les resolucions judicials, totes favorables a l’Ajuntament. La piscina coberta, fins el setembre del 2018 era propietat de l'empresa adjudicatària, ara fa un any que es va reconéixer la propietat  a l'Ajuntament.


Ja es podia iniciar el tràmit de liquidació i per dur-la a cap es va contractar un equip tècnic que determinava l’estat general de les instal·lacions després d'anys d’abandó per l’empresa. Ja aprovada la liquidació, l’Ajuntament va contractar un equip d’arquitectura per a redactar el projecte d’acabament de les obres.

Arribar ací ha costat 8 anys de llarg i complexe camí judicial. Ara, quan ja és de propietat municipal  es vol acabar les obres, però caldrà establir un sistema de gestió que no resulte excessivament costós i deficitari per a les arques municipals, com passa en moltes localitats i que determinaren algun tancament d'instal·lacions. 

Les fotografies de la piscina són de finals del 2011