L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dijous, 26 de setembre del 2019

L’alumnat de l’especialitat de forestal del taller "Et Formem" actua en l'Ullal Gran i l'Ullal de les Penyetes.


L’alumnat de l’especialitat de forestal del taller "Et Formem" des de fa unes setmanes que actua en l'Ullal Gran i l'Ullal de les Penyetes, continuant una actuació començada l’any passat pel taller "T’Avalem".

Enguany  l’alumnat ha començat amb l’eliminació d’herbes adventícies, plantes invasores i restes vegetals. També s’ha procedit a l’arrencada i apilament d’enderrocs, pedres alienes a l’entorn, restes de mobiliari deteriorats i escombraries disperses per l’àrea a restaurar,  respectant aquelles espècies vegetals que van estar introduïdes al voltant de les basses d’aigua.


Posteriorment, prèvia indicació de les plantes a conservar, l’alumnat ha realitzat un desbrossament selectiu en àrees al costat de les basses d’aigua, i al desbrossaments en camins i àrees de repòs. A més, de forma puntual, s’han retallat i podat arbres i arbustos presents en l’àrea afectada pel projecte així com s'han eliminat xucladors i brots potencialment problemàtics en els arbres, com ara els del ginjoler, que posseeixen espines molt perilloses per als visitants, també brots d’arrels i tota aquella vegetació que estava fora de lloc, era invasora o competia amb plançons i vegetació introduïda.


L’alumnat ha revisat l’àrea en la que es va realitzar l’experiència d’eradicació de canyes invasores (Arundo donax). S’ha arrencat la malla antiherba per rebaixar els brots de les canyes que, tot i amb menor vigor, havien travessat la malla. Posteriorment, han recol·locat la malla i s’ha procedit a escampar restes de trituració d’origen vegetal per disminuir l’impacte visual.


La transitabilitat i la naturalitat del paisatge propi de l’entorn de l’ullal s'ha afavorit amb la retirada de les pedres de la zona perquè els visitants no entropessen, millorar la vista i, després de diversos desbrossaments, millorar la consolidació d’una praderia.


L’alumnat també ha repassat el sistema de reg localitzat per procedir a la seva posterior reparació.A més a més, s’ha visitat l’entorn més proper per estudiar més de prop aquest ecosistema hui en regressió per la introducció de cultius, urbanitzacions i per la contaminació d’origen agrícola i urbà.