L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 10 de gener del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Una vegada més apareixen pintades feixistes en els edificis públics vallers




Una més. És la tercera o quarta vegada, el nombre ara no importa massa, sinó el fet. Una vegada més apareixen pintades al nostre poble de defensa de règims totalitaris i feixistes, pintades fetes en llocs i edificis públics que són alhora un atemptat contra el patrimoni dels vallers. Aquesta pintada que reproduïm la van fer la nit passada, i altres que no reproduïm, a l'IES Jaume II el Just, i pel lloc pensem que és fins i tot més significativa que les aparegudes les setmanes passades al voltant de la zona del Festivern. 


La pintada feta a l'IES Jaume II el Just la considerem més significa pel lloc on està feta: un centre educatiu on els joves vallers, a partir dels 10 anys, es formen en els valors democràtics, uns valors en els quals no creuen els autors de les pintades. Nosaltres considerem precisament eixes pintades d'anit un atac als valors que consagra la Constitució de tots els espanyols, siguen els ciutadans del color que siguen i del pensament que siguen. A més, les pintades posen en pràctica actuacions que la llei persegueix i prohibeix. Confiem en una ràpida i decidida actuació de les forces de seguretat que duguen a identificar els autors. 


La societat espanyola democràtica no pot permetre que l'extrema dreta, feixista i intolerant, i de vegades violenta, campe com vulga, sense cap respecte a les lleis. L'objectiu és clar: atemorir i provocar, fer una lloança implícita dels règims autoritaris, antidemocràtics i retalladors de totes els llibertats dels quals son hereus, i que les lleis actuals no permeten.


I això ho fan en un moment trist, el que hem viscut a França, amb un atac a les llibertats les quals, com a demòcrates, defensem. I front a actuacions com les d'aquesta nit a l'IES Jaume II el Just cal defensar amb més fermesa els valors constitucionals, i no permetre ni deixar que opcions polítiques, com les que representen els autors de les pintades, ens els arrabassen. 


Confiem, per la tranquil·litat ciutadana i perquè així ho contemplen les lleis, que la intervenció de les forces de seguretat pose fi a aquestes accions. 

Nota: S'autoritza ús de la fotografia per il·lustrar qualsevol denuncia d'aquest fet.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

may es pot acusar a ningu sen se proves ,pero despues de vore hui els comentaris en faceboc de un tal ¨{personatge} eu tinc casi clar qui pot haber segut per que ducte que en trobe mes impresentables en tot el poble

Anònim ha dit...

Tens raó, no es pot acusar a ningú sense proves, però s'ha parlat molt les darrers setmanes dels fets i sembla ser que molts saben en este poble qui pensa així i qui en fa ostentació de pensar així.

I la Guàrdia Civil i la Policia Nacional tenen la seua unitat que vigila estes coses dites per internet.

Marieta ha dit...

No em sembla gens bé el que han fet. Això d'estropejar els edificis no demostren tindre civisme, ni respecte ni educavió. Més val que es pinten les seues cases. No us va cridar l'atenció al Festivern de vore banderes republicanes i independentistes? Jo això ho considere també de feixistes, però d'extrema esquerra.

Anònim ha dit...

Les banderes no embruten.

Anònim ha dit...

Mira el que dius Cotorra

"Confiem en una ràpida i decidida actuació de les forces de seguretat que duguen a identificar els autors".

LA mateixa pressa que va tindre el govern d´aquest Ajuntament, en el furt de la Bandera Constitucional, demane jo ara per aquest fet.

Doncs, si som a un estat lliure, cadascu pot pensar de la manera que li done la gana, clar es, sempre que no vulnere la Llei.

Que jo sapiga a espanya, encara no es delicte el feixisme.

Ara aixó si, embrutar elements públics, ´Ordenança ho diu ben clar. i a més a més, no parla de distincións, es a dir, tan si son de Aguiles, com de proclames Anarquistes ( pancartes escola Alfandech, en Festivern).

Anar més enllà de la importancia que tenen aquestos fets, es un absurdis-me y retraure coses pasades que amb un Estat lliure com es aquest, hui no tenen cabuda.

El simple fet de retraure estes coses, no fas més que atemorir a molts que ni tan siquiera saben que es eixa bandera.

Per cert, en la Avinguda de les Corts Valencianes, cap al final cap a Benifairó, hi ha una bandera republicana, pintada a una façana, tan Preconstitucional com el Aguilucho.

El convide a que façes fotos i la publiques amb la mateixa gana que tens de borrar coses ilegals.

La verdadera igualtat, radica amb el mateix tracte, per a tot aquell que puga vulnerar la Llei, tot lo demés poden ser conveniencis politiques, personal, d´envega o revancha.

Per favor cotorra publica-ho, i demostra el verdader sentit de la democracia, ni per a uns ni per a altres. Igualtat de tracte per a tots.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tio Vicent:
A més de que no té res a vore, no parlem de si embruten molt o poc els del Festivern, les falles o altres actes a festes del poble.

Anònim ha dit...

Hi ha molta gent que sota l'aparença de defensar postures democràtiques demostra una certa volença mal dissimulada a règim anteriors totalitàries.
Actuacions de gent violenta com eixa que a les trobades del valencià de Gandia va pegar a xiquets i joves, comparar-les i voler fer-les igual a les de que hissa una bandera republicana en una manifestació sense cap violència, i argumentar-ho en base a una pretesa igualtat davant la llei,diu molt del tarannà de qui fa comentaris en eixe sentit.

Anònim ha dit...

Esta es la gent que defensa l'autor del comentari de les 00:03

http://www.levante-emv.com/valencia/2015/01/11/veintena-neonazis-agreden-jovenes-grito/1210784.html

Anònim ha dit...

No és el mateix preconstitucionals (que només vol dir això,que són anteriors) que anticonstitucionals. Que el fascisme no és ilegal,ha dit un figura per ací. Ja dic jo que és ilegal,amoral i vergonyós,no és una opció política més,com volen amagar uns quants partidets ultres i permet el PPSOE,sino és la opció de repressió i clarament diuen que van contra tot partit polític,o siga,que de demòcrates,poc.