L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 de gener del 2015

FESTIVERN 2014: Hem tingut un gran Festivern, potser el millor de la història, sense cap problema ni incident

Ens han enviat avui dia 1 aquesta vista de les dues zones d'acampada des de dalt Les Creus (540 m.). Agraïm a l'autor aquest detall envers els lectors de La Cotorra
El Festivern 2014 ja és història. Si hem de fer un balanç ràpid del que ha estat l'event, unes poques paraules ho poden resumir: ha estat el millor Festivern de la història, i coincidint amb el desé aniversari. 

Ha estat el Festivern amb més dies de durada amb eixes tres dies d'activitats i dues nits seguides d'actucions a la carpa, ha estat el Festivern amb més presència de festiverners i festiverneres i es calcula en 10.000 persones les que hi han assistit, ha estat el Festivern amb major nombre de tendes de campanya muntades, i s'han ocupat les dues zones programades, a més de l'alternativa del Pla i ha estat el Festivern amb més participació en les activitats complementaries. 

Tranquil·litat i descans aquest matí a primera hora en la zona d'acampada

Ara hem de ser sincer i reconéixer que en una cosa si que no ha superat les altres edicions: el Festivern d'enguany, també com els tres anteriors, han acabat sense cap incident al recinte. I això es pot igual, però no superar.

En eixe aspecte, el Festivern i els participants han seguit la tònica exemplar: ha primat més que res el sentit cívic, tranquil, respectuós, educat dels participants, com pertocava i sempre ha estat aixi, i això és una cosa que es reconeix per tot arreu entre els veïns de Tavernes. 
Vista general de la carpa aquesta matinada
 No falten tampoc algunes veus crispades, les d'aquells que voldrien que el Festivern no tingués lloc a Tavernes i, fins i tot, sembla ser que desitjaven esdevingués qualsevol situació conflictiva per carregar contra l'alcalde Jordi Joan i el regidor de Joventut, Josep Llàcer, veritables "almes maters" de l'event. 

I si no hi ha res en contra, ells s'ho inventen, com ha estat el cas del PP, amb un comunicat en ple Festivern dient que no es comptaven amb els permisos ni seguretat, cosa totalment falsa, i demanant la paralització de l'event.

Vista general de la carpa aquesta matinada
 Ahir per la vesprada hi havia inspecció de la Policia Autonòmica. L'equip de la Cotorra ha rebut per diversos mitjans una còpia el missatge que hauria remés la seguretat del Festivern a l'organització i on es diu que "... després de l'acusacio d'un sector de la població d'irresponsables per consentir que el Festivern es fera sense les mesures de seguretat necessàries, podem dir que aquesta vesprada (del dia 31) ha estat la Policia Autonòmica fent una INSPECCIÓ a les instal.lacions i serveis del event i el resultat ha estat EXCEL.LENT en paraules del inspector i que, tant de bo, tots els events tingueren estes mesures".

El Festivern 2014, com hem dit, ja és història. Com marca el costum caldrà cridar: ¡Visca el Festivern 2015! Però... de nou a Tavernes?  En un any que és electoral, clar i ras: sí amb amb un nou govern de Compromís, i no, de cap manera, amb un govern del PP, i són els fets i el seu comunicat els que parlen.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no he vist cap dia a Pilar Altur en el Festivern. Algú l'ha vist?

Anònim ha dit...

No l'has vista perque estava preparant ja el festivern de 2015, si no és per ella, segur que no es fa el festivern a Tavernes. M'han dit que estava a Andorra reunint-se amb els organitzadors i tancant el cartell amb els grups

Anònim ha dit...

Jo no sóc de cap partit , encara que tinc les meues preferències. I tampoc he anat al Festivern, ni a vore´l Però crec que es bo pel poble, millor dit pel nostre joves. Si els nostres fills abans se'n anaven fora ara estan al poble. I si parleu de brutícia i ruido , veniu a la platja en estiu a la zona de PADUR, AQUARIUM I ETC i voreu cóm ho pasen els veïns. El que arriba fins la placeta del Bolomor, Chamberí......I callem !!!! I quan se'n van ells venen els dels contenidors i quan ja t'has dormit: el cicliste de òpera. Tapons i llevar la merda : gots .botelles, inmudicia que ens deixen . I jo mai havia dit res.

Anònim ha dit...

Anava a posar noms i cognoms , però si tots sou anònims , jo també.

Anònim ha dit...

Ni a molta gent del poble que està a favor del festivern i no li agrada. Els nostres fills es queden al poble . I si parleu de ruido i brutícia, tots els que en la mar estem prop de la zona dels pubs sabem que és no poder dormir i tindre por de xafar un vidre , arreplegar merda que t´ha deixat a la porta etc. etc etc. Dos mesos!!!!! I sabeu qui molesta més que tots a alguns els que van a sopar i esmorzar que son del poble perquè xillen com a lo bestia . Botelles, merda ( en el sentit estricte) , i un llarg etc tirats on el diumenge van a nar xiquets, gent que no pot dormir en tota la nit. I quan agrarra el fil: contenedors i després el tenor de la bici. I callem. I ho fem pel be de la platja, pel turisme, pel benefici. I no estic ja parlant de política, vosaltres sí!!!! Eixa és la vergonya... i ho sento però em dirigisc a tots els partits.

Anònim ha dit...

El millor no ho sé. El més gelat si.

Anònim ha dit...

Tu vas poc als Festiverns. Fred va ser la nit del dimarts. Ahir ja no.
El més gelat va ser el de Benifairó, i de prou. Jo estava allí. Tu segur que no.

Un veí de Tavernes ha dit...

Com bé diuen ací dalt:

-2 MESOS DE MOLÈSTIES a la platja: els estius de les zona de Padur son 2 mesos de SOROLL, MERDA (incloent cagueraes) I BARALLES.

-10 MESOS DE MOLÈSTIES: a zona del poble del Passeig Colón-Vergeret, és durant l'any un femer: PIXARRAES, MERDA, BARALLES, BOTELLES TRENCADES DINS DEL COL.LEGI i moltíssim soroll, autèntics energúmens obrint el maletero del cotxe i posant la música que fa tremolar els edificis del voltant (més que la carpa del festivern).

Per no parlar de les "volgudes" FALLES...

El FESTIVERN ha sigut per a mi exemplar, i el que més diners deixa als hostelers del poble, ademés de promocionar la marca del nostre poble i donar-li vida als nostres carrers.

Sobretot destacar el CIVISME, que hi haja més de 5.000 persones i no hi haja baralles diu molt de la educació dels assistents. Enhorabona!!

Per a acabar, LAMENTABLE la nota de premsa de PILAR ALTUR, posant-se medalles sense vindre a conter. Em va donar vergonya aliena llegir-la al diari.

Anònim ha dit...

A mi magradaria que en deixaren unes coses clares.
Qui te que pagar el actes vandalics que san produit?
En referixc a les portes dels edificis que san trencat per a fer les seues nesecitats humanes(cagar i pixar)dins dels edificis.
Als horts colindants a les sones d'acampada,on x sert,tambe an montat tendes i els an deixat plens de basura, arbres trencats i an collit les taronges,suposadament per a menjarseles.
O les portes de alguns garatges que s'han rebentat sols xa fer mal i robar.
L'ajuntament o l'organitzacio te algun seguro per a estes coses?
O com a pasat sempre,ara es dira que aixo son casos puntuals i que no es poden atribuir al festivern?
Perque si es fa aixo en demostren que aquest govern es lo mateix de sempre.
"MISMO PERRO CON DIFERENTE COLLAR"
Magradaria una resposta sincera per part de la cotorra.
Gracies.

Anònim ha dit...

Els veins de Tavernes últimamente teníem dubtes al llegir el "Liante". Ara ho tenim clar. Fins els que no van al Festivern saben que "l'alma mater de tot es Llacer". Que voleu, LIANTE. De "las provincias "ni comente, califique:patético.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu mateix ho dius: fets puntuals. I podem assegurar-te que no tenim res a vore amb el Festivern, per tant la pregunta no te la podem contestar. Ho sentim vertaderament.

Ara, pensem que a la Benemerita, si s'ha fet algun dels mals que dius, es podrà denunciar allí.

Es la resposta més sincera que et podem donar.

Anònim ha dit...

Esquivar els probremes no es resoldrels.
Si l'ajuntament autoritza a fer cuansevol acte,siga el que siga,deuria d'asegurarse que el organitzadors tenen seguros o per lo menos alguna manera de ferse carrec dels desperfectes causats.
Ja que el poble es dels ciutadans,que son els que sufreixen i ara tenen que pagar de la seva butjaca tots estos desperfectes.
I respecte a lo de la benemerita,crec que ja fan prou si controlen a els habitants com per a que ara tinguen que controlar a 10.000 persones mes.
A mes a mes la benemerita la paguem tambe els siutadants,i aso a segut una festa d'una empresa priva que sa guanyat els beneficis i ara els vallers tenim que "apechugar"els desperfectes.
Com sempre s'ha dit"el que es menge les molletes que tambe es menge els osets".
Si no es resol aquest problema,sincerament,crec que pasa com sempre.
"A pagaro tot sempre el pobre"

Anònim ha dit...

Asi que es fica els comentaris que voleu,si parexeu yaa al Ppsoee,redeu fica tots els comentaris no feu lo mateix que ells perque al final resultara que despres sereu igual

Anònim ha dit...

Bona vesprada. Al de les 18:43. Com avócat et diré que el sistema jurídico espanyol, per sort, es basa en fets demostrables. Si tu presentes denuncia de fets reals, (quin o quins portals??, quins horts??....), s'obri una investigación judicial encaminada a comprobar els fet i vore de determinar l'autoria. De vegades apareixen sorpresas i el quedaréis bocanadat del que surt. Les coses no son com tu vols. Els fets i no la teva imaginación, es el que importa. A festes i a falles no passa igual??

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 20:22
No s'ha suprimit cap comentari en esta noticia. A pesar que algun mereixia no publicar-se.

Anònim ha dit...

Com a ciutada et conteste.
Degut al teu comentari conclixc que no a segut a ninguna propietat teva.
Pero sols vullc que per uns moments et fiques en el lloc dels propieraris que els a pasat,i an rebut una resposta similar a la que tu as donat.
Que faries?
Encara tindries ganes de anarten de festeta?
O de vore con alaben com si fora un gran merit el festivern?
Sense vore lo que verdaderament a pasat.
Que averes fet tu si al anar a tacasa averes tingut casa plena de gent dormint i deixant tot ple de fem?
Perque el recorde igual es una propietat privada un bancal que tacasa.
o es que al final tindrem que recorrir a seguretat priva xa que fiquen vigilants i cameres per a demostrar els que o an fet?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Respectem totalment el teu punt de vista, acceptem que uses el blog per denunciar uns fets, però comprén que no som nosaltres qui podem donar-te respostes o una solució.

Anònim ha dit...

Li done la rao al firmant com a un vei de Tavernes,perque 10 mesos al any sofrim els que vivim a la zona del vergeret les baralles,pixarrades i vidres trencats dins del colegi ara al festivern aço no ho he vist ni sentit,quan arriben falles i festes del poble papereres trencades,timbre del colegi trencat i mil barbaritats mes,que ara tampoc les he vist,no tireu totes les culpes als forasters que els d´açi tambe son de cuidao,quant jo vaig vindre de pasar el cap d´any dins de la meua escala hi havia una parella pero com estaben raonant i sense fer res,el vam deixar quedarse perque suponc que tindriem fred i no es vam fer ninguna maldat dins l´escala.Tampoc vuic alabaro ni res ni estic a favor ni en contra perque tinc un fill adolescent que com no li agrada eixa musica s´en anat al Grau de Gandia,aixi que propose que el any que ve,façen una festa amb dj´s en ambient per a tots.

Anònim ha dit...

Hola; jo passava per ací per un altre motiu, però aprofitaré per a comentar:

- Efectivament, el Festivern més gelat, i de bon tros, va ser el de Benifairó. Recorde perfectament que va glaçar aquella nit, i anar a calfar-me amb uns en una foguera que havien fet amb un bidó metàl·lic, com en les pel·lícules dels pobres de Nova York.

- A la redacció li voldria dir que, per favor, deixara de fer servir el castellanisme horrorós "event" i escriguera la forma valenciana "esdeveniment".

- I als que es queixen de branques d'arbres trencades, portes de garatges rebentades i d'edificis d'habitatges destrossades per entrar-hi a pixar i a cagar, dir que NO EM CREC RES fins que no veja cap denúncia a les autoritats competents, amb fotos i/o material gràfic de suport inclós. Mentre no n'hi haja cap, seguiré convençut que és simplement una MENTIDA i una MANIOBRA per desprestigiar el Festivern, que res té a vore amb el civisme que he constatat en la meua persona cada any que hi he estat.