L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 de gener del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Cada día som menys els enganyats i més els que farem el canvi


El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assegurava fa uns dies que, quan arribe a la Presidència del Govern, signarà "un nou sistema de finançament que acabe amb la marginació dels valencians"

Titulars com aquest, de responsables del PPSOE, en podem trobar molts en els últims anys. Ara reclamen allò que abans van renunciar i avui bramen per un model més just de finançament, quan hi van renunciar el temps que tocava: en la tramitació i aprovació de l'Estatut valencià, el 9 de febrer de 2006. 

I amb aqueixa renúncia, el PPSOE va demostrar el seu desinterès per defensar als valencians i valencianes i també la seua incapacitat de govern en mancar d'expectatives, planificació, ambicions legítimes i aspiracions per al futur.

Les actes del Congrés dels Diputats reflecteixen la negativa del PPSOE a aconseguir qualsevol acord de millora del text en el 2006 que incloguera alguna de les propostes que formulava la diputada IU Isaura Navarro, ara candidata a diputada en les Corts Valencianes per Compromís. Es demanava una millora del sistema amb partides per als serveis públics i garantint que els diners públics es posara al servei de la ciutadania, i no als festejos del PP.

Comunitats, com Andalusia, arreplegaven el deute històric en el seu Estatut, justificant així el seu posterior pagament per part de l'Estat. Aquell deute té el mateix origen que el nostre, però l'Estatut valencià es va aprovar sense cap esment a les manques de finançament que portem anys aguantant els valencians,  ni a plantejar millores respecte al model asfixiant que patim: rebem menys i aportem amb excés, en un sistema que és doblement injust mentre que estem molt per sota de la mitjana espanyola.

Els pactes del PPSOE, l'esclat de la bambolla immobiliària i el balafiament de les polítiques del PP, ens han conduït a la situació de fallida i ara anem de pidolaires de qualsevol ajuda econòmica provinent de Madrid. I els valencians i valencianes cada dia més pobres i amb menys serveis.

En el 2006 érem la comunitat autònoma pitjor finançada i de les tres més endeutades. Motius per a reclamar hi havia, no obstant açò, un estrany virus "mesetari" ataca als representants valencians del PPSOE quan s'acosten a Madrid. Llavors va ser la majoria del PSOE i ara ho segueix impedint la majoria del PP, que ha retirat en múltiples ocasions la proposta de reforma de l'Estatut remesa per les Corts Valencianes l'any 2011. Una reforma que ha de debatre a Madrid un model de finançament que garantisca la sanitat i l'educació públiques, al costat del deute per l'infrafinançament de tots aquests anys.

Ara, amb les eleccions a la vora, faran com ha fet el lider del PSOE: se'ls torna a omplir la boca de la falsa valencianitat, eixa que trauen de l'armari de tant en tant. Afortunadament cada vegada som menys els enganyats i cada dia som més els que farem possible el canvi.