L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dijous, 29 de gener del 2015

Sico Fons presenta a Simat "Un sol esglaiat"




Sico Fons presenta demà divendres, 30 de de gener, a les 19.30 h, en la Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna, la seua darrera novel·la “Un sol esglaiat”. L'acte de presentació correrà a càrrec de l’escriptora Isabel Canet i serà amenitzada pel cantautor de Tavernes Quim Sanç.


L’obra, que ens parla, entre altres altres coses, d’una relació de parella molt particular i de la vida a la Valldigna durant la primera dècada del segle XXI. La trama de la novel·la ens descriu un personatge que recorre els carrers de València amb desassossec i desfici, perquè alguna cosa del seu passat el persegueix, li rosega l'ànima. Com a complement tenim la seua muller, sobre la qual orbita tota la novel·la, que podem considerar com única, irrepetible, de vegades incomprensible i fins i tot irracional.


 La vida en parella o el matrimoni pot resultar molt complicat, però en aquesta història la relació s'ha desbocat per dir que estem davant de l'amor, del sexe, del desamor i de l'odi. I com a resultat d'uns fets, una història tràgica sobre la mala consciència, el dolor i fins i tot sobre la mort. 


Sico Fons torna a ser la veu crítica i irònica, àcida en alguns moments com el vidriol. Com sol ser habitual en el seu mon literari, la paradoxa i la hipocresia sovintegen en aquesta història on els personatges els trobem a prop, són protagonistes d'històries que ens semblen habituals i quotidianes. Sense oblidar eixa visió particular que ens sol fer l’autor de la societat actual quan ens narra temàtiques urbanes.