L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 12 de gener del 2015

Compromís reclama al PP que garantesca el tractament per als malalts d'Hepatitis C


Compromís ha presentat al ple de Les Corts Valencianes una Proposició No de Llei a debatre aquesta setmana on es reclama al govern d’Alberto Fabra, del PP, que garantesca els tractaments per als malalts d’Hepatitis C amb els nous medicaments amb els quals la taxa de curació arriba al 95%. 

Mónica Oltra, candidata de Compromís a la presidencia de la Generalitat, ha indicat que "amb la nostra iniciativa instem el Consell a assumir els costos que suposen estos tractaments mentre que el govern de Mariano Rajoy no ho faça, reclamant després el seu pagament a l’administració central”

Oltra ha estat este matí donant suport als membres de la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C que s’han concentrat davant de l’Hospital La Fe de València recollint firmes per reclamar el subministrament dels nous tractaments.

Segons Oltra “és inacceptable que per motius econòmics els malalts d’Hepatitis C no estiguen rebent ja els tractaments que els estan prescrivint els seus metges, el primer és la salut. Estem parlant d’una malaltia greu per al tractament de la qual hi ha ara uns medicaments nous amb un grau altíssim de curació, l’administració té l’obligació de garantir-los”.

La Proposició No de Llei de Compromís que serà tractada en el pròxim Ple del parlament valencià també insta el Consell a adoptar mesures econòmiques que compensen el repagament farmacèutic imposat des del Ministeri de Sanitat. Compromís planteja que la Generalitat es faça càrrec dels costos que suposa eixe repagament de la part del preu dels medicaments que han d’assumir els pacients quan se’ls subministren en els hospitals.