L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 3 de gener del 2015

El Tribunal Constitucional per setena vegada dóna la raó a Compromís


El Tribunal Constitucional (TC) ha emés una nova sentència contra la Mesa de Les Corts Valencianes i ha atorgat empara a la diputada de Compromís, Mónica Oltra, per la vulneració de drets fonamentals que va ser la negativa de la Mesa a tramitar tres Proposicions No de Llei de Compromís.

És la setena sentència del TC contra la Mesa de Les Corts per vulnerar els drets fonamentals dels diputats de Compromís i no tramitar iniciatives parlamentàries sense justificació. Com en les anteriors sentències, el TC considera que les proposicions no de llei vetades per la Mesa compleixen els requisits del Reglament de Les Corts i per tant no està justificada la no admissió. Oltra ha indicat que en esta ocasió la negativa no la va realitzar el PP en solitari perque el PSOE va votar a favor de vetar les iniciatives de Compromís.

La sentència el TC obliga a la Mesa de Les Corts a retrotraure's del seu veto i resoldre de nou la seua admissió a tràmit.
 

Es tracta de tres iniciatives parlamentàries presentades per Compromís en març del 2012. En la primera instava a la retirada del Premi de la Dona Treballadora de les Corts Valencianes a Sor Aurora Gallego pels comportaments de la religiosa en el cas de robatoris de xiquets. Així mateix la proposició instava al Govern Valencià a retirar a la Casa Cuna Santa Isabel, el reconeixement i “Premi Valencià a la Solidaritat i el Voluntariat” per l’escàndol de les adopcions irregulars.

La segona iniciativa plantejava mesures per a combatre la problemàtica de les immatriculacions que realitza l’Església Catòlica i instava el Consell a reclamar al Ministeri de Justícia una llista de les immatriculacions de bens immobles efectuades per l’Arquebisbat de València des de 1998. I per l’altra s’instava també el Consell perquè la Direcció General de Patrimoni realitzara les gestions adients per immatricular tots els béns públics sense registrar i els posara a nom de la Generalitat, prèvia consulta a l’ajuntament pertinent per conservar el patrimoni valencià en poder dels seus legítims propietaris, el poble.

Amb la tercera de les iniciatives Compromís demanava que les Corts es presentaren com a acusació particular en el Cas Cooperació com a part afectada, ja que el Parlament valencià va donar 40.000 euros per a un programa de reconstrucció d'Haití que l'extinta Conselleria de Solidaritat i Ciutadania dirigida per Rafael Blasco va adjudicar a la trama de la Fundació Hemisferio.
-