L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 19 de gener del 2015

Europa investigarà l'ús de 650 milions que el PP havia de destinar a millorar els centres valencians

L'IES Jaume II el Just s'hauria pogut beneficiar

El Parlament Europeu investigarà l'ús que ha fet la Generalitat Valenciana dels 650 milions d'euros que el Banc Europeu d'Inversions (BEI) va destinar per a la construcció i rehabilitació de centres públics. 

L'any 2008 el BEI va posar a disposició del govern valencià del PP la quantitat de 300 milions el programa “Crea Escola” destinat a la renovació d’escoles d’educació primària, secundària i de formació professional. L'any 2010 concedia 350 milions per al projecte “València Centres Escolars III” per a la planificació, construcció, rehabilitació i extensió de 260 centres de preprimaria, primària, secundària i de formació professional.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) de València va interposar fa dos anys una denúncia davant el comitè de peticions perquè la institució europea  intervingués.

També Compromís va presentar una pregunta al Parlament Europeu alhora que va remetre una carta al Banc Europeu d’Inversions (BEI) per saber si la Generalitat Valenciana havia justificat les despeses de diners del BEI destinats a projectes de construcció i rehabilitació de centres educatius. 

Compromís va preguntar també en les Corts Valencianes en que s'havia gastat el govern del PP eixos milions d’euros, perquè hi ha centres en molt mal estat i “és evident per a tothom que, malgrat les campanyes publicitàries del govern del PP, l’estat dels centres del nostre sistema públic és lamentable. El PP ha de donar moltes respostes sobre la destinació de tots aquests fons europeus per a la rehabilitació de col·legis” .


El PP no ha volgut mai entregar eixa documentació i, la sentència del TSJ a favor de Compromís l'ha recorreguda al Suprem.

El solar del CEE fantasma

EL COL·LEGI FANTASMA D'EDUCACIÓ ESPECIAL. 

Ací a la nostra ciutat tenim un cas curiós, i del qual sabem poc el que va passar, però igual està relacionat amb aquesta notícia. El PP va anunciar la construcció d'un centre d'Educació Especial en les passades legislatures, precisament en els anys que hem esmentat el BEI va lliurar els diners a la Generalitat. 

El PP va anunciar la construcció del Centre d'Educació Especial en el Vergeret, en concret al solar on es munta el Festivern. Fins i tot es va modificar el Pla Parcial 

També en altres ocasions, fins i tot es va dir el cost i que la Generalitat anava a construir-lo amb fons europeus i per això el projecte havia aparegut en el butlleti de la CE cosa que, en honor a la veritat, no hem pogut mai comprovar, encara que si altres referències.

El centre es va esvair com el fum, com sembla ha passat amb els diners del BEI. ¿S'havia de construir amb eixos diners? No ho sabem i si algú ens dóna més informació, ho agrairem. 


Peticions de Compromis sobre l'IES Jaume II el Just


Un altre cas sagnant és el de l'IES Jaume II el Just, el paradigma de les promeses incomplides pel PP i de la Conselleria d'Educació des de fa una llarga dècada. El centre no ha gaudit mai de cap remodelació integral que el modernitze als usos actuals a pesar que va camí de 50 anys.

Com es sabut, tant les preguntes parlamentaries presentades per Compromís a instancies del col·lectiu de Tavernes com les reunions mantingudes per l'alcalde Jordi Joan, de Compromís, amb responsables de la Conselleria al llarg de la legislatura han acabat amb la mateixa resposta: no hi ha diners. 
-