L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 25 de gener del 2015

La "crema" de la foguera de Sant Antoni reuneix a centenars de persones al Passeig

 
El fred i vent gelat que bufava ahir a primeres hores de la nit no va ser cap problema a l'hora de reunir centenars de persones en l'acte d'encendre i cremar el "pi" dedicat a festejar Sant Antoni.

L'acte s'havia anunciat per a les 7'30 de la vesprada però es va endarrerir més de mig hora per problemes d'agenda del sr. rector. Al final es va haver d'iniciar l'acte sense la seua presència, llegint el president Juanjo Llácer unes paraules que el mateix rector li havia donat sobre la vida i obra del sant com a benefactor del camp i dels animals i el sentit religiós de la festa. El president al final de la lectura va agrair la presència dels regidors del govern, i la implicació i ajuda que la festa rep des de l'Ajuntament.
 
 
També el regidor de festes, Josep Llácer, va dirigir unes paraules als presents remarcant el significat de la celebració dins de les tradicions de Tavernes i comproment-se com Ajuntament a seguir recolzant i participant en la celebració.

Tot seguit es va procedir a l'encesa de la foguera, i en acabar l'organització va repartir mistela als assistents i aquells que ho desitjaven podien adquirir una ració de carn i embotit per poder torrar a les brases. 
 

L'acte va comptar amb la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil, que controlaren en tot moment la crema del pi, i dels agents de la Policia local.
 
Els actes de Sant Antoni continuen aquest matí amb la missa dedicada al sant, a partir de les 10'30, el passacarrer per la ciutat i la benedicció d'animals en la plaça del camp de futbol, ja a partir de migdia.
 
A les fotografies podeu observar diversos moments de l'acte d'anit
-