L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 22 de gener del 2015

Escola Valenciana denuncia vulneració de drets lingüístics dels valencians a l'ONU

Escola Valenciana ha denunciat a la seu de les Nacions Unides a Ginebra diversos casos de vulneració lingüística al País Valencià. L'entitat ha defensat la necessitat que la vulneració de drets lingüístics es consideri una vulneració dels drets humans.

Escola Valenciana pertany a la "Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística" i ha relatat els casos recollits en l'Informe 2014, presentat el 4 de desembre, i que en recull catorze de vulneració dels drets lingüístics, la majoria provinents de la conselleria valenciana d'Educació.
Escola Valenciana assenyala que el document s'ha ampliat a disset, en constatar tres casos més abans de desembre, entre ells el d'un ciutadà xinés al qual se li ha denegat la nacionalitat espanyola per expressar-se en valencià i una nova vulneració del dret a estudiar en valencià per part de l'administració valenciana. 
Escola Valenciana ha expressat que cada dia als valencians i les valencianes se'ns vulnera el dret a viure en valencià i, paradoxalment, això ho promou l'administració valenciana per indicació del govern central. Molts d'aquests casos no es visualitzen, perquè la gran majoria de la gent no posa una denúncia per eixa vulneració, però açò passa habitualment i totes i tots tenim el dret a expressar-nos al País Valencià en qualsevol de les dues llengües oficials, és un dret humà parlar en valencià.

Escola Valenciana ha deixat constància dels continus atacs a l'ús i ensenyament de la nostra llengua especialment des la Generalitat Valenciana i el govern espanyol en matèria educativa. L'entitat ha demanat als representants de l'ONU que incloguen en l'informe la vulneració de drets humans per part del govern espanyol. 

Els representants d'Escola Valenciana tenen previst tornar a Nacions Unides el pròxim mes de març, on exposaran davant del comitè designat cada cas de vulneració dels drets lingüístics en matèria educativa i social. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I a vosaltres no vos denuncien per utilitzar el terme pais valencia..que jo sapiga es comunitat valenciana,segons els estatuts i la constitucio..es paseu la llei per el forro..ja se que no aneu a publicar este comentari com a bons antidemocrates que sou..vixca la llibertad de expresio.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No volem que tornes a fer el ridícul i per això t'informem.
Ja sabem hi ha algun PPartit que ho fa prou el rídicul en parlar de simbols i noms.

L'expressió País Valencià està recollida en el preàmbul de l'Estatut reformat del 2006, com jo ho estava en l'Estatut del 1982.

Això el PP sempre ho amaga que es reconeix el nom en l'Estatut. És pot usar per tant des del moment que es reconeix en la Carta Magna dels valencians.

Estatut del 2006:

Preàmbul


Aprovada la Constitució Espanyola, va ser, en el seu marc, on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta.

No cal ens dones les gràcies