L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 20 de gener del 2015

El dia 23 de març començarà el judici per pressumpte frau fiscal de 4'4 milions a Terra Mítica. El cunyat de Zaplana entre els acusats




El judici per presumpte frau fiscal al parc d'atraccions Terra Mítica, a Benidorm (Marina Baixa) començarà el pròxim 23 de març, i acabe el mes de setembre segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià. 


El judici tractarà d'un presumpte frau de 4,4 milions d’euros a través de la confecció de factures per a serveis que no es van prestar i un altre tipus de factures en les quals es prestaven serveis però es facturava un import menor per tal d'evadir impostos. 

La causa es va iniciar l'any 2005 en la investigació oberta per la Fiscalia arran d'una denúncia de l'Agència Tributària contra una vintena d'empreses, entre les quals hi havia Terra Mítica. Se'ls acusa d'haver defraudat l'impost de societats i l'IVA dels exercicis 2000 i 2001 falsificant factures per serveis que mai no es van presentar. El frau ascendeix a 4,4 milions d'euros en tan sols dos anys. 

La Fiscalia sol·licita set anys de presó per a l'expresident de Terra Mítica, Luis Esteban, per estafa i frau fiscal, i 10 anys per a l'exdirector general Miguel Navarro, l'antic responsable de contractació, Justo Valverde -que en el moment dels fets era cunyat de qui era president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana- i el tècnic Antonio Rincón. Els tres darrers estan acusats, a més, d'un delicte continuat de falsedat en document mercantil.
-
-