L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 de desembre del 2014

L'Ajuntament envia la documentació a la Generalitat perquè adjudique quatre habitatges socials i l'entitat informa que iniciarà el procediment després de festes

L'alcalde i el tècnic passant la revisió de les vivendes
L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, en la seua qualitat de responsable de Serveis Socials, i junt al tècnic municipal van passar una revisió el passat dia 19 a les quatre vivendes rehabilitades dels carrers Simat i Benifairó.

L'objectiu de la visita era comprovar que les obres programades en les cases s'havien executat segons el projecte, que estaven acabades, que les vivendes havien quedat en condicions de ser habitades i, per tant, procedir a enviar a EIGE (Entitat d'Infraestructures de la Generalitat) la documentació perquè iniciarà el procés d'adjudicació.

L'Ajuntament ha fet un gran esforç econòmic en rehabilitar eixos quatre habitatges, que no oblidem són propietat de la Generalitat, i havia complit el seu compromís. Gràcies a eixa inversió de l'Ajuntament, famílies necessitades tindran una vivenda social, encara que tot el procés d'adjudicació el durà a cap la Generalitat i no l'Ajuntament.

Després de la comprovació i la conformitat amb la rehabilitació, de manera urgent Serveis Socials de Tavernes envien a la Generalitat la documentació. A partir d'eixe moment el procés queda únicament i exclusiva en mans de la Generalitat, que és l'única responsable del procés d'adjudicació i és qui decideix quan es valoren les sol·licituds, és qui selecciona les famílies. En aquest procés no intervé per a res l'Ajuntament.

Al cap d'uns dies, els tècnics de Serveis Socials de Tavernes són informats des de la Generalitat que el procés administratiu de valoració i puntuació de les sol·licituds no es farà fins després de passar les festes nadalenques, o siga a partir del dia 7 de gener. Una vegada acabat eixe procés administratiu, la mateixa Generalitat, única responsable de l'adjudicació, donarà a conéixer quines són les famílies seleccionades per adjudicar-les un habitatge, i ho farà en base a la puntuació obtinguda en la baremació marcada per la mateixa Generalitat.

Aquesta són els fets que hem pogut llegir en la web municipal: l'Ajuntament acaba la rehabilitació, el alcalde i regidor alhora de Serveis Socials comproven les obres i complementen la documentació com a que tot està correcte, s'envia a la Generalitat que es la responsable de l'adjudicació i aquesta diu que en passar festes ja s'iniciarà el procés.
 

Borràs de nou contra l'alcalde
 
El diari "Las Provincias" recull avui unes manifestacions de l'exregidor de Serveis Socials, el Sr. Borràs, del PSOE, on acusa a Compromís i en especial a l'alcalde no adjudicar les quatre vivendes. També afirma que el dia 12 de desembre, l'endemà del seu cesse, els tècnics municipals li van confirmar que ja estaven acabades. Hi ha d'altres "floretes" que ens callem i ni ens molestarem a respondre perquè tots no som iguals.

Sr. Borràs, hem llegit a la web que l'Ajuntament no té res a vore amb l'adjudicació de les vivendes, que això correspon a la Generalitat, que al cap i a la fi es la propietària. Si és ella qui finalment adjudica... ¿com ha d'adjudicar Compromís o l'alcalde, com vosté diu?

Sr. Borràs, vosté diu que el dia 12 estaven acabades les obres. Però si era així, vosté sap que no havien passat encara la revisió tècnica. Això va ser el dia 19, i suposem que l'alcalde i el tècnic anirien de revisió perquè abans algú no ho havia fet. ¿Ens comprén?

Sr. Borràs, el que si considerem lamentable i sense cap justificació, és que vosté o el seu partit en un tema tan delicat com són les vivendes socials, vulga traure un rendiment polític acusant a Compromís i a l'alcalde de coses en les quals no son competents, com és l'adjudicació de les vivendes socials, propietat de la Generalitat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic completament d'acord que es facen o es rehabiliten vivendes per a cedirles temporalment i de forma gratuita a families necessitades.
No estic d'acord a que una vegada adjudicades les vivendes no es faça cap control i supervisió de l'ús que es fa de les vivendes.
Seria molt trits que amb aquestes vivendes passara el que ha passat altres vegades que al poc de temps de cedir-les les han destrossat i les han fet mal bé.
Crec que ja que a eixes persones se'ls facilita una vivenda el que han de fer es respetar-la.
Crec que eixe tipus d'iniciativa també es podría fer, a poc a poc, en les antigues vivendes dels mestres que hi ha als col.legis Sant Miquel i Magraner. No esperem a que caiguen com les dels mestres de la Divina Aurora.
No estic d'acord que en un tema com aquest es faça un us partidista, ni per uns ni per altres. Pareix que tots tenen ganes de posar-se cadascú la medalla per vore si així cau algun vot al seu costat.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord amb el que dius del control d'ús. Sobre les antigues vivendes dels mestres no seria el cas perquè si no vaig errat estan assignades a usos escolars, i de fet l'Ajuntament està fent arfa actuacions en les del CEIP Magraner per millorar la dotació escolar.

Anònim ha dit...

Bon dia amics de La Cotorra:
Vos haveu oblidat d'un detall crec que important perquè dóna llums a esta qüestió i reforça el que expliqueu.

Una persona qualsevol de Tavernes pot demanar una vivenda social directament a la Conselleria de Benestar Social, sense anar per a res al Braç Treballador. I és així perquè és la Generalitat com digueu la responsable del procés d'adjudicació. No té res a vore l'Ajuntament.

El que fa Serveis Socials si tu ho sol·licites ací en Tavernes es facilitar-te les coses i que no vages a València, perquè són ells qui ho enviaran.

L'anterior regidor està mal informat o no sap res sobre el procés d'adjudicació quan acusa a l'alcalde.

Anònim ha dit...

El dia 12 diu el regidor que l'informen que les obres estaven acabades. Això si, no diu res sobre si estaven revisades i aprovades, i segur que ho amaga consciència, perquè no li interessa dir-ho.

El dia 26, ahir, va anar a la premsa a criticar i desvariar.

Anem a comptar: Del dia 12 al 26 inclosos hi ha 15 dies que ell diu en el diari, pero tampoc diu que el 13-14, 20-21, 24-25 son inhabils i sense treball. O siga nomes 9 dies.

I en eixos 9 dies vol que es passe la revisió, s'envie documentació a València, la Generalitat comprove documents de les obres, inicie l'adjudicació, resolga i adjudique, informe a l'Ajuntament i este done les claus. Tot en 9 dies habils i cara a les festes de Nadal.

És que quan mes lliges la nota del PSOE més arribes a la conclusió que nomes hi ha un interés de criticar i de dir barbaritats contra l'alcalde, no es busca cap benefici dels veïns.

Anònim ha dit...

Que baix està caiguent el PSOE i el seu candidat.

Anònim ha dit...

Borràs està fent-li la faena al PP.

Anònim ha dit...

He leido la noticia publicada en Las Provincias con la versión que da el señor Borras, la de la web del ayuntamiento y la de la Cotorra.
Me surge la siguiente pregunta:
Porque el señor Borras que era el concejal, no hizo nota de prensa en su dia para comunicar que en 15 días esas viviendas iban a ser adjudicadas?
Las mentiras pronto o tarde salen. Ya veremos que pasa.
Yo de momento pienso que el señor Borras no dice toda la verdad porque no creo que si la conselleria dijo que lo tenía todo a punto para entregar las viviendas, se retrase hasta el regreso del alcalde.

Anònim ha dit...

Els socialistes estàn regalant-li els vots al Bloc i a Estruch.

Anònim ha dit...

Ferrant, ferrant perdem l'ofici, diem a Tavernes. L'exregidor de Serveis Socials no sap que l'adjudicacio es assumpte exclusiu de la conselleria?. I este vol ser alcalde?